fbpx

Кунчев: Ще затворим големите магазини, ако собствениците не вземат мерки

Новини
10
реклама

Кадър видео БТВ

„Това е отговорност на собствениците и управителите на тези търговски вериги. Те трябва да вземат мерки, защото иначе ще спрат работа. Това, което виждам, не ми харесва. Ако нещата в тези големи магазини продължат в този вид, ще разширим мерките и върху тях“. Така държавният здравен инспектор Ангел Кунчев коментира пред БТВ видеоклиповете от социалните мрежи, в които се вижда огромно струпване на хора пред големи магазини за подаръци и играчки.

„Аз не мога да разбера философията защо няма нито един представител на РЗИ, който да глобява и да оказва контрол? Бога ми, трябва ли някой да ти стои на главата, за да ти казва, че е опасно?“, възмути се Ангел Кунчев.

Той е категоричен, че ако тези големи магазини се окажат огнища на COVID-19, те ще бъдат затворени.

 

Главният държавен здравен инспектор заяви, че се наблюдава лек спад в заболеваемостта в страната и това са първите признаци, че наложените по-строги мерки работят.

„В момента сме на върха на вълната. Смъртността и хоспитализациите вървят с две-три седмици назад. Тогава ще видим има ли ефект“, коментира Кунчев.

реклама

Относно това дали някои мерки ще отпаднат след 21 декември, Кунчев коментира, че трябва да се проследи ситуацията.

„Ако мерките вършат работа – знаем колко са важни яслите и детските градини, логично е да отворят. Но дали ще работят кафенетата и ресторантите – ще видим“, каза той.

Кунчев допълни, че зависи от обществото кое ще бъде отворено и кое не. „Ако се държим безотговорно… Не ми се иска да давам примери, но трябва ли да стигнем до полицейските методи на Турция, където не можеш да си покажеш носа навън през уикенда. Зависи от поведението на хората“, каза той.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...

След като сме безодговорни, следва строг режим, по време на соца как всичко се спазваше, сега демокрация, разграден двор.

Кунчев,
Много се вживяваш в ролята си на някакъв си инспектор. Я се вземи в ръце и стига си заплашвал, защото най-накрая ми се струва, че ще хапнеш дървото.

Драконовски мерки има не само в Турци,но и в Гърция и в други страни в Европа и света.
Дано тук да не сме закъсняли с по строгите мерките безвъзвратно и да съжаляваме малко след нова година…

Рерино, в Гърция нямаме драконовски мерки. Пускаш си БЕЗПЛАТНО съобщение за мястото където ти е необходимо да отидеш и тръгваш. Не говори глупости!

Крайно време е вече да ги затворите, имат възможност да работят онлайн

Май ти ще хапнеш дървото!!! От такива като теб сме на това дереже!!! Такива като теб трябва да ги вкара в ковид отделение, да ги облекат с тези облекла 24 ч и са мо да стоят там, без да тичат като лекарите, сестрите и санитарните 24 ч., да чува крещящите от болка, защото нямат въздух да дишат и да спрат да дишат отправяйки се към онзи свят! Е много тъп народ! Не съм лош човек и на никого не пожелавам да изпитат това, но на такива всезнайковци като теб, трябва да им се случи, белки им уврат главите!

Аз работя в Германия от 2 дни съм тук никаква дистанция абсолюти овце никаква дистанция всеки магазин има табели никой не ги спазва трябва Да им се бръкне в джоба

Крайно време големите хипермаркети ( Лидл, метро, Кауфланд и др от веригите) да се затворят. Те да не са помиромазани за разлика от другите магазини . Ще се окажат, че са огнището на заразата, но ще бъде късно. При нас всичко е постфактум.

Май ти ще хапнеш дървото!!! От такива като теб сме на това дереже!!! Такива като теб трябва да ги вкара в ковид отделение, да ги облекат с тези облекла 24 ч и са мо да стоят там, без да тичат като лекарите, сестрите и санитарните 24 ч., да чува крещящите от болка, защото нямат въздух да дишат и да спрат да дишат отправяйки се към онзи свят! Е много тъп народ! Не съм лош човек и на никого не пожелавам да изпитат това, но на такива всезнайковци като теб, трябва да им се случи, белки им уврат главите!

Живея в Италия. Ходим с маски и в колите не само по улиците и обществени места. Полиция карибинери пътна полицията правят хайки и глобяват на ред. Всеки магазин на вратата има гел за ръцете и боди гРт от пред да следи за маски. В България не знам как е.

10 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
1
Манолова иска оставката на Сачева, обещаните 24 лева на ден не били дадени в няколко града

реклама кадри: Нова телевизия, Изправи се.БГ „Утре от 11:30 ч. представители на затворени бизнеси, които не са получили подкрепа и активисти на „Изправи се.БГ“ ще организират събитие пред Министерския съвет, за да поискаме оставката на социалния министър. Имаме сигнали от граждани, които не са получили по 24 лв. на ден …

Новини
Президентът Радев: Борисов не се трогна за битите протестиращи и журналисти, сега се прави на радетел за демокрация

реклама снимка: Фейсбук/Румен Радев Борисов не се трогна нито за битите български протестиращи и журналисти, нито за отравянето на Емилиян Гебрев и други български граждани. В европарламента се прочу със заканата „да изгори” Елена Йончева, както сам се изразява в записа, а в европейската преса с това, че праща в …

Новини
Здравният министър Ангелов нямало да отвори заведенията под натиск от бранша

реклама кадър: Нова телевизия „Предлагаме постепенно разхлабване на мерките по сектори. Сега ще разхлабим мерките в секторите „Култура” и „Спорт”. Ще си дадем 14 дни да наблюдаваме, преди още разхлабваме. Връщаме си живота такъв, какъвто беше”. Това коментира във Варна здравният министър Костадин Ангелов, цитиран от Нова терлевизия. „Не очаквайте …