fbpx

Математик прогнозира двойно повече умрели от Ковид в следващите дни

Новини
1
реклама

Кадър видео БТВ

“Много е важно обаче как ще приложим мерките, защото ако ние като общество решим, че ще ги заобиколим и ще си правим тайни партита, ще направим така, че няма да има ефект от тях. А ефект ще има след 14 до 28 дни. Смъртността ще продължава да расте в следващите поне 14-21 дни“.

През следващите седмици смъртността от коронавирус ще скача с 50 до 100%. Тази седмица ще има и нов рекорд на починали, посочи Велков в ефира на bTV.

реклама

По думите му една от основните причини да се взимат твърди мерки навсякъде в държавите е невъзможността на здравните системи да поемат нарастването на случаите, което води до смъртност от всякакви заболявания. Велков прогнозира ефект от тях да има между 14 и 28 дни след въвеждането им. Очаква се да има рязък спад на новите случаи, а от там – спад и в броя на хоспитализираните пациенти.

Петър Велков заяви, че митът, че в Швеция няма мерки е рухнал. По думите му те дори продължават да затягат мерките и те са по-тежки от българските. Самите хора също така ги спазват.

Важен обаче е и въпросът с прилагането на евентуалните бъдещи мерки. Предложението за затваряне на държавата ще бъде разгледано днес на редовното правителствено заседание.

 

реклама
loading...
1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Анцузите като част от тренировъчния екип

реклама Тренировъчният екип на състезателите по футбол, баскетбол, волейбол, лека атлетика и други спортове, не може да мине без присъствието на удобен анцуг. Това е универсалната спортна дреха, която дава повече свобода и удобство на трениращия. Разбира се, трябва да се подбере оригинална дреха от добри материали, за да се …

Новини
Актрисата Александра Василева от „Седем часа разлика“ след представление е била нападната и нахапана от куче

реклама Снимка профил ФБ Актрисата от Народния театър „Иван Вазов“ Александра Василева, се оплака в социалните мрежи за инцидент станал с куче преди десетина дни. Инцидентът е станал късно вечерта след първото за годината представление, в което звездата от сериала „Седем часа разлика“ участва. Ето и нейния автентичен разказ за …

Новини
Катето Евро продължава да тъгува за Филип Трифонов

реклама Снимка профил инстаграм Катето Евро още не може да повярва, че Фипо си е отишъл.  Тя се включи в социалните мрежи и трогна последователите си с прочувствен кадър. Актрисата качи стара нейна снимка, на която е в компанията на покойния си колега и близък приятел Филип Трифонов и Любен …