fbpx

Математикът Витанов: Какво стана бе, хейтъри? Къде ви отиде теорийката, че вече има стаден имунитет?

Новини
външна реклама

кадър bTV

„Какво стана бе, хейтъри? Къде ви отиде теорийката, че вече има стаден имунитет? Където и очаквахме да отиде – в тоалетната. Пуснете водата, че мирише“, това написа математикът проф. Николай Витанов в дълъг и емоционален пост във Фейсбук. Според него следващите две седмици хората трябва да са много внимателни и да се пазят от коронавируса, за да не се стигне до голям пик на болните от COVID-19. По негови думи, в предстоящият период ще се разчита на героизма на лекарите и медицинските специалисти на първа линия. „Починалите досега за октомври 2021 са 3.64 пъти повече отколкото починалите за целия октомври 2020“, посочва математикът. Ето какво сподели той в социалната мрежа:

„Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 19 октомври 2021 г.
Тази информация е за хората, които искат да знаят какво очаквам, че ще се случи с пандeмията в близките дни.
Информацията е такава, каквато излиза от компютрите. Добро или лошо, това излиза, това ви пиша.
Какво да пиша. Вие, които четете редовно тези сводки – изненадани ли сте? Не сте. Точно това се очакваше. Вторичен пик до края на октомври, нали така.
Какво стана бе хейтъри? Къде ви отиде теорийката, че вече има стаден имунитет? Където и очаквахме да отиде – в тоалетната. Пуснете водата, че мирише. Помните ли последното интервю от миналата седмица на гуруто, дето миналата година щеше да се къса дипломата, как ще се задължим на 3000 – 3500 случая. Моля?!!! Я пак – на колко ще се задържим? Колко е смъртността? Хайде, излизайте – ревете и вийте срещу Витанов. Ревете и вийте, че ви предупреждава отнапред какво има да става. Между другото, давате ли си сметка, как се вади минималният съществуващ детерминизъм от такива данни, хейтъри мои. Че пробвайте, де. Изкарайте прогнози точни като моите и тогава ме оценявайте. А знаете ли какво е детермивизъм в данни? И можете ли? Отговор – теорема на Витанов за некадърността на хейтърите:
Хейтърите само вият и реват, една свястна прогноза не могат да дадат.
За тези, които не са хейтъри: Извинявайте, но не съм никак доволен, че прогнозите ми се сбъдват. Искам да не се сбъднат и тоя народ да мине по-леко през това изпитание. Ама не става. И това, което излиза от компютрите, не ми вдъхва оптимизъм. Затова
ХОРА ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА, ПАЗЕТЕ СЕ ОСОБЕНО МНОГО ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 2 СЕДМИЦИ. ПАЗЕТЕ ТЕЛАТА СИ – ТЕ СА НАЙ-СКЪПАТА ВАША СОБСТВЕНОСТ. МНОГО ТРУДНО СЕ ПОПРАВЯТ ПОРАЖЕНИЯ ТАМ. ПОМИСЛЕТЕ И ЗА ХОРАТА НА ПЪРВА ЛИНИЯ, КОИТО СЕ ЗАДЪХВАТ. БОЛНИЦИТЕС А ПЪЛНИ. ПАЗЕТЕ СЕ – НЯМА КОЙ ДА ВИ ПАЗИ.
Смъртонстта е висока. Такива бяха очакванията, но помните, ревът срещу тези прогнози беше толкова голям, че спрях да казвам числа по тях. Няма и да казвам. Писал съм ви, че не смея да пиша нищо за смъртността през октомври. Още септември месец ви го написах. Числата днес са такива
За смъртността (починали сългасно официалния портал coronavirus.bg, че някои хейтъри още не знаят какви са тия числа) – никакъв коментар, просто числа за информация:
починали в края на септември 2021 – 20882
починали до днес – 22488
починали октомври 2020 (за целия месец) – 441
починали за октомври 2021 – 1606 (за 18 дни)
Починалите досега за октомври 2021 са 3.64 пъти повече отколкото починалите за целия октомври 2020.
Никакъв коментар. Ама никакъв коментар. Изводите си ги правете сами, кой каквито иска да си ги прави. Давам само числа, коментарът ще го направя в края на месеца, както съм ви обещал.
Нека да отбележа неща – няма политика тук. Само числа без коментар. Ако питате защо го правя – изследвам ефекта от разяждащото действие на анти-ковид и анти-ваксърските теории върху населението. Добър индикатор за това е смъртността. Търся отговор на простичкия въпрос – защо тая вълна не е смазана, след като има ваксини. Защо? Отговор – на края на месеца, както съм ви обещал.
