fbpx

Мъж с 2 отрицателни теста за Ковид, почина в Ковид отделение, вързан с бинтове за леглото

Новини
2
реклама

Кадър видео Нова ТВ

Млада жена разказва пред камерата на Нова телевизия, пореден шокиращ случай с близък, който е починал от коронавирус. Мъжът е приет в COVID – отделение с два отрицателни теста, връзван е с бинтове за леглото, а в крайна сметка губи битката с болестта, съобщава Нова телевизия.

Възрастният мъж е приет последователно в две болници в Русе. И от двете отказаха коментар. От университетска болница „Канев“ заявиха, че при тях не е постъпвал сигнал от близките на пациента. Увериха, че ако получат такъв, ще направят вътрешна проверка.

От втората университетска болница – „Медика“ уточниха, че пациентът е бил съвсем за кратко при тях. Дежурният екип е направил всичко по силите си, но човекът е пристигнал в много тежко състояние и не са успели да го спасят. Сагата за семейството започва още на 12 декември, когато дядото на Леонора Шокордова е приет в болница „Канев“ с двустранна пневмония.

Ден преди това мъжът вдига температура, а след преглед от Бърза помощ си прави PCR – тест в частна лаборатория, който се оказва отрицателен. „При приема в болницата отново му правят PCR – тест, както и бърз тест. И двата са отрицателни.

реклама

Въпреки това го настаняват в COVID- отделение, защото според медиците има симптоматика на болен от коронавирус“, споделя Леонора. Според нея обаче дядо й се е заразил в отделението. След престой в болничното заведение пациентът е изписан на 23 декември в по-тежко състояние. На близките му е препоръчано да „се лекува в домашна топла обстановка“, тъй като пневмонията е стабилизирана. През този период семейството решава да се самоизолира и няма никакви контакти.

„При изписване баба ми е трябвало да подпише декларация, че е запозната с тежкото му състояние и, едва ли не, от болницата не носят отговорност, ако нещо се случи. На 29 декември е приет в болница „Медика“, след като състоянието му се влошава. Тогава пробата му за коронавирус вече е положителна“, обясни Леонора. Положителни се оказват пробите и на близките на починалия мъж, които живеят с него.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...

Моята майка почина от сърдечен удар.А докторите закъсняха заради екипировката .Трябваше да ги чакам но мама нямаше време.Но я писахаСовит.Е затова не вярвам на никого.А аз и правих масажи и първия път се оправи но докато дойдат при нея тя прави втори удар.А те просто закъсняха .И тя си отиде от този свят.

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
1
Манолова иска оставката на Сачева, обещаните 24 лева на ден не били дадени в няколко града

реклама кадри: Нова телевизия, Изправи се.БГ „Утре от 11:30 ч. представители на затворени бизнеси, които не са получили подкрепа и активисти на „Изправи се.БГ“ ще организират събитие пред Министерския съвет, за да поискаме оставката на социалния министър. Имаме сигнали от граждани, които не са получили по 24 лв. на ден …

Новини
Президентът Радев: Борисов не се трогна за битите протестиращи и журналисти, сега се прави на радетел за демокрация

реклама снимка: Фейсбук/Румен Радев Борисов не се трогна нито за битите български протестиращи и журналисти, нито за отравянето на Емилиян Гебрев и други български граждани. В европарламента се прочу със заканата „да изгори” Елена Йончева, както сам се изразява в записа, а в европейската преса с това, че праща в …

Новини
Здравният министър Ангелов нямало да отвори заведенията под натиск от бранша

реклама кадър: Нова телевизия „Предлагаме постепенно разхлабване на мерките по сектори. Сега ще разхлабим мерките в секторите „Култура” и „Спорт”. Ще си дадем 14 дни да наблюдаваме, преди още разхлабваме. Връщаме си живота такъв, какъвто беше”. Това коментира във Варна здравният министър Костадин Ангелов, цитиран от Нова терлевизия. „Не очаквайте …