fbpx

Министър Аврамова пред комисията за ревизия: Не крием информация, но времето беше малко

Новини
външна реклама

Кадър видео ФБ

Министър Аврамова увери, че „Автомагистрали“ са участвали и в публични търгове за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа, имат такива договори, а директното възлагане е една напълно законна процедура.

Пред депутатите министър Аврамова отговаряше на депутатски въпроси за дейността на държавната фирма „Автомагистрали“ ЕАД, както и за множеството директни възлагания върху нея на поръчки, които дружеството прехвърля на други строителни фирми-подизпълнители, пише www.flashnews.bg.

външна реклама

Според депутатите от новите партии в парламента, включително и тези от БСП, това е ставало чрез заобикаляне на Закона за обществените поръчки, от което са се облагодетелствали фирми, близки до управляващите от ГЕРБ.

 

„Наемът на техника е нормална практика в строителството“, посочи регионалният министър, отговаряйки и на обвиненията, че държавната фирма не разполага със своя, която да е достатъчна за изпълнението на обектите.

„Да говорим с факти, да не правим внушения“, призова още министърът в оставка, който потвърди, че действително дружеството работи с голям брой контрагенти, но това не е в нарушение на закона.

На заседанието на комисията присъстваше и директорът на държавното дружество Стоян Беличев, който подчерта, че подготвяната писмена информация за дейността вече надхвърля 1,2 млн. страници, но тя не е внесена до комисията, защото не са получени указания на кого и как да бъде предоставена тя.

Отговорът му обаче не се хареса на председателят на комисията Мая Манолова.

„Изумително е, че има шеф на държавно дружество, който не знае адреса на парламента“, посочи тя, определяйки автомагистрали като „каса“, в която потъват милиони левове обществен ресурс. Според нея притеснителна е и информацията за огромни авансово платени суми, което води до извода, че голям процент от дейността на фирмата е преотдадена.

„Няма как едно дружество, което има няколко багера, да извърши дейност за близо 5 млрд. лв.“, смята Манолова.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
1
„Барометър“: ГЕРБ ще бие на изборите

външна реклама Кадър видео Нова ТВ „Барометър“, който тотално не позна миналите избори, излезе с ново проучване, което отново дава категорична победа на ГЕРБ. На фона на динамично променяща се обстановка нагласите за гласуване търпят леки промени, но прогнозите отново са за шест-седем партии в следващия парламент и несигурност в …

Новини
Експерт: Единствената ни завършена магистрала „Тракия“ е най-смъртоносна в света

външна реклама Снимка pixabay „Магистрала „Тракия“, единствената завършена магистрала в България, има повече жертви, отколкото жертвите на всички останали магистрали. Няма в целия свят магистрала, в която в рамките на 3 години да загинат 100 човека“, сподели инж. Богдан Милчев от Института за пътна безопасност в студиото на „България сутрин“ …

Новини
Откриха черната кутия на разбилия се МиГ-29

външна реклама Снимка Bulgarian-Air-Force В какво състояние е записващото устройство и може ли да даде информация за това какво точно се е случило ще стане ясно по-късно през деня, когато се очаква служебният военен министър Георги Панайотов да даде брифинг. Това научи NOVA от източници в министерството на отбраната. външна …