fbpx

Манолова: Във всеки сектор при ГЕРБ има по един Иван, който играе ролята на министър

Новини
външна реклама

Кадър видео БНТ

„За първи път в новата ни история рекетирани бизнесмени дойдоха в центъра на столицата, в НС, за да разкажат за рекета, изнудването и натиска, на кой са подлагани“.

В 45-ото Народно събрание показахме, че сме на страната на хората, централната роля за пречупването на това недоверие изобщо към институциите беше и на Комисията по ревизия. За пет заседания направихме повече от това, което целият предишен парламент не направи, осветихме корупцията. Случаите вече няма как да бъдат заметени.

външна реклама

Това заяви в „Денят започва“ по БНТ председателят на Комисията по ревизия Мая Манолова.

Комисията по ревизия изслушва бизнесмените Илчовски и Ангелов.

Според нея хората искат да знаят, след като никога няма достатъчно за пенсии, за социални помощи, за лични асистенти, за детски градини, къде отиват техните пари.

„Това беше нашата задача. Там където Комисията успя да бръкне за 5 заседания, се оказаха наистина страховити неща. Всяко едно от предприятията, които имахме възможност да проверим, това са държавни предприятия, които работят с парите на българския народ, установихме въпреки саботажа, въпреки опитите да се прикрива истината, да не се предоставят документи, да няма съдействие, открихме повече от притеснителни неща. Например, за договори и анекси на „Булгартрансгаз“ към основния договор, които ощетяват държавата с 280 милиона лв. И вчера „Автомагистрали“, които се оказа, че играят ролята на един преразпределител, на една каса, която поема поръчки от АПИ и ги преразпределя без публичен конкурс, без публична покана на избрани фирми. Става дума за 5 млрд. лв“, поясни Манолова.

По думите ѝ вероятно всяко министерство, всеки сектор при ГЕРБ има по един Иван, „който играе ролята на министъра и свежда изискванията на властта за изпълнение от бизнеса“.

Тя допълни, че случаите са предадени на прокуратурата, а случаят „Илчовски“ и на европейската прокуратура, и на всички останали органи. Според Манолова очакванията към съответните служебни министри са огромни – да проверят какво се е случвало в техните ресори.

„Но има достатъчно доказателства, вчера Комисията реши на закрито заседание те публично да не бъдат огласявани, но информация, документи, които показват точно това, което твърдеше бизнесменът, че има кухи обороти“, каза още Манолова.

Тя е сигурна, че рекетираните бизнесмени от останалите сектори също ще проговорят, защото „омертата за мълчание“ вече е нарушена и примката се разхлабва.

„Ще има още лавина от случаи. Само от българския народ зависи дали дълбоката държава на 11 юли наистина ще приключи“, допълни Мая Манолова.

Очакванията ѝ към служебния кабинет са освен да подготви честни избори, да извади истината за управлението на ГЕРБ.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Вики от „Мастило“ – жертва на нападение в Испания

външна реклама Снимка профил ФБ Певицата Виктория Терзийска, която широката публика познава като вокалистка на група „Мастило“, стана жертва на опит за измама в Барселона, пише „Монитор„. Изпълнителката на „В ръцете ти е най-добре“ е на почивка в Испания в компанията на мъжа си – бизнесменът Петър Величков. външна реклама …

Новини
1
Politico: Процентите на ГЕРБ падат

външна реклама Кадър видео ФБ Ерозията на доверието е голяма и за това свидетелстват данните на брюкселското издание Politico, което следи обществено-политическите процеси не само у нас, но и в цяла Европа. Само преди седмица, когато у нас започнаха да излизат и първите социологически проучвания, стана ясно, че ударът за …

Новини
Нова операция на КАТ в цялата страна

външна реклама Кадър видео БНТ В ход е полицейска операция за недопускане на управление на моторни превозни средства от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества, съобщи гл. инспектор Дамян Владинов от отдел „Пътна полиция“ – ГД „Национална полиция“. Полицейските действия ще продължат до 22 юни 2021 г. Операцията се провежда …