Между 40 и 60 на сто от парите за справяне с ковид кризата не отиват във фирмите, а в консултантите им

Новини
реклама

кадър bTV

Консултанти прибират между 40 и 60% от парите, които се отпускат на фирмите по различните правителствени програми за подпомагане, заради епидемията от коронавирус. Това съобщи днес министърът на икономиката Лъчезар Борисов, предаде „Дневник“.

Информация за т. нар. такса „успех“ той получил от депутати от различни парламентарни групи. След нареждане от премиера вече са разработени и мерки за противодействия на тази практика, каза Борисов.

На първо време се пускат горещ телефон и електронен адрес, на които ще се приемат сигнали за предлагане на такива услуги. Борисов припомни, че само за последния пакет мерки за подпомагане на малкия и средния бизнес са заделени 1.8 млрд. лв. Сигнали по мейла ще се приемат на адрес signali@mi.goverment.bg. Телефонът е 02 940 74 21, но на него сигнали ще се приемат само в делнични дни и в работни време, защото това е номерът на главния секретар на министерството на икономиката.

Министърът посочи, че няма нищо лошо в това консултанти да помагат на фирмите за кандидатстването по програмите, но не и срещу такъв голям процент от парите. За улесняване на бизнеса при самостоятелното кандидатстване по различните програми е предвидено на сайта на министерството на икономиката да се публикуват попълнени примерни документи. Освен това помощ ще се предлага и от експерти на министерство на икономиката.

Предвижда се и завишаване на контрола, като в работата на инспектората на министерството на икономиката ще се включат представители на работодателските организации.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Отиде си бохемът Христо Сираков – „Стоте манекенки“

реклама Снимка Playboy Скръбна вест пристигна преди минути от родния шоубизнес. Издателят на българския Playboy – Христо Сираков, почина на 64-годишна възраст, съобщи Канал 3. Сираков бе един от най-известните филантропи у нас, като през годините е издигнал на пиедестал не една и две манекенки.   Преди по-малко от седмица …

Новини
Грип, настинка, коронавирус – как ще ги разпознаем през есента

реклама Снимка pixabay Със застудяването на времето все повече хора ще кихат и кашлят покрай нас Есента е пред прага ни, а с нейното идване кихането, кашлянето, подсмърчането и запушеният нос стават напълно нормални. Но в условията на глобална пандемия от респираторен вирус, как да преценим дали имаме коронавирус или …

Новини
Слави предупреди: Измама с моето име, не раздавам пари

реклама Снимка ФБ Това написа Трифонов в профила си в социалната мрежа с предупреждение към феновете си. Фейсбук страници, използващи моето име, пишат, че аз раздавам по 50 хиляди евро като искам данни за банковите карти на хората. Това са фалшиви страници. Това е лъжа и измама. Благодаря на всички, …