fbpx

Леки симптоми подсказват също за наличие на Ковид

Новини
външна реклама

Снимка pixabay

Хора със силна имунна система могат да преминат през коронавируса безсимптомно или с леки неразположения. При всяка дори лека настинка на пръв поглед трябва да се консултирате с личния си лекар, който да ви насочи към правилните изследвания и да ви ориентира дали е възможно да сте пипнали COVID-19. Ето кои са някои от леките симптоми, които могат да ви подскажат, че минавате през коронавирус:

1. Кихане, хрема и сухо гърло – с тези симптоми най-често свързваме леки настинки, сезонни вируси и какво ли още не. Всъщност те също могат да са признак, че имате COVID-19. Ако имунната ви система е по-силна, тя се бори по-успешно и реално ви спестява едни от най-сериозните симптоми като задух, кашлица и висока температура.

външна реклама

2. Особен вкус – не е нужно да загубите съвсем усета си за вкус, за да сте сигурни, че карате коронавирус. Понякога вкусът ви просто може да е променен, да е по-слаб или да усещате загуба на апетит. При тези симптоми отново е добре да се обърнете към личния си лекар.

3. Отпадналост – всеки грип или вирус минава с известна доста отпадналост. Тя често е придружена и с температура, но ако нямате такава, не значи че всичко е наред. Понякога можете да усещате и втрисане, заедно с отпадналостта, което е начинът на организма ви да се бори с вдигането на температура. И когато имате здрав имунитет, така и не се стига до по-висока температура.

4. Болки в мускулите – никога не подценявайте този симптом. Той е един от най-често срещаните при пациенти с коронавирус, особено ако е придружен с други от посочените по-горе.

5. Болка в очите – нали знаете онази особена болка в очите и главата, когато прекалите с гледането на телевизия или работата с компютър. Сходна болка и дискомфорт можете да усетите и при коронавирусната инфекция.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
НС задължи премиера да се яви и лично да представи плана за възстановяване и устойчивост

външна реклама Кадър видео ФБ Парламентът задължи премиера Бойко Борисов да дойде на следващото заседание на Народното събрание на 21 април и лично да представи плана за възстановяване и устойчивост. Мая Манолова от ИМВ внесе проекта на решение, след като стана ясно, че министър-председателят е в отпуск и няма да …

Новини
Президентът Румен Радев ще проведе консултации в понеделник с политическите сили

външна реклама Снимка профил ФБ В съответствие с Конституцията, президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 45-ото Народно събрание, преди да връчи мандат за съставяне на правителство на посочения кандидат за министър-председател от най-голямата от тях, съобщи Нова ТВ.   Предвидените в Конституцията консултации с …

Новини
Тошко Йорданов по адрес на Борисов: Джипко Бибитков не дойде в парламента за пореден път

външна реклама Кадър видео БТВ С доста нападки, подвиквания и подмятания върви заседанието на НС. Най-бурни реакции предизвика точката от дневния ред за искането Бойко Борисов да се яви и да даде обяснение за Плана за устойчивост и развитие на България след коронакризата, пише Актуално. В дебата се стигна до …