fbpx

Мира Радева разочарована, че е гласувала за ИТН

Новини
външна реклама

Снимка профил ФБ

Явлението „Слави“ е диагноза за състоянието на българското общество и собствената ни недалновидност. Социоложката е разочарована, че на 4-ти април гласувала за ИТН и коментира, че това, което прави Слави Трифонов, е в пълно противоречие на демокрацията.

Българският избирател беше през годините изключително разумен. Хората избираха един победител, възлагаха надеждите на една партия. Но сега обществото бе силно разделено и отговорността в новата ситуация се пада на лидерското мнение. А поведението на Слави Трифонов е опит да се погазят изборните и конституционните права…Това е директна форма на авторитаризъм.

външна реклама

Тази позиция изрази в студиото на БТВ социологът Мира Радева.

Вероятно сме в начална точка на преосмисляне на правилата на демокрация. Но в случая се пренебрегва мнението на 25 % от избирателите, които не са подкрепили ИТН и на онези 3 млн. българи, които не са отишли до урните, аргументира позиция си социологът.

Тя обясни, че основната критика е била насочена не толкова към кандидата за премиер Николай Василев, а срещу начина, по който беше представен кабинета.

„Още в предизборна кампания можеше да бъде обявен проекто-кабинетът – това е честното поведение. Но избирателите на ИТН така и не знаеха точно кога избират“, посочи Радева.

Според нея виждаме опит за реанимиране на авторитарния подход – да се тропа по масата и да се казва – вие нямате друг избор.

„Тревогата на хората е огромна…има огромна политическа мобилизация, изтъкна Радева и призовава политическите лидерите, на които възлагаме надеждите си да живеем по-добре, да преглътнат егото си. Президентът да ги призове на разговор и да се опитат да формират един стабилен кабинет, защото ни предстоят тежка зима, икономическа криза, а има световна криза“.

Радева е категорична, че нови избори са плашещи за избирателите.

Най-страшното, което в момента преживяваме, е усещането за безсилие и безвластие. Тази патова ситуация не трябва да минава през площадни изказвания. Трябва да седнат лидерите на партии и да се опитват да говорят, ако искат наистина да се решават проблемите на България, убедена е Мира Радева.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Махат синия талон на шофьора

външна реклама Снимка вихрогон.бг Нови предложения внасят от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Да бъдат въведени електронни трудови книжки предлагат депутати от „Изправи се БГ! Ние идваме!“. За целта те са внесли в парламента предложения за промени в Кодекса на труда. Идеята е цялата информация от трудовите книжки да стане …

Новини
Състоянието на Каролев остава критично

външна реклама Снимка профил ФБ   Близо 3 месеца след инцидента в Пирин, икономистът Владимир Каролев остава в реанимацията. Травмите му, получени при падането в планината, са преодолени от лекарите и той се възстановява, но все още има нужда от реанимационно лечение и е на апаратна вентилация, пише Факти. Той …

Новини
Парламентът изслушва премиера, викат и Иван Гешев

външна реклама Кадър видео Нова ТВ По предварителната си програма днес депутатите трябва да изслушат главния прокурор Иван Гешев. Служебният премиер Стефан Янев ще бъде изслушан в парламента за финансово-икономическото състояние на държавата. В днешния дневен ред на депутатите е и актуализираният от кабинета План за възстановяване и устойчивост и …