fbpx

Министър Вълчев: 303 училища ще отучват през юни

Новини
външна реклама

Кадър видео БТВ

Категорично нулева учебна година няма да има, добави той, след като изтъкна, че гимназистите са учили в електронна среда около 50% от времето, а тя не била алтернатива на присъственото обучение.

Учебната година няма да бъде удължена, но 303 училища избраха да отучват през юни. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ образователния министър Красимир Вълчев.

външна реклама

 

„Най-лошо би било да забавим образователното развитие на децата. Всяка година имаме дефицити, но те могат да се компенсират. Учебната година веднъж вече я удължихме като възможност. Над 40 000 ученици от 303 училища, които са предимно с деца от уязвими групи избраха да учат през юни за сметка през декември“, изтъкна Вълчев.

„Само 1% от учениците не са участвали в образователния процес. С тях не е имало педагогическо взаимодействие. Обучението в електронна среда е компенсаторно. То в никакъв случай не е алтернатива на присъственото обучение“, призна той.

Учениците от първи до четвърти клас не са били на училище пет седмици, уточни министърът.

Според него няма причини за отпадане на учебен материал за изпитите. Не се наблюдавало изоставане на учениците.

„Матурите на зрелостниците ще се проведат на обявените дати, не предвиждаме отлагане засега. Втората половина на месеца ще направим още един последен анализ има ли тематично изоставане или не“, добави той.

За матурите след 10-ти клас също не се предвижда отлагане или отпадане на оценяването.

„Образованието е и стрес, и усилие. Ние искаме децата да учат повече. Това е една от функциите на изпитите – да мотивират учениците да учат. Заради пандемията имаме още повече причини да искаме това“, заяви Вълчев.

„Получих много писма от ученици. Една част са много мили, а други – не толкова. Изпитите ще им помогнат да се справят с по-важните изпити на живота. Тези усилия и стреса един ден ще са приятен спомен. Ще им помогнат за по-щастлив и съзидателен живот“, добави той.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Кметът на Русе: Днес ни разтърси огромна трагедия. Болката в мен е голяма

външна реклама Снимка профил ФБ Днес ни разтърси огромна трагедия. Две млади русенски сърца спряха да бият в тежка катастрофа на булевард “България” преди изхода на Русе. Изразявам дълбоките си съболезнования на скърбящите им близки! Болката в мен е голяма. Това написа градоначалникът на Русе Пенчо Милков в профила си …

Новини
Мая Манолова: Планини от токсичен фосфогипс се издигат край Девня

външна реклама Снимка профил ФБ „Изправи се.БГ получихме сигнал за планини от токсичен фосфогипс и отделяне на флуор от торовия завод край Девня, написа Мая Манолова в социалната мрежа: Целият регион около завода до пристанище Варна Запад е покрит с такъв сивкав прах, който видно от снимките е съхраняван напълно …

Новини
Рокади в „Има такъв народ“

външна реклама Снимка профил ФБ Двама лидери на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ в Кюстендилско бяха свалени от постовете си след спешно заседание на областното ръководство, на което присъстваха представители на националното ръководство, информира struma.bg. След като областният координатор о.з. подполковник Огнян Иванов беше освободен от поста и …