fbpx

Младият български писател Иво преди операцията: Всеки път е еднакво страшно и болезнено

Блиц Новини

Много от вас познават Иво Христов като „българският Стивън Кинг“.

Вчера той влезе за поредна операция:

„Моментът настъпи, да прекрача прага на операционната за пореден път.
В душата ми е ураган от чувства и емоции. Всеки път е еднакво страшно и болезнено. С това няма как човек да свикне.
Но аз ще се справя. В близките дни няма да съм активен тук, но сестра ми ше пише от мое име.
Обичам ви, приятели! Вие сте моята надежда!“, написа Иво.
„ВАЖНО!
Пиша този пост, с голяма болка в душата, защото знам, че проявата ми на слабост в този момент, няма да ми помогне с нищо, но искам да разберете…
Операцията ще се извърши утре. Ще бъде по-голяма и по-сложна, отколкото очаквах, но според лекарите тук, съм достатъчно добре физически, за да издържа.
Но не става дума за тази болка. Тя се преодолява. Аз говоря за душевната, за която не мога да открия лек последните месеци. След миналата есен, когато изпаднах в кома, след една такава тежка операция, вече съм друг човек.
Дали оценявам възможността да съм жив? Предполагам, че да, но живея дните си с огромна болка, празнина, която се опитвам да запълня с думи. Може би само забравата, ще ми донесе утеха.
Пиша всичко това, защото ме е страх. Петнадесета операция! Всичкото това повторение на болка и последствия след всяка от тях, ме убива бавно, но сигурно.
Това, което успях да постигна в живота си, са книгите. Думите ще останат след мен, каквото и да се случи утре. Благодаря ви за всичко!“

Той е на 22 години и страда от изключително рядкото заболяване “Неврофиброматоза – тип 2”. Написал е 9 книги. Откриват болестта му през 2014 г.

До момента е претърпял 12 мозъчни операции, извършени в България и в Германия. В началото на 2020 г. се подлага на протонотерапия в Русия. За съжаление болестта продължава да прогресира. Към момента има множество тумори по цялото тяло – гръбнака, както и мозъчни. Младият писател има тумор в лявата ушна кухина, който силно притиска мозъчния ствол.

За да го подкрепите може да си купите новата му книга в линка – https://www.ozone.bg/product/po-patya-kam-mechtite/

Ето част от коментарите:

Бог да е с теб,мило момче! На Него уповаваме! Моля се да направлява ръцете на хирурзите,операцията да премине успешно и да се радваш на пълно изцеление и възстановяване за Божия прослава!
Прегръщам те със сърце , Ивчо!♥️
Бог да те благославя и пази!
Нека в този празничен ден Бог и всички Светии те закрилят и всичко лошо да остане в миналото,мило изстрадало дете!Моля се от сърце за теб!🙏💙🍀Вярвам ,че всичко ще завърши успешно!
Бог да те пази и закриля и да бди над теб ,Боже Ти работи чрез екипа който ще опетира това момче направи така че и след операцията да няма никакви болки ,оставям го в Твоите Всемогъщи и силни ръце Боже за да го пазиш ,благодаря Ти Боже за грижите които ще положиш за него ,благодаря Ти от сърце Боже мой амин
Иво, миличък , това което пишеш е самата истина. И аз съм преминала през много операции. Тия дни ми предстои още една. Искам да те прегърна и да ти дам сила , борбеност , кураж и топлина! А БОГ да ти даде Любов и Светлина! Бъди БЛАГОСЛОВЕН от БОГ и от мен! Успех , мило момче!

Преди малко близките му съобщиха:

„Приятели, пишем ви, за да ви споделим, че операцията на Ивчо приключи успешно. От опериращия екип са казали, че всичко е преминало безпроблемно и са отстранени не един, а няколко тумора, които са застрашавали жизненоважни функции и са му причинявали ежедневна болка. Тази нощ Ивчо със сигурност остава в реанимация. Ще ви държим в течение и ще споделим новините от утрешния ден!
Благодарим на всички, в чиито молитви беше той днес на този светъл празник! ❤️
От семейството на Ивчо“

 

външна реклама


Блиц Новини
Сашо Кадиев се изцепи брутално по БТВ, Мария Силвестър го срина

кадри bTV: Сашо Кадиев беше поставен на мястото си от Мария Силвестър след нова брутална изцепка Напоследък водещият на „Преди обед“ по bTV Александър Кадиев си позволява да се държи в ефир както си иска, без особено да се съобразява с гостите в предаването. Понякога това е забавно, но често …

Hell's kitchen
Вече не се крият: Шеф Ангелов флиртува открито с Виктория, тя не издържа

Кадри Нова ТВ: шеф Ангелов флиртува открито с Виктория Красавицата от Ергенът обаче явно, че доста умело приема закачките и пусна заучените си дяволите погледи, които хвърляше и в Ергена към Виктор Стоянов. Някак лек и почти незабележим флирт се заформи между строгия шеф Ангелов и Виктория Капитонова – участничка …

Блиц Новини
България се събуди с нов феномен: Кой е Владо Михайлов от Капките и Братя?

Кадри Нова ТВ и инстаграм: Кой е Владо Михайлов от Капките и Братя Феноменалното изпълнение на Владо Михайлов в образа на Фреди Меркюри в „Като две капки вода“ взриви публиката в залата и зрителите пред екраните. За поредна вечер представянето му беше на високо ниво. Талантливият актьор и музикант е …

error: Content is protected !!