Следват картите за днес.
Най-напред картата съгласно плана на Министерството на здравеопазването. Броят на областите на ниво 4 расте полека.
Днес са 14 заедно с кандидатите. Половината от страната. Нов кандидат е Ловеч
Затова:
Хора от област Ловеч – ПАЗЕТЕ СЕ! Разпространението на вируса при вас е дифузно и областа ви е кандидат за влизане на ниво 4 съгласно Плана на Министерството на здравеопазването. Спазвайте елементарните мерки, избягвайте местата, където се събират много хора.
Иначе, виждате голямата проблемна област в Западна България. Тези от вас, които четат редовно тези сводки, знаят, че отдавна е предсказано формиравето на тази област.
В нея се очакват проблеми през тази и през следващата седмица.
В Източните Родопи и в Плевен положението вече не е толкова спокойно, там нещата полека се влошават. Кърджали е добре на общия фон.
Проблемната зона в западна България се вижда ясно и на прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост.
Там се вижда обаче и нещо много неприятно – Пловдив се е запътил да става кандидат за ниво 4 съгласно скалата на риска на плана на Министерството на здравеопазването. Нека се опитам да помогна това да се предотврати.
Затова:
Хора от област ПЛОВДИВ – ПАЗЕТЕ СЕ! Разпространението на вируса при вас е дифузно и областа скоро ще е кандидат за влизане на ниво 4 съгласно Плана на Министерството на здравеопазването. Спазвайте елементарните мерки, избягвайте местата, където се събират много хора.
Днес базовото репродуктивно число е 1.291.
Твърде е близо до 1.3. Ако го прехвърли, натискът вече няма да е плавен. Хората на първа линия усещат засилващия се натиск.
ХОРА НА ПЪЛВА ЛИНИЯ. МИЛИЧКИ, ПАК НЕЩАТА ОПРЯХА ДО ВАШИЯ ГЕРОИЗЪМ. ГОТВЕТЕ СЕ ЗА ТЕЖКИ 2 СЕДМИЦИ. НО ВИЕ СИ ЗНАЕТЕ. ДВА ПЪТИ МИНАХТЕ ПРЕЗ ТАКИВА ПИКОВЕ, ЗНАЕТЕ КАКВО Е. И АЗ ЗНАМ И СЕГА В ОЧИТЕ МИ ИМА СЪЛЗИ.
Разпространението на заразата в страната е преобладаващо дифузно. Днес 23 области са с такова разпространение.
Доста отдавна не сме стартирали седмица с такъв брой области. До края на седмицата тук положението се очаква да се влоши още.
Честно дави кажа – място не мога да си намеря. Какво ви става бе хора – всичко което става, ви бе предсказано доста предварително. Защо допускате да вървим по най-мрачния сценарий. Вразумете се най-накрая, пазете се. Стига сте ги слушали тия с теорийките. В пистолета на руската рулетка куршумите са вече повече от един, не си играйте със живота и здравето си. Мислете, че тая пандемия ще отмине. После трябва да продължите да живеете. Добре е биологичната ви собственост да не е повредена. Труден е живота на инвалида, осъзнайте го. ПАЗЕТЕ СЕ СЕГА!
Бог ми е свидетел, повече не мога да направя.
Това е засега. Желая ви здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля.“

външна реклама

 

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Мария Игнатова смени Нойзи с друг мъж

външна реклама Кадър Мария Игнатова, Инстаграм Мария Игнатова безспорно е една от най-харесваните, но и най-обсъжданите дами в родния шоубизнес. Връзката й с Рачков бе тема номер 1 в светските издания и клюкарските сайтове външна реклама Сега обаче тя не слиза от светлината под прожекторите. Голяма изненада събуди факта, че …

Новини
Кирил Петков: До дни България може да има ново правителство

външна реклама Тази вечер финалният документ за коалиционното споразумение ще бъде изпратен към партийните централи. Те ще имат няколко дни да го одобрят. „Имаме доста кандидати, които ще предложим”, добави той До дни България може да има ново правителство, заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков. Това ще бъде възможно, …

Новини
Лили Иванова: „Заливана“ съм от обич и омраза

външна реклама Кадър видео БНТ „Мисля, че това бе най-дългото ми отсъствие от сцената. Никак не ми бе приятно. Светът е много различен. Не съм отчаяна. Но ние трябва да сме готови да посрещнем всяко предизвикателство“, това заяви голямата Лили Иванова в първото й телевизионно интервю след 3-годишно отсъствие от …

driving theory test uk