fbpx

Манолова иска оставката на Сачева, обещаните 24 лева на ден не били дадени в няколко града

Новини
1
реклама
кадри: Нова телевизия, Изправи се.БГ
„Утре от 11:30 ч. представители на затворени бизнеси, които не са получили подкрепа и активисти на „Изправи се.БГ“ ще организират събитие пред Министерския съвет, за да поискаме оставката на социалния министър. Имаме сигнали от граждани, които не са получили по 24 лв. на ден за служителите от Шумен, Плевен, Стара Загора и Бургас, които ще се включат в събитието“, това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Плевен, където днес откри офис на организацията.
Тя допълни, че социалният министър е обещала до края на декември 2020 г. служителите на затворените бизнеси е трябвало да получат 24 лв. на ден подкрепа, но до края на декември одобрените за помощта са 14 500 по данни на Агенцията по заетостта. Не е ясно колко от хората са получили реално пари. Според данни на работодателски организации са дадени между 500 хил. и 1 млн. лв., от обещани 50 млн. лв., обясни Манолова.
Основен приоритет на „Изправи се.БГ“ е рязкото увеличаване на доходите на работещите българи и преизчисляване на пенсиите, зелените каузи, ревизия на безобразията на 11-годишното управление на Борисов. Имаме ясен план за подкрепа на бизнеса и на обикновените граждани в условията на криза. Досега има само обещания, а фирмите и хората се оправят който както може, допълни Манолова.
Затворените бизнеси трябва да са подкрепени, милионите да стигнат до хората, а не до приятелския кръг на властта, категорична е тя.
 „Изправи се.БГ“ издига кандидати за кметове за частичните местни избори на 28 февруари. За село Николаево кандидат ще е Ваня Орозова, а за село Славовица, община Долна Митрополия – Галя Игнатова. Другата седмица ще представим и кандидатът ни за община Мъглиж, област Стара Загора, съобщи още Манолова в Плевен.
Тази седмица открихме офиси на „Изправи се.БГ“ в Петрич, Нови пазар и Плевен. През следващата седмица ще открием офиси в Перник и Кюстендил. Към Гражданската платформа продължават да се присъединяват граждански организации. Целта ни е демократичните извънпарламентарни субекти да създадем критично мнозинство в следващия парламент, каза още Манолова.
Тя допълни, че „Изправи се.БГ“ има готова законодателна рамка, която е в защита на зелените каузи и на хората срещу монополите. Имаме ясен план за подкрепа на бизнеса и на хората, обясни председателят на Гражданската платформа.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Едва 5-6% от жилищата в Русе имат технически паспорти

реклама Изображение гугъл мапс Според наредбата изготвянето на паспортите е за сметка на собствениците и е тяхно задължение. Целта е да се установи имат ли сградите конструктивни проблеми, каква е амортизацията им. Това са 65 хиляди са многофамилни сгради на територията на община Русе. До края на 2022 година всички …

Новини
Миро се кандидатира за пътник до Луната

реклама Снимка профил ФБ Преди дни японския милиардер Юсаку Маедзава обяви, че търси осем души, които да го придружат като първи космически туристи до Луната със „СпейсЕкс“. Ето че сред кандидатите вече има и българин. Това сподели самият той в социалната мрежа: Споделената мечта е крайно “заразна” материя… Хората, с …

Новини
Министър Ангелов: Не е логично поредно „затваряне“ на цялата страна

реклама Кадър видео Нова ТВ Той подчерта, че се очакват резултатите от изследването на 600 проби, изпратени в Германия за да е ясно каква е реалната снимка към момента. В областите с най-голям натиск върху лечебните заведения – Кюстендил и Бургас, над 90 % от пробите са с този нов …