fbpx

Криминалният психолог Тодор Тодоров: От септември демонстрантите ще се увеличат

Новини
реклама

Кадър БТВ

„Най-вероятно ще има и други случаи на ескалация на напрежение между граждани заради антиправителствените протести“, заяви пред bTV криминалният психолог Тодор Тодоров.

Той прогнозира, че в началото на септември демонстрантите ще се увеличат. По думите му тогава трафикът в столицата се увеличава и е неизбежно да има повишено напрежение.

„Тази жена няма как да тръгне с децата си да минава през място, за което от дни се знае, че е проблемно. В края на краищата, ако толкова държи да стигне бързо до някъде – ще избере алтернативен маршрут“, коментира криминалният психолог по повод на сблъсъка между жената в белия автомобил с протестиращи на бул. „Ситняково“.

 

Той уточни, че когато човек се изправя пред голяма тълпа, не може да разчита на диалога. Той допълни, че постъпката ѝ е рискована. „Аз не казвам, че тя няма право, казвам, че с оглед на това, че е с деца – да влиза в конфликтна ситуация е неразумно“, посочи поведенческият експерт.

реклама

Тодоров обясни, че тя може да е провокирана да действа така от много неща: „Не е разбрала какво се случва на място, решила е, че повече няма да се подчинява на това, което се случва покрай блокадите“, добави той.

Криминалният психолог заяви още, че не бива да се допуска насилие по време на протестите, ако демонстрантите искат да бъдат чути. Относно мъжа, който е на пасажерската седалка, Тодоров заяви, че той трябва да е коректив на жената, но заради стреса – поведението му може да бъде оправдано.

„Няма тактика в МВР, която да предизвиква умишлено напрежение между гражданите. Може да има неадекватни действия на ръководителите. Съответно, ако те са неадекватни – те се предават и на подчинените“, допълни Тодоров.

По думите му вътрешното ведомство е между чука и наковалнята, а служителите са под изключителен стрес, но действията им по време на инцидента на бул. „Ситняково“ – не са коректни.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Акад. Богдан Петрунов: Мерки трябва да има поне 2-3 години, въпреки наличието на ваксини

реклама Кадър видео Нова ТВ Той предупреди, че Ковид-19 няма да приключи скоро. „Коронавирусът много по-малко мутира, но мутациите са много сериозен проблем за съставянето на ваксината. Проблемът е, че хората не спазват мерките“, отсече той цитиран от „Ретро„. Рано е да се говори за ваксина срещу коронавируса, такава все …

Новини
Проф. Шотеков: Обонянието и вкуса се връщат след около 10 дни след заразата

реклама Кадър видео Нова ТВ Според различни проучвания между 50 и 80% от болните имат неврологични прояви при COVID-19, които включват главоболие, замаяност, намалена бдителност, затруднена концентрация, нарушения на миризмата и вкуса, спазми, инсулти, мускулна слабост и мускулни болки. Първият и най-важен симптом, свързан с коронавируса и нервната система, е …

Новини
КАТ припомня правилата за поведение на водачите при зимни условия

реклама Снимка pixabay С падането на първия сняг, пътищата са мокри, хлъзгави и заледени. С повишено внимание на проходите, където е най- опасно, съветват от пътна полиция. Дъжд вали в района на Благоевград, Бургас, Варна, В. Търново, Добрич, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, гр. Бяла /обл. Русе/, Сливен, Търговище, Хасково, Шумен и …