Намаляват размера на глобите за нарушаване на извънредните мерки

Новини
1

Парламентарната комисия по правни въпроси разглежда на второ четене промените в Закона за извънредното положение. При първото гласуване в петък с гласовете на ГЕРБ, ДПС, Обединени патриоти и „Воля“ извънредното положение бе удължено до 13 май.

Между двете четения на законопроекта всички политически сили в парламента внесоха предложения за промени. Засега се очаква да бъде постигнат консенсус за намаляване на глоби за нарушаване на извънредните мерки, пише www.banker.bg.

Поправките са внесени от ГЕРБ и предвиждат санкциите за физическите лица да започват от 300 лв., минават през 1000 лв. за повторно нарушение, а таванът е 2000 лева. Досега глобата за физически лица беше 5000 лева и се отнасяше за неспазване на ограниченията за посещение на паркове и за струпване на хора.

По последни данни на МВР към 4 април са издадени 1119 акта с глоби за 5000 лева. Тоест глобите, които полицията е наложила заради разходки в паркове и градини по време на извънредното положение, надвишават 5.5 млн. лева.

София и Пловдив държат рекорда по издадени актове за разходки в паркове и градинки по време на извънредното положение. Най-много се нарушава в централните райони на градовете.

В събота бе съобщено, че градската градина пред Народния театър в София е оградена с обезопасителни ленти с цел да се ограничи достъпът на хора в нея. Мярката бе взета заради извънредното положение в страната.

От 21 март на територията на София се въведоха допълнителни ограничения, които целят да ограничат разпространението на заразата с коронавируса. Така бяха преустановени посещенията в паркове, градски градини, на детски и спортни площадки

loading...

Какво пречат градинките не знам И защо да не мога да седна на една пейка ? Кого ще заразя?

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Калин Сърменов: Тази криза се отрази, за съжаление наплив към театрите няма

В „София Тех Парк“, на открито, на 8-ми юни ще се играят първите постановки на Сатиричния театър. Силвия Лулчева, с представлението „Мъжът ми е виновен“, на 9-ти ще играем вътре в Сатиричния театър, на голяма сцена „Шеги на любовта“. Вечра през 15 минути минавах да гледам как вървят продажбите на …

Новини
За първи път изплатиха месец по-рано субсидии на розопроизводителите

ДФ „Земеделие“ преведе над 3,3 млн. лв. (3 387 522 лв.) по схемата “Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период“, прилагана през 2020 г. За първи път финансова подкрепа за растителнозащитни дейности …

Новини
Франция сваля мерките: Отварят заведения, паркове, плажове, училища

Франция преминава към втората фаза на смекчаване на ограниченията, наложени заради COVID-19. От днес отварят кафенетата, баровете и ресторантите. В Париж вече са достъпни за посещения и парковете, пише БНТ. Франция обръща нова страница. Затворените от 15 март кафенета, барове и ресторанти отново работят от днес, дори от първите часове …