fbpx

Лоши предколедни новини

Блиц Новини

Наред с всичко, което обещават управляващите за вдигане на пенсии и заплати догодина идват и новините за по-скъпа вода засега, за тока ще почакаме.

Предстои едно немалко увеличение на цената на водата. Вече стана ясно, че в голяма част от страната увеличението ще е драстично. Средно с 15% повече ще струва ВиК-услугата от Нова година, но и шокиращите 40% на някои места ще изненадат потребителите на водното злато.

В повечето региони цените ще варират между 3 и 6 лв. за кубик вода. Най-голяма увеличение се предвижда в Сливен – 41% и във Видин – почти 30%, а най-малко – в Кюстендил – 1,5 на сто.

Около 20 процента е скока на цената в градовете Габрово, Благоевград, Бургас, Велико Търново, Враца, Ловеч и Монтана.

„Софийска вода“ ще попари абонатите си с около 22,5% – от 2.94 на 3.60 за един кубик. В Софийска област е заложено увеличение от 8%.

Между 10% и 15% по-висока цена е предвидена за областите Добрич, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Разград, Русе, Смолян, Търговище и Ямбол.

Малко под 10% увеличение се очаква във Варна, Перник, Плевен, Силистра, Стара Загора и Шумен, но това не е повод за радост, тъй като в тези градове по принцип цената си е доста висока и в момента.

Окончателното решение за цените на водата от 1-ви януари догодина ще бъде взето на закрито заседание днес, но е повече от ясно, че това ще е, дано не е и повече.

При обсъждането на новите цени председателят на КЕВР Иван Иванов каза, че увеличението е икономически обосновано и назова като причини увеличението на възнагражденията във ВиК сектора, промените в цената на тока и натрупаната инфлация, но нищо не спомена за безбройните течове по улиците на градовете, течовете и остарялата мрежа и нулеви инвестиции за подмяна. На много места хората се принудиха да протестират и да викат телевизионни екипи, за да имат шанс да им бъде пусната водата.

 

БГ звезди
Велико Търново на бунт срещу „Дяволското гърло“2: Никой местен няма да направи това!

кадри Нова телевизия Премиерата на продължението сериала „Дяволското гърло“, наречено „Есента на демона“, предизвика огромен интерес. Много от зрителите са във възторг от първия епизод, който събира отново героите на Теодора Духовникова и Владо Карамазов, но този път не в Смолян, а във Велико Търново. Паралелно с това се появиха …

Блиц Новини
Диско Дарко и Етно Гала са модерните Пижо и Пенда

кадри Нова телевизия Едно от нещата, които правят Гала една от най-големите звезди на българската телевизия, е талантът за избор на визия според случая.  На 1 март водещата на „На кафе“ даде пореден пример как се прави това. Гала се появи в студиото с ансамбъл, който е модерната версия на …

Hell's kitchen
След кметицата ще хвърчи и ресторантьорката от Равда

Кадри Нова ТВ Една дразнеща фигура от участниците в Хелс китчън си тръгна безславно, но други две са на път да я последват. Кметицата на с. Върбешница си опакова куфарите и си хвана пътя, следващата май ще е собственичката на ресторант в Равада Галя Чимидова. Аз съм шеф и избирам …

error: Content is protected !!