fbpx

Наталия Маева е новият председател на Националната пациентска организация

Новини
външна реклама

кадър Фейсбук/Natalia Maeva

Общото събрание на Националната пациентска организация, което се проведе в края на февруари 2021 г., избра нов управителен съвет на организацията с петгодишен мандат. За председател на Управителния съвет пациентските организации, членове на НПО, избраха Наталия Маева (Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония). Досегашният председател, д-р Станимир Хасърджиев, не се кандидатира за нов мандат, но остава в оперативното управление на организацията като неин изпълнителен директор, съобщиха от НПО.

Трима заместник-председатели ще има Националната пациентска организация в следващите пет години – Виктор Паскалев (Българска асоциация по хемофилия), който ще отговаря за финансовото управление и прозрачността на НПО; дългогодишният медицински директор на организацията д-р Иван Вецев, който ще развива здравните политики на организацията и Елисавета Котова (Национална асоциация на децата и младите хора с диабет), чийто ресор е развитието на мрежата от членове на НПО и координацията на регионалните структури. Заедно с тях за членове на Управителния съвет са избрани още Кинка Славова (Фондация „Тромбофлебици в действие“), Петя Александрова (Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“) и Владимир Тодоров (Българска асоциация на пострадали при катастрофи).

външна реклама

Наталия Маева, като председател, и д-р Хасърджиев, който оперативно ще ръководи организацията, ще продължат да работят заедно с Управителния съвет на НПО, за развитието на отношенията с държавните институции, индустрията, пациентския сектор, както и с всички заинтересовани страни.

„Националната пациентска организация е моя лична кауза и аз съм уверена, че заедно с всички пациентски застъпници, част от голямото семейство на НПО, ще успеем да преодоляваме сериозните предизвикателства, с които се сблъскваме в гарантирането на качествено, достъпно и ефективно за хората здравеопазване. Ще работя активно за каузата за донорството и трансплантациите, редките заболявания и детското здравеопазване“, коментира Наталия Маева, председател на НПО.

„Както обявих преди три години, не се кандидатирах за нов мандат в Управителния съвет на НПО, защото вярвам, че лидерството и отговорностите трябва да се споделят. Като изпълнителен директор ще продължа да работя за организационната стабилност на Националната пациентска организация и за запазването ѝ като прозрачна и  ефективна гражданска пациентска организация. НПО ще остане пациентска организация и ще се управлява от пациентите“, допълва от своя страна д-р Станимир Хасърджиев.

Новоизбраният председател Наталия Маева е пациент с белодробна трансплантация. Работила е като журналист, има опит и в областта на международните отношения. Завършила е London School of PR. Преди 9 години създава и управлява Българското общество на пациенти с белодробна хипертония. От пет години е член на Борда на директорите на Европейската асоциация по пулмонална хипертония (PHAE).

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Партията на Трифонов засега отлага въвеждането на мажоритарен вот

външна реклама Кадър видео ФБ „Трябва да има мажоритарни избори, но гледайки тази зала… Партията, която ги предлага, няма мнозинство“, отговори Йорданов на репликите от страна на ГЕРБ, защо е пропуснал да ги спомене. Така стартира втората по големина сила в новото Народно събрание – „Има такъм народ“ (ИТН) на …

Новини
Ива Митева към журналистите: Ще имате пълен достъп до всички части в сградата

външна реклама Кадър видео ФБ Заради противоепидемичните мерки от началото на извънредното положение през миналата година парламентарните репортери нямаха възможност да провеждат индивидуални интервюта с депутати в кулоарите на парламента, а премествайки се в сградата на бившия Партиен дом, представителите на медиите бяха разположени в зала на приземния етаж, без …

Новини
Мика е велика! Изсипаха се суперлативи в социалната мрежа

външна реклама Кадър видео ФБ „Неуморимият ход на времето и датата в моя акт на раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото Народно събрание. Дано да съм добра орисница“. Така започна най-възрастната депутатка – 79-годишната Мика Зайкова от „Има такъв народ“, която зае председателското място преди да бъде избрана Ива …