fbpx

На косъм се разминахме с огромна трагедия от мащаба на тази в Хитрино

Новини
реклама

Кадър видео Нова ТВ

Влакова композиция с 16 цистерни пропан-бутан спира на гарата в русенската община Борово, когато машинистът забелязва теч на газ.

На сигнала му се отзовават полиция и пожарна. Кметът на Борово Валентин Панайотов евакуира централната част на града. В това време пожарникарите успяват да локализират теча. С риск за живота си главен инспектор Свилен Рачев успява да затвори крана на цистерната, съобщи Нова ТВ.

Железопътната гара е разположена в самия център на града. Около нея се намират административни, жилищни и търговски обекти, както и училище.

„Сигналът за теча получих в 19:05 ч. в сряда от телефон 112. В 19:22 ч. на мястото бяха полиция и пожарна и районът беше отцепен”, заяви в ефира на „Здравей България” кметът на града Валентин Панайотов.

реклама

„Абсолютно всички хора бяха изведени. Създадохме организация изключително бързо. В града има централна сигнализационна система – сирена. Но не я включихме, за да не всяваме паника. Полиция и пожарникари успяха да обиколят всички домове в района и да изведат хората, някои от които са възрастни”, посочи градоначалникът.

След като главен инспектор Свилен Рачев успява да затвори крана, местните жители се връщат по домовете си малко преди полунощ.

Пробитата цистерна в Хитрино не е била годна за експлоатация

„В града се носеше силна миризма на газ”, заяви градоначалникът. „Получих информация от началника на полицията г-н Пенев и от главен инспектор Свилен Рачев, че кранът на деветата цистерна след локомотива е бил развит и е бил само с пломби на фирмата превозвач „Газтрейд”, допълни той.

Причината за инцидента се изяснява. Представители на фирмата пристигнали на място и след като констатирали, че течът е спрян, освободили композицията и тя потеглила към София.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Германски учени твърдят, че са намерили слабото място на вируса

реклама Кадър видео Нова ТВ Германски учени твърдят, че са намерили слабото място на COVID-19. С помощта на компютърен модел те са установили как могат да пресекат пътя на вируса към човешките клетки. За целта, според тях, е необходимо определен ензим в организма да бъде деактивиран.   Ставаме ли свидетели …

Новини
1
Ивелин Попов не отхвърли възможността да играе за националния отбор

реклама Снимка профил инстаграм Чухме се с Ясен Петров. Аз се възстановявам от контузия. Нека да минат подготовките и да започна да играя и ще видим. Имахме доста конструктивен разговор с новия селекционер Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов не отхвърли възможността да се завърне в представителния ни тим. …

Новини
Георги Гергов за Ковид-19: Толкова се пазих, и пак

реклама Кадър Канал 3 Пловдивският бизнесмен Георги Гергов е в болница в Пловдив, за момента без усложнения. Той изобщо не е имал симптоми, но решил превантивно да си направи PCR тест, който обаче се оказал положителен. Понеже страда от диабет, Гергов бил настоятелно посъветван от лекарите да постъпи в здравно …