fbpx

Над 390 000 пенсионери ще получат еднократно по 120 лева, ще ги раздават от 19 април

Новини
външна реклама

илюстрация „Вихрогон“

Единственият критерий, за да получат пенсионерите еднократна помощ от 120 лв. за хранителни продукти, е общият размер на получаваните от тях пенсии и добавки. Това обясни държавният експерт в дирекция “Политика за хората с увреждания, равни възможности и социални помощи“ Людмил Димитров, цитиран от Радио Варна.

За 2021 година над 390 000 пенсионери в страната с пенсии от 300, 01 лв. до 369 лв. ще получат еднократно по 120 лв. за хранителни продукти. „Добавката от 50 лв. на месец, която получават, няма да се вземе предвид при изчислението”, обясни експертът.

външна реклама

За финансовата подкрепа не е необходимо да се подават допълнителни заявления, тъй като „информацията от Националния осигурителен институт служебно се предоставя на Агенцията за социално подпомагане, която чрез дирекциите „Социално подпомагане” (ДСП) само ще изплати тази помощ. Не са въвеждани никакви допълнителни рестрикции, административни процедури и т. н. Целта е помощта да стигне максимално бързо до хората“, обясни Людмил Димитров, предаде БГНЕС.

Изплащането ще става по същия начин, по който правоимащите лица получават пенсиите си – по пощата или по банков път. В пощенските клонове то ще бъде от 19 до 26 април. Очаква се до 26 април сумите да бъдат по личните банкови сметки на всички пенсионери, които получават пенсиите си по този начин.

Ако гражданин не получи дължимите средства в пощенската станция, от която обикновено взима пенсията си, трябва да се обърне към ДСП по местоживеене за уточняване на актуалния му адрес. След това ще бъде включен в списъците за следващ период.

Людмил Димитров бе категоричен, че парите за тази помощ идват от държавния бюджет, а не от Европейския съюз, каквито спекулации се появиха в публичното пространство.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
НСИ: Средната работна заплата расте, вече е 1500 лв за март

външна реклама Снимка вихрогон.бг Средната брутна месечна работна заплата за януари 2021 г. е 1 454 лв., за февруари – 1 431 лв., и за март – 1 500 лева. По предварителни данни на Националния статистически институт наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на март 2021 г. …

Новини
1
Сестрата на Саня Борисова се сгоди за жена

външна реклама Снимки профил инстаграм Сестрата на актрисата Саня Борисова, която е по-известна с брака си с режисьора Ники Илиев, не е толкова популярна у нас, но затова пък е доста известна в Дубай, където живее и работи от 10 години. Рене, както я наричат приятелите, работи като модел и …

Новини
Масов бой в заведение в Разлог след направена забележка

външна реклама Кадър видео Нова ТВ Масов бой след скандал е възникнал снощи около 22 часа в заведение в Разлог. На клип, разпространен в социалните мрежи, се вижда как група мъже се нахвърлят върху друга компания. Разменят се силни удари, чупят столове и маси. От пресцентъра на полицията съобщиха, че …