fbpx

Набират родители за учители с договор в училище в Бургас

Новини
реклама

Кадър видео БТВ

Родители-доброволци се озовават на призива на директорката на бургаското училище „Васил Априлов“, където учат 711 ученици. Днес в клас са само обучаващите се от 1 до 4 клас, но въпреки това учители не достигат. Голяма част отсъстват заради коронавируса – 11 учители от общо 52-ама, информира тя.

Когато се обръща към МОН за заместващи учители, директорката установява, че първият отзовал се колега е именно родител на дете от училището:

„Първият учител се оказа, че е наш родител. Тогава ни хрумна, че може да си помагаме чрез родителите, ако имат нужната квалификация. Сключваме договор за заместване. Един от колегите е за 3 дни, за 7 дни имаме“, обяснява Стефанова, пред БТВ.

реклама

Доброволците към момента са 6 и всеки от тях има необходимата квалификация.

„Първоначално преподавах по география в 5-7 клас. В момента съм заместващ в 1-ви клас. Моята дъщеря учи тук. Миналата година беше много трудно онлайн обучението, затова е важно децата да са в училище“, аргументира избора си Таня Петрова.

Според Катерина Христова, друга доброволка, която днес за първи път е провела урок в трети клас, децата се държат добре и са подготвени за ситуацията.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Борисов нареди да се използва зимата и валежите, за да се напълнят язовирите

реклама Снимка профил ФБ   Премиерът Бойко Борисов нареди на ресорните министри максимално бързо да се свърши необходимото по напоителните системи в страната. Той е провел разширено съвещание с министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, с министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и с министъра на …

Новини
Паническа атака или инфаркт – симптоми, които се припокриват

реклама Снимка pixabay Ако човек има чувство на непреодолим страх, това може да е признак както на паническа атака, така и на инфаркт. Други симптоми, които се припокриват при тези състояния, включват гадене, задух и болка в гърдите. Струва си обаче да се обърне внимание на факта, че болката в …

Новини
Татяна Дончева: Бойко Борисов има нужда от гаранция, че никой няма да го убие

реклама Кадър ТV1 „С приемането на решението за свикване на Велико народно събрание се спира възможност за промяна в правителството. Там точно се циментира правителството. Не е ясно докога стои правителството, защото така е написана Конституцията, че дава възможност за такова тълкуване“, заяви лидерът на Движение 21 Татяна Дончева пред …