fbpx

Министър Ангелов: Започва Голямото ваксиниране започва през януари

Новини
реклама

Кадър видео БНТ

Голямото ваксиниране ще започне в средата на януари. Това каза в „Денят започва“ по БНТ здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов.

Той съобщи, че 1719 човека са ваксинирани. Това са последните данни от тази сутрин. Всеки желаещ ще бъде ваксиниран, започнахме с медиците в лечебните заведения, заяви министърът.

„Въпросът с вярата е нещо много лично, духовно и сърдечно. Най-важното е да кажем, че Българската православна църква в лицето на тивериополският епископ Тихон, който е и викарий на българският патриарх, се ваксиниран заедно с мен. С това показваме, че църквата и вярата стоят рамо до рамо с науката. Само това единство може да ни помогне да преодолеем тази световна пандемия“, добави той.

реклама

„Ние не очаквахме ваксините, а се готвехме доста дълго време за тях. Най-голямата новина е, че ваксините са в България и ние изпълнихме това, което обещахме – те стигнаха до всяка област в страната“, изтъкна Ангелов.

„Фирмата производител трябваше да достави ваксините до всички 28 точки в страната. В един момент обаче разбрахме, че тази доставка ще бъде по-скоро символична, за да покаже силата на Европа едновременно, в един ден да покаже, че се изправя срещу COVID-19“, обясни министърът.

„Не очаквайте от мен да говоря като дистрибутор на ваксини. Благодарение на тях обаче човечеството се е спасило от много заболявания. Фирмите са тези, които трябва да дадат отговорите на българските граждани“, добави той.

Министърът призна, че неизвестните около ваксините са много. Той не отговори колко време те пазят от коронавирус, но изтъкна, че най-малко 60% от българите трябва да се имунизират, за да имаме колективен имунитет.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
От пътна полиция предупреждават: Глобите се плащат само по сметка, посочена във фиша

реклама Снимка piuxabay Не се допуска заплащане на глоба чрез пари в брой на мястото на извършване на нарушението или проверката предупреждават от Пътна полиция. На сайта им е качена информация как става плащането на глобите, както и списък на най-често допусканите грешки при попълване на документите. Как могат да …

Новини
Заведенията отварят след 20 февруари

реклама Снимка pixabay На продължила няколко часа среща в Министерство на здравеопазването между ресторантьори и ресорни министри съгласие не е постигнато. Ако не получим решение до края на седмицата, което да е в наша полза, следващия понеделник ще отговорим с решение от наша страна, заяви Ричард Алибегов пред журналисти, пише …

Новини
При виене на свят, шум в ушите, изтръпване на крайници веднага вземете мерки

реклама Снимка pixabay Много признаци показват, че артериалното налягане не е в норми. Атмосферното налягане, емоциите, температурите на въздуха и други външни условия могат да му повлияят да падне или да се вдигне. Виене на свят, шум в ушите, изтръпване на крайниците – всичко това е, че кръвното ви е …