fbpx

Министър Минеков: Ще стана за резил, но ще прося още пари

БГ звезди

Кадри bTV,Фейсбук/Nasko Atanasov

Служебният министър на културата Велислав Минеков заяви, че е тъжен заради това, че в министерството в последните месеци не се е случвало нищо. Той не хвърли директно вината върху предшественика си Атанас Атанасов, като каза, че вината е по-скоро на хората около него. Минеков, който беше министър на културата и в предишното служебно правителство посочи също, че партиите в предишното управление просто не са спазили това, което са обещали.

Скулпторът разказа, че в приетия бюджет увеличението на бюджета на културното министерство е трябвало да бъде 164 млн., но е станало само 98 млн. „Говорихме с всички партии за по-голямото увеличение, после всички забравиха”, заяви министъра. Той обаче е още по тъжен от друг факт – дори и орязаният бюджет не е използван за нищо.

Ще стана за резил, защото като поискам още пари от финансовия министър, тя ще ми каже, че добре си живее културата. Може и да сме получили мизерия, но и тя не се използва, обясни Минеков. Той призна, че археологическия сезон е провален, защото едва сега се получават парите, а сезонът за разкопки приключва. По същия начин стоят нещата с реставрацията и консервацията на архитектурни паметници, където не са сключени договори навреме.

Според Минеков, около министър Атанасов е имало хора, които той не е познавал, които са му били дадени от някого. „Шефът на кабинета на министъра на културата е специалист по фотоволтаици, това е само пример за какви хора става дума”, коментира служебният министър. Той заяви също, че все пак „ще ходи да проси” пари, за нормализиране на държавното финансиране в културната сфера.

На въпрос дали тези неща са били известни на бившия министър Атанасов и дали двамата са говорили по тези теми, Минеков заяви, че трябва да попитат него. Служебният министър каза също, че според него твърденията, че ще има газова криза са глупости, но ако наистина се получи недостиг, ще има доста културни институции, които ще страдат.


Блиц Новини
Димо и Ралица Паскалева правят България на луда, никога няма да видите това в „Игри на волята“

Кадри видео ФБ и Нова ТВ: Димо и Ралица Паскалева правят България на луда, никога няма да видите това в „Игри на волята“ Отвъд прекрасните лица и усмивки зад кадър на „Игри на волята“ се вижда нещо, което Нова телевизия няма да покаже. Димо Алексиев и бременната Ралица Паскалева дават …

Блиц Новини
Билалов наби канчето на умен участник

Кадри: БТВ: Билалов два пъти подсказа на участник, той не го послуша и „изгоря“ за голяма сума Водещият на „Стани богат“ Михаил Билалов можеше да докара добра сума на един от участниците в днешното издание на предаването. Срещу него за втора поредна вечер седна Димитър Димитров от Пловдив. Вчера той …

Блиц Новини
Ралица Паскалева накара България да ахне с трима красавци, Румен Радев пощури зрителите

Кадри Нова телевизия, Инстаграм/Теодора Мудева: Ралица Паскалева накара България да ахне с трима красавци, Румен Радев пощури зрителите Водещата на „Игри на волята“ Ралица Паскалева е една от най-харесваните дами в България. Когато са заедно със съпруга й Теодор Салпаров и двете им деца може да видим едно от най-прекрасните …

error: Content is protected !!