fbpx

Най-малко 200 лв за член на СИК, но нямат време за ваксина

Новини
реклама

Снимка вихрогон.бг

Възнагражденията на членовете на СИК се увеличават с 50%, съобщи говорителят на ЦИК Таня Цанева. Това означава, че най-ниското заплащане ще е към 180-200 лева.

До момента са подадени 13 934 заявления за гласуване в чужбина.

Най-много са от Великобритания – 3277, следват Германия с 2759, Испания с 1390, САЩ с 950.
Цанева съобщи, че представители на ЦИК вчера са имали среща със здравия министър за ваксинирането на членовете на РИК и СИК.

До края на следващата седмица се очаква да има указания от министерството.

Според Цанева за членовете на РИК няма да е проблем да се ваксинират, защо до утре ще има поименен членски състав на РИК, пише Днес.

Проблемът за членовете на СИК обаче е съществен, защото срокът за определянето на съставите на СИК е до 3 март и няма как да се имунизират на тази дата.

ЦИК се е срещнала и с МВР шефа относно охрана както на централния склад в София, в който се намират машините за гласуване, така и за охраната на транспортирането на машините до секционните секции.

ЦИК изпрати писма до всички кметове на общини с указания да се изпрати броят на секции с над 300 избиратели, за да се знае къде ще бъдат машините, уточни Цанева.

До момента има 13 жалби в ЦИК.

Заявление за участие досега са подадени от 2 партии и три коалиции.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Нов силен трус в Гърция, усетен в Пловдив, Кърджали и София

реклама Снимка pixabay Ново силно земетресение в Гърция е регистрирано към 20:38 ч. местно време снощи. По данни на националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН трусът е бил от 5,9 по Рихтер. Последвали са трусове от 5,2 и 4,5 по Рихтер. Епицентърът е бил отново в района на …

Новини
Вирусолог: До момента не са регистрирани други грипни вируси

реклама Кадър видео БНТ До днес няма нито един регистриран вирус, различен от Ковид-19 у нас. Може би заради предпазните мерки, които се спазват и ваксинирането, причините ка комплексни. Това обяви в „Денят започва“ по БНТ доц. Любомира Николаева – Гломб, ръководител на отдел „Вирусология“ в НЦЗПБ. Това се дължи …

Новини
Слух в БТВ: Сашо Кадиев става водещ на вечерното шоу

реклама Кадър видео инстаграм/Александър Кадиев Вечерното шоу все така било с нисък рейтинг и шефовете на медията се чудели какво да предприемат. Носи се слух, че Александър Кадиев може би ще седне в синьото кресло на Николаос Цитиридис. Идеята синът на Катето Евро да вземе хляба на приятеля си Нико …