Марешки: Хиляди български граждани ми се обадиха за часове да подпиша за Конституцията

Новини
реклама

кадър Нова телевизия

„Да не би подписът ми да променя нещо? Да не би сега правителството да не може да падне?“, това попита риторично в студиото на Нова телевизия лидерът на „Воля“ Веселин Марешки. Той заяви, че това, че сутринта е бил на едно мнение, а после го е променил, не е голям грях.

„Хиляди български граждани ми се обадиха в рамките на ден, за да променя позицията си за Конституцията“, заяви Марешки. Така той обясни, че даде подписа си за внасянето на предложение на ГЕРБ за нов основен закон.

„От толкова много политически пумпали се обърках“, коментира Марешки, и заяви, че ВМРО също са казали, че няма да подкрепят първоначалното предложение за нова Конституция, но после също е променило позицията си.

Водещият Виктор Николаев не издържа и попита лидерът на „Воля“ няма ли срам, че подписва нещо, за което признава, че не чел. „Вие сте зам.-председател на Народното събрание, това не е ръководство за затваряне на компоти, това е проект за Конституция“, възкликна Николаев.

В отговор Марешки каза, че няма да чете предложението, а това ще направят юристите, които го консултират. На въпрос дали е новата патерица на ГЕРБ, бизнесменът заяви, че е патерицата в крайна сметка помага в някои случаи, но е чувал и по-лоши определения, като „подлога“ и „гърне“. Марешки атакува Христо Иванов по повод тези обиди. „Може и аз да не вляза в следващия парламент, но ще имам повече от Христо Иванов. Затова той прави политически тюрлюгювеч напълно безпринципно с леви, жълти, меки китки и т.н“, заяви зам.-председателят на Народното събрание.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Проф. д-р Кантарджиев: Надявам се да не се стигне до затваряне по домовете

реклама Кадър БТВ Очаквам едно увеличение, каквито и мерки да се правят. Но да се надяваме, че ще е слабо. Извънредната епидемична обстановка трябва да продължи. Това каза проф. д-р Тодор Кантарджиев , директор на Национален център за заразни и паразитни болести, пред БТВ. Той отговори на въпроса дали може …

Новини
Септември си отива хладен, задават се първите есенни дъждове

реклама Снимка pixabay Тази седмица температурите вървят към повишение, като пред уикенда ще достигнат 26-28, на места до 30 градуса. Към четвъртък облачността ще се увеличи и на места не са изключени валежи, най-вече в западна България. По морето продължава лятото, сухо и със сравнително високи температури. Температурата на морската …

Новини
Валери Симеонов обеща: Добавки по 50 лева за всеки пенсионер ще има и през ноември, и през декември

реклама снимка: Вихрогон Добавки от 50 лв. към пенсиите ще има до края на годината. Това стана ясно от думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов. „Нашето предизборно обещание вече е факт – при 250 лв. минимална пенсия, с добавката от 50 лв, която беше продължена до октомври, тя ще бъде …