fbpx

Марта Вачкова: Обожавах баща си

Блиц Новини

Кадри Нова ТВ и снимки ФБ

Голямата наша актриса Марта Вачкова с много тъга си спомни за баща си Григор Вачков, когото губи когато е едва на 20 години и споделя, че той много й липсва. Въпреки, че той беше много обичан актьор, тя съумя да намери мястото си в тази професия и не остана в сянката му.

„Татко беше много честен и добър човек. Имаше голямо сърце, голяма душа. Грижовен, всеотдаен, верен приятел. Най-добрият човек, когато познавам”, сподели Вачкова за баща си, който си отиде твърде млад, едва на 48 години.

На въпрос кога е разбрала, че актьорството е нейният професионален път, разказа:

„Не смеех да си го призная години. Като малка исках да стана балерина, оперна певица. Баща ми, като че ли си отиде, за да направи място на мен да се докажа. Другата причина, може би бе, за да станем по-близки с мама. Преди се карахме често, но вече сме в много добри отношения”.

Мечтата на Григор Вачков е била Марта да стане лекар и може би затова и тя изигра тази запомняща роля като медицинската сестра Жекова в „Откраднат живот“.

В нощта срещу 12 март 1980 г. Григор Вачков получава тежък инсулт и е закаран в Правителствената болница. На 18 март издъхва, без да дойде в съзнание. Вачков остава един от най-обичаните български актьори и до ден днешен, след като участва в 44 български филма.

Относно връзката й с Владо Пенев, актрисата бе категорична, че е късметлийка.

„За всичко се съветвам с него. Не знам какво щях да правя, ако не беше до мен”, каза още Марта Вачкова. „Искам да намали темпото, да не работи толкова много вече. И му пожелавам да изгледа всички опери на света, той много обича класическата музика.“

Щастливка е Марта, винаги заобиколена от много и верни приятели и няма как друго да е за тази вечно усмихната и позитивна дама.


Блиц Новини
Три тв състезания – три Мис България. Коя спечели сърцата ни?

кадри bTV, Нова телевизия, Инстаграм/Игри на волята, Лора Асенова, Нанси Карабойчева-Димитрова Три са най-обсъжданите предавания в българския ефир през този сезон – „Игри на волята“, „Фермата“ и „Мастършеф“. Освен това, че те приковаха интереса на публиката, между продукциите има и още нещо общо. И в трите телевизионни състезания с включиха …

Блиц Новини
4-те тигрици на БТВ разкостиха Злати Йочев за ужас на Марина

кадри bTV: 4-те тигрици на БТВ разкостиха Злати Йочев за ужас на Марина Златимир Йочев се видя в чудо този четвъртък, след като до него на канапето на „Тази сутрин“ по bTV се подредиха само жени. Още от началото водещият се усети, че в тази ситуация шегите ще са за …

Блиц Новини
Теди направи интимно признание за Кенан: Видях в него бившия си мъж

кадри bTV: Теди направи интимно признание за Кенан: Видях в него бившия си мъж „Развод или болест – ако стоим и се питаме „защо аз, защо на мен ми се случва“, никога няма да намерим отговор“, това прозрение направи Теодора след отпадането от „Фермата“. В „Преди обед“ по bTV тя …

error: Content is protected !!