fbpx

Националният съвет за тристранно сътрудничество гласува мерките за догодина

Новини
реклама

Снимка вихрогон.бг

 

Предвижда се удължаване на срока за изплащане на средствата – до 31 март догодина. В дневния ред на заседанието е и обсъждане на промяна в размера на компенсациите от 24 лева на ден, които се изплащат по мярката „Запази ме“ за работещите в неплатен отпуск, пише Крос.

С промяната на постановлението за продължаването на мярката 60 на 40 се разширява и кръгът на работещите, за които работодателите ще могат да кандидатстват за изплащане на средства за запазване на заетостта. Те ще са тези, които от 13 март до 31 декември 2020 г. са работили на непълно работно време, ползвали са отпуск или работата им е била преустановена на основание обявено извънредно положение или извънредна епидемична обстановка.

Подкрепата от държавата ще е в размер на 60 на сто от осигурителния доход и 60 на сто от дължимите от работодателя осигурителни вноски за октомври 2020.

До 15 януари 2021 г. работодателите ще могат да подават заявления за изплащане на средствата за периода от 1 октомври до 31 декември 2020.

реклама

Правителството предлага и удължаване на срока за изплащане на финансова подкрепа на работещите в неплатен отпуск до 31 март 2021 г. по мярката „Запази ме“. Съгласно измененията от 1 януари догодина хората, наети на трудов договор на 8-часов работен ден, ще имат право да получат финансова подкрепа в размер на 75% от осигурителния им доход за октомври 2020.

Случаите на непълно работно време компенсацията ще се определя пропорционално на уговореното време в трудовия договор, действащ през периода на неплатен отпуск, за който се изплащат компенсации.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Стоичков нападна футблистът на Барса Миралем Пянич: Номер 8 не е за всеки

реклама Снимка: Instagram/hristo8oficial Летендана на Барселона Христо Стоичков нападна остро наследника на легендарния му номер 8 – Миралем Пянич, пише Sportlive.bg. „Номер 8 не е за всеки. Осмицата явно тежи на Пянич и той не е на ниво. Тъжен съм от това, което видях и много ме е срам. Вината …

Новини
Корнелия Нинова обеща пенсиите да се вдигнат с 20-30 процента след преизчисление

реклама снимка: Фейсбук/Корнелия Нинова Близо 2 милиона българи живеят на прага на бедността и кризата задълбочи това. Пенсиите трябва да се преизчислят и ще се повишат между 20 и 30%. Правено е през 2008 г. при тройната коалиция, това каза в интервю в ефира на bTV лидерът на БСП Корнелия …

Новини
Сачева: До края на месеца ще се разплатим с всички по мярката „Запази ме“

реклама Кадър видео Нова ТВ Забавянето на плащанията са заради сгрешени документи и огромен обем работа по обработването им. До края на януари ще бъдат изплатени всички суми по мярката „Запази ме“. Това увери социалният министър Деница Сачева на брифинг.   Тя подчерта, че е имало много сгрешени декларации и …