Лош материал, тулупи, мисирки, ходи пеша. Как ни говорят политиците?

Новини
реклама

Кадър Bulgaria ON AIR

Смяна на чипа, лош материал, дебили, тулупи, мисирки… Неведнъж политиците си позволяваха обидно отношение или квалификации по адрес на определен кръг от обществото или целия народ. Последно – председателят на парламента Цвета Караянчева призова протестиращите да не се движат по магистралите или с метрото, ако не им харесва управлението. Това било положението.

„Не е това положението. Съветниците на г-жа Караянчева не са в единотипие с нашата народопсихология. В България не върви този стил на поведение – агресия, обида, некоректност, незачитане. Днес се изисква друг стил на поведение спрямо народа ни“, коментира експертът по етикет и протокол Милена Хлебарова в студиото на „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR.
Тя е категорична, че не може да бъде простено, ако тонът бъде наставнически и грозен, а никога такова нещо не е било харесвано у нас.

реклама

„Информацията превърна хората в по-висок клас реципиенти. Не е възможно да бъдеш наричан с груби думи“, настоя Хлебарова.

„Това е нейният стил на говорене, който се вижда от доста време насам. За съжаление, на много места в света, а в и България, политическото говорене се профанизира и агресира“, смята PR експертът Александър Христов.

Според него сме прекрачили границата в момента, в който политиците са ни накарали да се чувстваме длъжни, че правят нещо за нас.
„Ние за това им плащаме. Езикът се пречупва и става недопустим. Директното говорене е различно от обидите и назидателното говорене – това е границата“, посочи PR експертът пред Bulgaria ON AIR.

Александър Христов отбеляза, че през март и април назидателният тон е бил харесван, най-вече заради пандемията от коронавируса.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Съобщиха Седем признака, че сме изкарали Ковид 19 и не сме разбрали

реклама Снимка pixabay Повечето хора преминали през COVID-19 нямат симптоми или те са леки до умерени и се възстановяват без специално лечение. Доста от тях се припокриват с тези при грип или обикновени респираторни заболявания. Дори да сте имали някои от долуспоменатите, това не означава че непременно вирусът е преминал …

Новини
Синдикатите: Минималното дневно обезщетение за безработица да стане поне 17 лв

реклама Снимка вихрогон.бг И двата синдиката КТ „Подкрепа“ и КНСБ са на мнение, че предвиденото увеличение на обезщетението за безработица от 12 лв не е достатъчно. Според тях трябва да е поне 60 на сто от минималната заплата или 17 лв. От КНСП са и против замразяването на на паричното …

Новини
AccuWeather прогнозира бурни ветрове и наводнения в Европа през предстоящата зима

реклама Снимка pixabay Метеоролозите на „AccuWeather“ обявиха своята прогноза за зимата, която наближава все повече. Техните очаквания са за снежен декември и по сухи януари и февруари. Бури, придружени със силни ветрове се очакват през януари и до средата на февруари.   Основният път на лошото време в цяла Европа …