Кадри: „Нова телевизия“: Млада баба готви за първи първи път от 20 години в „Черешката“
Излъчваните тази седмица епизоди на „Черешката на тортата“ са едни от най-интересните според зрителите.
За това допринася колоритната дизайнерка и организатор на събития Соня Атанасова.
Тя е млада баба и привлече вниманието в досегашните три епизода с това, че уж няма проблеми с различните храни, но почти не опитва нищо от предложеното от домакините, и чинията й остава пълна.
Тази вечер бе нейният ред да готви, като тя призна, че не го е правила от 20 години.
Още снощи Соня каза, че предпочита да скочи с парашут, тъй като изпитва страх от готвенето.
Все пак дизайнерката представи многостепенно и доста богато меню.
Атанасова посрещна своите гости в Благоевград, откъдето е.
Помощник в кухнята й бе нейната внучка Ния, с която приготвиха доста голям брой гозби за своите гости.
Те бяха певицата Милена Славова, спортният журналист Александър Костадинов, участникът във „Фермата“ Сами Хосни и актрисата Райна Караянева.
Домакинята стартира с две салати – микс от чери домати и сирена, както и микс от пръчици.
След това приготви цели три вида предястия – микс от разядки, плата от колбаси и сирена и специално приготвена скарида.
Тя определи като любимото си ястие.
След това дойде редът на освоните гозби, които бяха две. Първата бе сьомга, подготвена по специален начин, а втората – лаврак.
За десерт също имаше два варианта – баница с кори от елда и кошничка с рикота и тиква.
Шеф Иван Манчев я похвали, но все пак остана леко разочарован от избора й. „Поздравявам те за менюто, което ще правиш. Все пак очаквах да извадиш нещо от региона“, сподели той.
Готвенето не мина безболезнено, тъй като баницата й изгоря, но като цяло се справи с останалите неща.
„Не знам защо реших да е лаврак, това е риба, която аз не обичам“, изуми зрителите Соня.
„Имам доста забележки към храната, но за човек, който не е пипал тиганите и печката от 20 години, доста добре се справи“, каза й още Манчев.
След това тя посрещна гостите си, които бяха доста доволни от това, което им бе сервирано на масата.
Все пак се появиха и забележки.
„Мезетата не ми харесаха, като на банкет или на сватба бяха сервирани“, каза Сами Хосни.
„Не можеш лютеница и скариди да бухаш само“, сподели актрисата Райна Караянева.
Милена пък сподели, че тиквата е била отвратителна.
Певицата разказа на масата и интересна случка от Благоевград.
„Бяхме на едно участие на площада, уникален голям концерт.
Пътувахме изпълнителите с един микробус, който стоеше отстрани на сцената. И пея аз каквото пея и се прибирам в микробуса.
Една тълпа ме погва за автографи. Аз влизам вътре, при което давам на тези, които са най-отпред.
Обаче тези, които са по-отзад, искат и те.
И изведнъж както си стоим, бяха и други изпълнители и мениджърите на концерта, микробуса почва да се клати назад-напред, а те ни хванали и вдигнали микробуса и го преместиха 15 метра.
Това няма да го забравя никога.
Не знам колко тона е един микробус, вътре с всички артисти, но беше преместен на ръце от феновете“, сподели с усмивка изпълнителката на „Сън“ и „Не`ам нерви“.
Все пак домакинята Соня получи почти пълен резултат от своите гости. Милена, Александър и Райна й дадоха по 10 точки, а Сами – 9.
„Соня, в това, което правиш, наистина си най-добрата. Направи перфектна организация и страхотно парти.
Но храната е изключително важна за един готвач.
Когато готвиш храна, трябва винаги да я пробваш, трябва винаги да усещаш вкуса. Трябва да знаеш какво даваш на гостите и никога не повтаряй едни и същи храни. Двете риби ти бяха много за основно.
Затова моята оценка за теб е 7.
За перфектната организация, за перфектното парти, поздрави своята внучка“, съсече я шеф Манчев, който бе дал две осмици и една девятка на предишните трима готвачи от тази седмица.