fbpx

Министър Минеков: Ще стана за резил, но ще прося още пари

БГ звезди

Кадри bTV,Фейсбук/Nasko Atanasov

Служебният министър на културата Велислав Минеков заяви, че е тъжен заради това, че в министерството в последните месеци не се е случвало нищо. Той не хвърли директно вината върху предшественика си Атанас Атанасов, като каза, че вината е по-скоро на хората около него. Минеков, който беше министър на културата и в предишното служебно правителство посочи също, че партиите в предишното управление просто не са спазили това, което са обещали.

Скулпторът разказа, че в приетия бюджет увеличението на бюджета на културното министерство е трябвало да бъде 164 млн., но е станало само 98 млн. „Говорихме с всички партии за по-голямото увеличение, после всички забравиха”, заяви министъра. Той обаче е още по тъжен от друг факт – дори и орязаният бюджет не е използван за нищо.

външна реклама

Ще стана за резил, защото като поискам още пари от финансовия министър, тя ще ми каже, че добре си живее културата. Може и да сме получили мизерия, но и тя не се използва, обясни Минеков. Той призна, че археологическия сезон е провален, защото едва сега се получават парите, а сезонът за разкопки приключва. По същия начин стоят нещата с реставрацията и консервацията на архитектурни паметници, където не са сключени договори навреме.

Според Минеков, около министър Атанасов е имало хора, които той не е познавал, които са му били дадени от някого. „Шефът на кабинета на министъра на културата е специалист по фотоволтаици, това е само пример за какви хора става дума”, коментира служебният министър. Той заяви също, че все пак „ще ходи да проси” пари, за нормализиране на държавното финансиране в културната сфера.

На въпрос дали тези неща са били известни на бившия министър Атанасов и дали двамата са говорили по тези теми, Минеков заяви, че трябва да попитат него. Служебният министър каза също, че според него твърденията, че ще има газова криза са глупости, но ако наистина се получи недостиг, ще има доста културни институции, които ще страдат.

външна реклама
БГ звезди
Гала и екипът й се подиграха с изборите

кадри Нова телевизия Политиката рядко се появява като тема в „На кафе“ по Нова телевизия, но явно Гала и екипът ѝ се затрудняват да измислят теми за комичните си скечове, които на всичко отгоре да са актуални. Сигурно по тази причина, обект на закачки стана сериозна тема, като парламентарния вот. …

БГ звезди
Софи Маринова се разочарова: Никога повече няма да съм жури

кадри Нова телевизия Мнозина зрители и коментатори вече обявиха новото шоу на Нова телевизия „Звездите в нас“ за провал. Не са малко тези, които сочат като една от многото причини за неуспеха му участието на Софи Маринова като съдия. Легендарната ромска певица явно също има забележки и съображения по повод …

БГ звезди
Жени Марчева: Не са ме уволнили от БТВ

кадър Инстаграм/Жени Марчева Журналистката от bTV Жени Марчева разсея слуховете са себе си, които бяха породени от липсата ѝ от телевизионния ефир. Мълвата разнася какви ли не спекулации какво точно се е случило с нея. Едната клюка е, че е била уволнена от телевизия, друга – че е сменила работата …

duvar kağıdıteknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!