Мъск с решение за депресията: чип ще пуска музика директно в мозъка

Новини
реклама

Милиардерът Илон Мъск твърди, че неговата компания „Neuralink“ работи върху връзката на човешкия мозък и компютрите, което ще позволи стрийминг на музика „директно към мозъка“.

Както каза той, хората ще могат да слушат музика „директно от чипове“.

Милиардерът също така твърди, че „Neuralink“ работи по технология, която „може да помогне за контролиране на нивата на хормоните, да подобри способностите, преценката, да облекчи безпокойството и други иновации“, пише Канал 3.

 

От основаването на „Neuralink“ през 2016 г. имаше само една голяма презентация за това как ще работи този стартъп.

Изказвайки се на събитие през 2019 г., Мъск каза, че работят върху устройство, което „прилича на шевна машина“ и което би позволило директна връзка между компютър и чип, който ще бъде вкаран в мозъка, съобщава „Индипендънт“.

„Първоначално технологията може да се използва за подпомагане на хора с мозъчни заболявания като болестта на Паркинсон, но крайната цел на „Neuralink“ е да даде възможност на хората да се надпреварват с напреднал изкуствен интелект“, каза той.

Инсталирането на чипа трябва да е подобно на лазерната очна хирургия, а в документа, описващ този проект, се уточнява по-подробно, че ще има USB-C кабел, който ще осигури „пълен пренос на данни“ в мозъка.

По-рано този месец Мъск намекна, че друга цел на чипа на „Neuralink“ е да лекува депресия и зависимост. Това трябва да се случи чрез „реорганизиране“ на частите на мозъка, отговорни за тези заболявания.

Тестове вече се извършват върху животни. Такива бяха планирани и за хора тази година, но пандемията от коронавирус вероятно ще промени тези планове. Повече информация ще бъде публикувана на 28 август.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Голямо отличие за Мутафчийски, стана Доктор хонорис кауза на Военноморското училище във Варна

реклама снимка: сп. „Контрафорс“ Началникът на Военномедицинската академия ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски бе удостоен с поредно научно звание – „Доктор хонорис кауза“ на Висшето военноморско училище, предаде topnovini.bg. Удостояването му е по решение на Академичния съвет на Морската академия за приноса му в развитието на образованието и медицината у нас, …

Новини
Бабикян от Отровното трио: И да направим партия, и да не направим, все ще ни ругаят

реклама кадър: YouTube/ Darik Plus Правили сме различни неща досега, за да изразим нашето недоволство от действията на правителството, обяви в ефира на „Дарик“ един от членовете на „Отровното трио“ Арман Бабикян и разказва как са се сдобили с прозвището „Отровното трио“ – много преди тазгодишните протести. Той обяви, че юли са решили …

Новини
КЗП: Не сушете маските в микровълновата и не ги правете от памперс

реклама Снимка: Pexels Съвети за изискванията към маските и методите за тяхното изпитване и ползване, представи Комисията за защита на потребителите на своя сайт. Те са изготвени на базата на стандартизационния документ за предпазни покрития за лице за  обща употреба за населението Споразумение CWA 17553:2020 „Маски за лице за населението. Ръководство за минимални …