Манолова: Мерките на Борисов са подарък за рождения ден на Пеевски

Новини
22
реклама

Снимка „Изправи се.БГ“

Апетитното парче от тортата на Борисов ще отиде за строителните фирми, близки до Пеевски и до приятелския кръг на Борисов, в това число и фирмата, която строи „стената“ на Алепу. До бизнеса няма да стигне нищо, освен подаръците за приятелския кръг на Борисов. Обявените от Борисов социално-икономически мерки са прах в очите на хората.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова относно обявените от премиера Бойко Борисов днес социално-икономически мерки.

Приближените до Борисов и Пеевски фирми ще вземат 355 млн. лв. за строителството на магистралите „Хемус“, „Струма“, „Европа“, за Южната дъга и за пътя Ботевград-Мездра. За голяма част от това строителство е имало европейски пари, а за пенсионерите ще има по 50 лв. допълнително, допълни Манолова.

Наесен ще има гладни бунтове, ако не бъдат предприети истински мерки. Към протестите за върховенство на правото, срещу корупцията и за справедливост, които подкрепяме и в които участваме сега, наесен ще има социален взрив, защото мерките са прах в очите на хората. Парите няма да стигнат до обикновените хора. Отново се хвърлят подаяния в опит да се намали силата на протестната вълна, категорична е тя.

Мерките са закъснели и не решават проблема на нито един български граждани. Те няма да изгасят пожара на протеста. Нямаме нужда от пожарникар. Борисов, както хората от протеста искат, е време да си подаде оставката заедно с главния прокурор, с генералния директор на БНТ, с ЦИК и с останалите институции, които паразитират на гърба на българския народ, заяви Манолова.

Еднократните добавки по 50 лв. на пенсионерите за три месеца са подаяние. Беше редно за 11 години управление пенсиите да са преизчислени, така че възрастните хора да имат достоен живот, а не да се чудят как да свържат двата края и сега да ги залъгват с по 50 лв., допълни тя.

Хората на първа линия заслужават да бъдат подкрепени, но този път парите да се раздадат справедливо, а не да се всява раздор между тях с начина, по който Борисов спестява тези 1000 лв., каза Манолова.

Борисов е лично отговорен за проваления туристически сезон. В средата на сезона той се сети, че браншът е не просто в криза, а че е пред фалит. Пълен провал е опитът за подкрепа в областта на туризма. Борисов остави фирмите и заетите в бранша да се оправят сами, а тези фирми дават около 15% от БВП, заяви тя.

Борисов е изключил от мерките редица браншове, с което ги настройва едни срещу други. Това е позорно поведение. Парламентът трябваше да реши как да се похарчат тези близо 2 млрд. лв. от българския държавен бюджет. Те трябва да се похарчат публично и прозрачно и народните представители да носят отговорност за това, допълни председателят на „Изправи се.БГ“.

Манолова подчерта, че под 2% от малките фирми са получили грантове между 3 и 10 хил. лв., около 6% от фирмите са се възползвали от мярката 60 / 40. Мярката за средните и големите фирми с грантовете между 30 и 150 хил. лв. е стартирала на 10 юли и още не са подадени документи, обясни тя.

Манолова припомни, че през месец май от „Изправи се.БГ“ обявиха и предложиха 19 мерки за 19 месеца за възстановяване на икономиката и връщане на хората на работа.

Предложихме мерки, с които да се подкрепи гръбнакът на българската икономика – малките и средните фирми чрез създаване на заетост. Предложихме мерки за сезонните работници, за семейните стопанства, за пенсионерите, за децата, за образованието. Тези мерки бяха възможни в рамките на бюджета на държавата, подчерта председателят на Гражданската платформа.

реклама
loading...

Ами Майче ина теб ще ти подари един черен голям за да си доволна най после дати запуши и устата ами винаги е отворена така де
Да си доволна от подаръка

Пишете глупости !! Покажете си името !! Защо анонимно!?????

Като не подавате ОСТАВКА- Свети Петър да ви прати Призовки на цялата Мутренска Шайка

Време е „Изправи се БГ“да полегне, да си почини, та и хората да си отдъхнат от нейните локуми.

А,тя с какви пари направи имения,луксозни апартаменти,Рударци,София,Кюсъендил,щерка и по най-скъпарскиъе курорти в света……!!!!!!Скрийте се,всички стари муцуни!Вие ли точно ще оправите България!Алчни,ненаситни!!!!!!

