fbpx

Марешки: Хиляди български граждани ми се обадиха за часове да подпиша за Конституцията

Новини
реклама

кадър Нова телевизия

„Да не би подписът ми да променя нещо? Да не би сега правителството да не може да падне?“, това попита риторично в студиото на Нова телевизия лидерът на „Воля“ Веселин Марешки. Той заяви, че това, че сутринта е бил на едно мнение, а после го е променил, не е голям грях.

„Хиляди български граждани ми се обадиха в рамките на ден, за да променя позицията си за Конституцията“, заяви Марешки. Така той обясни, че даде подписа си за внасянето на предложение на ГЕРБ за нов основен закон.

„От толкова много политически пумпали се обърках“, коментира Марешки, и заяви, че ВМРО също са казали, че няма да подкрепят първоначалното предложение за нова Конституция, но после също е променило позицията си.

реклама

Водещият Виктор Николаев не издържа и попита лидерът на „Воля“ няма ли срам, че подписва нещо, за което признава, че не чел. „Вие сте зам.-председател на Народното събрание, това не е ръководство за затваряне на компоти, това е проект за Конституция“, възкликна Николаев.

В отговор Марешки каза, че няма да чете предложението, а това ще направят юристите, които го консултират. На въпрос дали е новата патерица на ГЕРБ, бизнесменът заяви, че е патерицата в крайна сметка помага в някои случаи, но е чувал и по-лоши определения, като „подлога“ и „гърне“. Марешки атакува Христо Иванов по повод тези обиди. „Може и аз да не вляза в следващия парламент, но ще имам повече от Христо Иванов. Затова той прави политически тюрлюгювеч напълно безпринципно с леви, жълти, меки китки и т.н“, заяви зам.-председателят на Народното събрание.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Борисов отново се похвали с кредитния ни рейтинг: Не ние, а световните експерти опровергават тезите за фалит

реклама кадър: Фейсбук/ Бойко Борисов Ние сме една от държавите с най-ниските темпове на намаляване на брутния вътрешен продукт, това заяви министър-председседателят Бойко Борисов във Фейсбук, като цитира оценка на международната рейтингова агенция „Standard & Poor’s“. Агенцията потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута …

Новини
Шефът на ЦИК: Изборите няма да се отлагат заради пандемията, ще са най-късно през май

реклама кадър: Вulgаrіа ОN АІR Парламетнарните избори няма как да бъдат отложени заради пандемията при сегашното българско законодателство. Това заяви категорично председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев пред Дарик радио. реклама Те може да се проведат най-късно в края на май 2021 г. Това стана ясно от думите …

Новини
СЗО призова Европа да не разхлабва мерките срещу COVID-19 по Коледа

реклама илюстрация Pixabay Не отпускайте мерките за борбата с разпространението на коронавируса по празниците, такъв призив отпрази Световната здравна организация към Европа. В същото време се отбелязва, че разпространението на коронавируса е ограничено благодарение именно на мерките от последните седмици, предаде Petel.bg. „Бъдете бдителни, ние отбелязваме положителния ефект от мерките, …