Лидерът на либералите в ЕП призна, че е сгрешил с подкрепата си за Доган

Новини
реклама

Лидерът на групата на либералите в Европейския парламент Дачиан Чолош (“Обнови Европа”) призна, че не е бил коректно информиран за протестите до имота на Ахмед Доган. Чолош благодари на българите, които са му дали вярна информация и контекст за случилото се на плажа на “Росенец“, предаде euractiv.bg.

Преди това Чолош (“Обнови Европа“) и лидерът на Алианса на либералите и демократите за Европа” (АЛДЕ) Ханс ван Баален критикуваха в “Туитър” протестната акция срещу Доган. Причината е, че ДПС е член на АЛДЕ, която е част от групата на “Обнови Европа” в Европейския парламент.

“Благодаря за всички съобщения към туита ми за събитията в България. Добре приети са. С допълнителни подробности за ситуацията и след анализ на фактите те действително не са били добре предадени. Както винаги е било, върховенството на закона е и ще продължи да бъде моята кауза”, написа Чолош.

Той допълни: “Групата “Обнови Европа” винаги е била в предните редици на защитниците на демокрацията, свободата и върховенството на закона. Със същата страст се борим срещу корупцията в и извън ЕС. Защитаваме правото на мирен протест за всички, особено за хората, които се присъединяват към нас в тази борба”, пише Чолош до българите, които преди това бяха поискали обяснение за неговата позиция, пише frognews.bg.

Позицията на Чолош последва писмото до него от българските евродепутати Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели. Според тримата протестът пред имота на Ахмед Доган е имал за цел нахлуване в частната собственост на д-р Доган.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Кунчев предлага удължаване на епидемичната обстановка с още 2 месеца

реклама Снимка ФБ Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще предложи удължаване на извънредната обстановка до края на месец ноември. По думите му не се налага въвеждане на нови по-строги мерки. „Това, което очакваме, никак не е оптимистично, по три причини – стартът на училищата, започващата вълна в Южна …

Новини
Проф. Рачев прогнозира температурни летни рекорди в края на септември

реклама Кадър Нова ТВ По всички показатели целият септември е с типично лятно време. И днес в столицата беше много топло. Това каза пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев. „По отношение на климатологията септември си е есенен месец – слънцето изгрява по-късно, залязва по-рано и само до няколко дни ще …

Новини
1
Асансьор падна в Изчислителния център в Благоевград

реклама Снимка pixabay Ужасяващ инцидент е станал преди малко в Благоевград. Трима души са пострадали при пропадане на асансьор в сградата на Изчислителния център в Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР, цитирани от novini.bg. Сигналът е подаден на тел. 112 около 11 часа. В частна болница е транспортирана млада …