Време е „Изправи се БГ“да полегне да си почини, та и хората да си отдъхнат от нейните локуми.

ВСЕКИ ДЕН ВСЕ ПОВЕЧЕ ЖАЛКИ АНОНИМНО НЕГРАМОТНИ

Манолова понеже я държат настрани, за да не дразни хората и да се прави на чисто ново- сега намерила трибуна.Тя знае кое ,как и дали е справедливо разпределено. И защото при БСП и тая ладийка,дето е сглобила от червени и мимикрирали сини начело с председателя а ДБГ-Димитър Делчев – всичко и винаги е „под конец“
, та – тя се разпростряла в сметките …Господи,Господи-внеси малко справедливост в редиците…

„Скъпа“ другарко Манолова вече няма кой да ти се хваща на лъжите ти за съжаление номера с т.н.наречната костинбродската афера мина до сега бълваш само лъжи и настройваш българите един срещу друг.Много скоро и ти ще изчезнеш от хоризонта та Черепа няма вечно да те спонсорира и той е „човек“ и не е по даването а е по взимането.Така че опичай си акъла просто си една бита карта като Румен Петков, Бойкикев джобното генералче които ламтите за власт ама няма да стане та моя съвет е да се готвиш за отпътуване или към Кюстендил или към някои женски манастир.

ВСЕКИ ДЕН ВСЕ ПОВЕЧЕ ЖАЛКИ АНОНИМНО НЕГРАМОТНИ

Меркел ЕС саедна мафиотска структура,и те са същите като него ББ,тя Меркел го крепи ние искаме,п од вол теле!!

Какво значение комунистка ли е или не, когато говори истината?
Защо симпатизантите на ГЕРБ нямат уши да я чуят и мозък да я осмислят?Направете справка, проверете лъже ли, или говори истината.Истината е само една- тя не е нещо относително.Отвратителни са разсъжденията ,че всички крадат.Какво значи“всички“.Който краде да отива където му е мястото-в затвора.Не може да има търпимост към престъпленията.Защото освен кражбите има и други много тежки престъпления-има безстопанственост, има престъпления по служба.

Организирана е и е добре платена цяла армия от привърженици на Герб. Я някой си покаже главата те като скрит снайперист стрелят по него. Но за съжаление стелбата им вече е кьорфишешка. Неможе да се вярва на Партията ГЕРБ, нейните привърженици и „защигтици“.

А,тя с какви пари направи имения,луксозни апартаменти,Рударци,София,Кюсъендил,щерка и по най-скъпарскиъе курорти в света……!!!!!!Скрийте се,всички стари муцуни!Вие ли точно ще оправите България!Алчни,ненаситни!!!!!!

А,тя с какви пари направи имения,луксозни апартаменти,Рударци,София,Кюсъендил,щерка и по най-скъпарскиъе курорти в света……!!!!!!Скрийте се,всички стари муцуни!Вие ли точно ще оправите България!Алчни,ненаситни!!!!!!A,вие Вихрогон,сте една медия….!!!!!

22 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Отровното трио показа държавната резиденция на Гешев и попита: Как италианската спалня и билярда са мерки за сигурност?

реклама снимки: Фейсбук/Отровното трио , Тутър/@IvanGeshevPG „Заради оглушителното мълчание на Министерски съвет по въпроса защо Иван Гешев живее в резиденция Бояна (дом №5) и неговото изказване, че „от този храст няма да излезе заек“, решихме да покажем съдържанието на „храста“, това написа Отровното трио в свой пост във Фейсбук. Бабикян, …

Новини
Николай Нанков, любимецът на Бойко Борисов, се оженил тайно в четвъртък

реклама снимка: Фейсбук/ Николай Нанков Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков вече е женен, предаде 24chasa.bg. Нанков и любимата му Елена минали под венчилото на тайна церемония миналия четвъртък, издаде премиерът Борисов по време на посещение във велинградското село Грашково. „Сега съм взел Нанков, който се ожени тайно …

Новини
Бойко Борисов към пенсионерите: Взимате ли 50 лева към пенсиите? Е, кажете едно „Добре е!“

реклама кадър Фейсбук/Бойко Борисов Премиерът Бойко Борисов е в Родопите, той шофира джипа си на поредната обиколка, този път във Велинградския регион, село Грашево. Заедно с него е зам.-регионалният министър Николай Ненков. По пътя натам министър-председателят разсъждаваше на глас, пише Novini.bg.   ,,Ако тука не сме в Родопите толкова дейни, то …