fbpx

Министър Петков: Свършил съм работа, щом ГЕРБ, ИТН и ДПС се обединиха срещу мен

Новини
външна реклама

„Нямам канадски паспорт в себе си. Той и сертификатът ми за гражданство са предадени на канадските власти. Когато видя толкова силна съпротива срещу действията ми като министър, значи наистина съм направил нещо, което е на прав път. Неприятно е човек да трябва да се защитава по цял ден, но аз съм още по-мотивиран от тези атаки. Мотивира ме това, че много бих се радвал, ако за нашите деца политиката вече не е мръсна дума. Явно засягаме големи интереси”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” министърът на икономиката Кирил Петков.
Гласовете „против“ бяха ГЕРБ, ДПС, ИТН и БСП, а „за“ бяха ДБ, „Ние идваме“, президента и всички други членове на правителството. В крайна сметка присъствах на заседанието. На него обсъждахме глобалните кризи, които ще ни притискат в следващите месеци. Знаете, че става дума за новата ковид вълна и за 3 млн. афганистанци, които са тръгнали към Европа. И по едно време г-н Карадайъ каза, че преди да започнем да обсъждаме тези въпроси, иска да попита Кирил кога се е отказал от канадското си гражданство. Тогава президентът Румен Радев отговори, че не сме се събрали за това и тогава този човек стана и си тръгна. Тръгна си и не поиска да чуе нито един от докладите – нито за бежанската криза, нито за рисковете за бюджета, нито за пенсиите, тръгна си, разказа той пред Нова телевизия.

След това ГЕРБ и ИТН продължиха да говорят за това, че не са съгласни с нищо, което се случва, с актуализацията на бюджета. Аз направо недоумявах, когато Тошко Йорданов каза, че ковид кризата и пенсиите не го интересуват, може би само бежанската криза. От друга страна накрая, когато трябваше да се направи обобщение на нашия разговор, видяхме много ясно как Десислава Атанасова каза, че не може да вземе такова решение, разказа още Петков.

Нямам в джоба си канадски паспорт. Към момента той е предаден на канадските власти. Аз съм им предал и паспорта, и заявлението за отказ, обясни Кирил Петков.

външна реклама

Направих абсолютно всички стъпки, които са нужни, за да прекратя гражданството си, обясни той.

Уверен съм, че моето волеизявление е момента, в който съм се отказал от канадското си гражданство от страната на България. А кога канадците ще решат да си издадат бележката, си е тяхно решение. Все още не съм получил въпросната бележка, но я очаквам всеки момент, защото от април месец вече минаха четири месеца. Мисля, че не е това въпроса тука. От страна на българската държава аз съм направил всички възможни действия и много бих се радвал, ако конституционното решение бъде в полза на факта, че като български гражданин имам право да се отказвам и да си упражнявам правата като български гражданин, защото аз не съм единствен, посочи той.

Аз искам да поздравя президента заради вчерашното му отношение. Той не позволи заседанието на Съвета за национална сигурност да се превърне в дебат кога съм се отказал и какво право имам. Той каза, че това ще го решава съда, а нашата работа е да се справим с кризите, допълни той.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Дeницa Caчeвa: Cpeднaтa пeнcия y нac щe e 510 лв. и тoвa e дeмoтивиpaщo

външна реклама Снимка профил ФБ Oтнocнo ceгaшнoтo yвeличeниe, пoлoвинaтa oт бългapcĸитe пeнcиoнepи щe пoлyчaвaт минимaлнa пeнcия в paзмep нa 370 лeвa, a cpeднитe пeнcии щe бъдaт oĸoлo 510 лeвa нa пeнcиoнep. Cpeднoтo yвeличeниe e c 64 лeвa нa чoвeĸ. Πpиeти ca и дoпълнитeлни 3 милиoнa лeвa в дъpжaвния бюджeт, c …

Новини
Кристиан Костов: Няколко пъти опитаха да ме убият с нож

външна реклама Кадър видео Нова ТВ „Аз се гордея, че съм българин. Любовта, която получих след „Евровизия“ е безценна. За мен е важно да се развивам и избрах този път.“ Момчето, което впечатли света с гласа си – Кристиан Костов, в откровено интервю по Нова, в което показва по-различна светлина. …

Новини
Рачков пред Лора Крумова: Чувствам се влюбен и щастлив

външна реклама Кадър видео Нова ТВ Димитър Рачков за първи път говори за връзката си с по-младата си приятелка Анита пред Лора Крумова. Двамата дълго време държаха връзката си в тайна. „Чувствам се влюбен и щастлив. Какво повече?“. „Не съм правил голям рожден ден от 39-тата си годишнина. Поканих около …