fbpx

Кунчев: Едните ни обиждат, че сме идиоти, защото сме спрели децата от училище, другите – че сме убийци

Новини
външна реклама

кадър Нова телевизия

По-голямата част от съмнителната партида на Астра Зенека, която бе доставена у нас, вече е използвана. По данни от вчера над 90% от ваксините са приложени, както е и в повечето страни. Ако в някоя от държавите има по-големи останали количества от тази партида, има по-голяма логика да се вземе решение за преустановяване на ползването. Това коментира в ефира на Нова телевизия доц. Ангел Кунчев.

“Ние сме заинтересовани системата за нежелани лекарствени реакции да работи. И сме направили системата така, че който има и най-малките оплаквания, да съобщава – демократичен процес. До момента ние имаме малко над 830 съобщения за нежелани реакции на базата на направените 305 000 ваксини. Това е нормално.Над 95% от оплакванията са стандартни, за които всички знаем – лека болезненост, леко втрисане, няколко часа неразположение, гропоподобни симтоми. Но когато има по-сериозни оплаквания – като тромбоемболия, веднага се свиква експертен съвет, който да гледа цялата документация, да види дали този пациент е имал предишни подобни прояви“, посочи той. И допълни, че породи ли се съмнение за нещо, веднага се спира цялата партида.

външна реклама

Ген. Мутафчийски в рамките на 24 часа превърна две отделения в ковид отделения и те се напълниха за едно денонощие. Затова той е по-критичен към заболеваемостта. За момента смъртността расте паралелно с растежа на заболеваемостта, каза Кунчев.

Едва 4-5 са областите в България, където за сега не са наложени допълнителни противоепидемични мерки. Там заболеваемостта е под 100 на 100 000 души, съобщи главният държавен здравен инспектор.

Как да обясня на едно търговищко село, където няма нито един случай на ковид, че спираме децата от училище!? По-добре е да се взимат решенията на регионално ниво, коментира новата стратегия за мерките доц. Кунчев.

Хората са уморени. Те вече не желаят да слушат никакви факти. Те са емоционални и си искат предишния живот без каквито и да било обсъждания. Насочват към нас отрицателната си енергия. Но мили хора, нито Щаба, нито РЗИ произвеждат вируси, нито ги разпространяват, нито пък изпитват удоволствие от това да ви спират дейността. Но изглежда някои хора трудно го разбират това. Много е трудно да се угоди на всички в такава ситуация. Аз на мейла си получавам два вида писма. Едните ни обиждат, че сме идиоти, защото сме спрели децата от училище и ги оставяме без бъдеще. Другите са, че сме убийци, защото пък техните деца все още ходят на училище, ще се заразят и ще ги затрием, разказа Кунчев.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Партията на Трифонов засега отлага въвеждането на мажоритарен вот

външна реклама Кадър видео ФБ „Трябва да има мажоритарни избори, но гледайки тази зала… Партията, която ги предлага, няма мнозинство“, отговори Йорданов на репликите от страна на ГЕРБ, защо е пропуснал да ги спомене. Така стартира втората по големина сила в новото Народно събрание – „Има такъм народ“ (ИТН) на …

Новини
Ива Митева към журналистите: Ще имате пълен достъп до всички части в сградата

външна реклама Кадър видео ФБ Заради противоепидемичните мерки от началото на извънредното положение през миналата година парламентарните репортери нямаха възможност да провеждат индивидуални интервюта с депутати в кулоарите на парламента, а премествайки се в сградата на бившия Партиен дом, представителите на медиите бяха разположени в зала на приземния етаж, без …

Новини
Мика е велика! Изсипаха се суперлативи в социалната мрежа

външна реклама Кадър видео ФБ „Неуморимият ход на времето и датата в моя акт на раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото Народно събрание. Дано да съм добра орисница“. Така започна най-възрастната депутатка – 79-годишната Мика Зайкова от „Има такъв народ“, която зае председателското място преди да бъде избрана Ива …