fbpx

Министър Ангелов: Отиде си светилото в дерматологията проф. Мария Балабанова

Новини
външна реклама

Снимка профил ФБ/Костадин Ангелов

За кончината на  авторитетната дерматоложка проф. Мария Балабанова съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

„Отиде си един голям професионалист, който ни даваше верните отговори, за да поставим точната диагноза. Проф. Мария Балабанова беше епоха в патологията на кожните болести. Загубата за лекарската гилдия и за българската медицина е огромна. Ще ни липсваш ужасно много! Мир на праха ти!“, написа той в социалните мрежи.

външна реклама

Проф. д-р Мария Балабанова е родена на 20.05.1953 г. в София. Завършва медицина през 1977 г. във ВМИ – София. Тя беше уважаван дерматолог с дългогодишен опит в областта на хистопатологията, онкодерматологията и естетичната медицина. Професор към Клиниката по кожни и венерически болести към УМБАЛ „Александровска“ и професор към Катедрата по дерматология и венерология, Медицински Факултет, Медицински Университет – София, пише Факти.

Тя имаше и много специализации в чужбина – със стипендия на Британския съвет в Болница „St. John“s“ за кожни болести в Лондон; специализация по дерматопатология в Университетска болница по кожни болести – Цюрих, Швейцария; специализация по дерматопатология в клиника Mayo, Rochester, Minnesota.

Проф. Балабанова се занимаваше и с обучение на студенти, на които водеше лекции, семинари и практически занимания. Обучаваше и специализиращи лекари в рамките на СДК, индивидуално и в рамките на курса за специалност обучение по хистопатология. Научен ръководител на докторанти и специализанти. Организатор и лектор на курсове по хистопатология, дерматоскопия, криотерапия.

Проф. Балабанова беше завеждащ сектор по хистопатология и лабораторен сектор на Клиника по кожни и венерически болести, София.

Член на Българското Дерматологично Дружество, на Европейската Академия по Дерматология и Венерология, от 1994 – изпълнителен член на Борда на ISDP (Международно общество по дерматопатология).

Автор на 80 научни публикации, на глави от учебници и книги, издадени в чужбина, участие в 2 монографии и в 2 учебника по дерматология у нас, 45 статии в специализирани списания в чужбина и 35 статии в български специализирани и популярни списания; участие в 70 научни форума в чужбина и у нас с представени доклади.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Партията на Трифонов засега отлага въвеждането на мажоритарен вот

външна реклама Кадър видео ФБ „Трябва да има мажоритарни избори, но гледайки тази зала… Партията, която ги предлага, няма мнозинство“, отговори Йорданов на репликите от страна на ГЕРБ, защо е пропуснал да ги спомене. Така стартира втората по големина сила в новото Народно събрание – „Има такъм народ“ (ИТН) на …

Новини
Ива Митева към журналистите: Ще имате пълен достъп до всички части в сградата

външна реклама Кадър видео ФБ Заради противоепидемичните мерки от началото на извънредното положение през миналата година парламентарните репортери нямаха възможност да провеждат индивидуални интервюта с депутати в кулоарите на парламента, а премествайки се в сградата на бившия Партиен дом, представителите на медиите бяха разположени в зала на приземния етаж, без …

Новини
Мика е велика! Изсипаха се суперлативи в социалната мрежа

външна реклама Кадър видео ФБ „Неуморимият ход на времето и датата в моя акт на раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото Народно събрание. Дано да съм добра орисница“. Така започна най-възрастната депутатка – 79-годишната Мика Зайкова от „Има такъв народ“, която зае председателското място преди да бъде избрана Ива …