fbpx

Красива студентка работи на първа линия в борбата с Ковид-19

Новини
реклама

 

За красивото и всеотдайно момиче, което работи във ВМА и Александровска разказва във Фейсбук нейна колежка и преподавателка:

Лилия Иванова е една от българските героини, които се борят на първа линия с коронавируса. Младата жена е студент по медицина – 5-ти курс и още от лятото се включва в ковид – отделенията на ВМА и „Александровска болница“.

 

„Бих искала да ви представя една от любимите ми студентки – Лилия Иванова, сега студентка V курс. Към ученето работи и като стажант в Инфекциозната клиника на ВМА, както и в Александровска, а в ковид-отделението ни тук изкара почти целите пролет и лято.

реклама

Така и се засякохме с нея за пръв път – по работа, а не на студентско упражнение. А лятото се разболя от ковид, като много други медици, въпреки стриктното използване на лични предпазни средства. Стоя две седмици под карантина вкъщи и повече се притесняваше за изпитната сесия, отколкото за себе си. Тогава имах доброто намерение да я изненадам с една шоколадова торта пред вратата й, но задълженията ми така и не позволиха да намеря време. Това, че Лили е хубава, не ме впечатлява особено – ами българка е. А че е интелигентна, отговорна и грижовна – бъдещ лекар е.

Това, което най ме удивлява в нея, е колко невероятно скромна е. Такова ниво скромност, което изкушава околните да злоупотребяват с нея. Тя е една от тези, които работят тихо и всеотдайно и карат системата да се движи. Дори вкъщи детето ми й е фен. От време на време иска: „Покажи пак снимки на хубавата кака“.

Сутрините хубавата кака работи във ВМА, а следобедите в Александровска.“

Снимки можете да видите ТУК

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Германски учени твърдят, че са намерили слабото място на вируса

реклама Кадър видео Нова ТВ Германски учени твърдят, че са намерили слабото място на COVID-19. С помощта на компютърен модел те са установили как могат да пресекат пътя на вируса към човешките клетки. За целта, според тях, е необходимо определен ензим в организма да бъде деактивиран.   Ставаме ли свидетели …

Новини
Ивелин Попов не отхвърли възможността да играе за националния отбор

реклама Снимка профил инстаграм Чухме се с Ясен Петров. Аз се възстановявам от контузия. Нека да минат подготовките и да започна да играя и ще видим. Имахме доста конструктивен разговор с новия селекционер Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов не отхвърли възможността да се завърне в представителния ни тим. …

Новини
Георги Гергов за Ковид-19: Толкова се пазих, и пак

реклама Кадър Канал 3 Пловдивският бизнесмен Георги Гергов е в болница в Пловдив, за момента без усложнения. Той изобщо не е имал симптоми, но решил превантивно да си направи PCR тест, който обаче се оказал положителен. Понеже страда от диабет, Гергов бил настоятелно посъветван от лекарите да постъпи в здравно …