fbpx

Майка измина почти 1300 км и пътува 13 часа, за да ваксинира 9-годишната си дъщеря

Незабавни статии

Снимка: Pixabay

Майка от Великобритания предприе 13-часово пътуване до Италия с деветгодишната си дъщеря, за да може да й сложи ваксината срещу Ковид, съобщава dailymail.co.uk.

Алис Коломбо измина 800 мили, или почти 1300 км до Милано с детето си, което има и италианско гражданство.  Те са пътували с колата, за да се избегне смесването с хора в самолети и обществен транспорт.

външна реклама

Дъщеря й понастоящем не отговаря на условията за ваксинация в Англия, тъй като тя е достъпна само за уязвими деца на възраст под 12 години.

Така Алис е решила да направи дългото пътуване, за да защити „най-ценното нещо на света за мен“.

„Като родител предпочитам да рискувам с поставяне на ваксина, знаем доста вече за нея, въведена е като безопасна в редица страни, от колкото да се разболее от вируса“, каза майката пред BBC South East.

„Над осем милиона деца в нейната възрастова група вече са получили поне една доза и докладваните странични ефекти всъщност са били много по-ниски, отколкото при възрастното население. Ние знаем много повече за ваксината и нейната безопасност, отколкото за самия вирус и дълготрайните му странични ефекти. Това е нещо, което непрекъснато мутира и всяка мутация носи различни симптоми. Имаме много, много малко данни за дългосрочните последици от това“, добавя тя.

„Как да не защитя най-ценното нещо на света за мен, дъщеря ми, да рискувам да се обърне към мен след 5, 10, 15 години и да каже „Мамо, имам сърдечни проблеми, имам проблеми с мозъка, имам проблеми с белите дробове, защо не направи всичко възможно по това време, за да ме защитиш?“

Европейската агенция по лекарствата (EMA) одобри използването на ваксината Pfizer за деца на възраст от 5 до 11 години през ноември.

Счита се, че повечето деца в тази възрастова група са с много нисък риск да се разболеят сериозно от коронавирус. Но това не попречи на Съединените щати, Дания, Австрия, Германия, Испания, Гърция и Унгария да имат доста случаи на заразени и тежко преболедували младежи.

Алис Коломбо, която работи в областта на общественото здравеопазване, разкритикува правителството на Обединеното кралство, че не следва примера и не ваксинира деца, за да помогне за спиране на разпространението на Ковид в училищата.

„Мисля, че не правим достатъчно, за да намалим разпространението, особено в училищата и в началните заведения, можем да направим значително повече по отношение на превенцията.

„Искам дъщеря ми да е на училище, но я искам в училище, където ще е безопасно“.

„В момента се предлагат две дози на 12-15-годишни във Великобритания, „за да им се осигури най-добрата защита срещу COVID-19“, казват от минисерството.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Над 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Майка остави телефона си да си играе едногодишния й син и стана голяма беля

Кадри: NBC New York Родители разказаха как едногодишното им дете напазарувало от телефона и похарчило близо £1500 за мебели за семейния дом. Майката на момченцето Мадху Кумар от Ню Джърси, САЩ разказа как синът й е закупил мебели от Walmart и е разбрала, чак когато стоките пристигнали пред вратата, съобщава …

Незабавни статии
Ето как хората запълват сами дупките по улиците в Източна Украйна

Снимки Регионален Днепър Ако си мислите, че България е бедна страна трябва да отидете до повечето от бившите страни от СССР. В Украйна брутния вътрешен продукт на глава от населението е около 3 пъти по-нисък от този на българите, а това може да се види и от състоянието на улиците. …

Незабавни статии
Спасители изтърваха ранен човек, докато го спасяват

Кадри видео Киевската спасителна служба Акция за спасяване на ранен човек едва не завърши с фатален край. Спасителите от „Киевската спасителна служба“ изпуснаха ранен мъж, докато го сваляха от покрива на гаража. Пострадалият се опитал да настигне крадци, обрали дома му, наранил крака си при скачане върху гаража. външна реклама …