fbpx
БТВ

Кадри: БТВ

Красива участничка направи добра игра в „Стани богат“ тази вечер. Водещият Михаил Билалов сподели за нея, че е маркетинг мениджър в австрийска фирма за строителни материали, слуша руски рап и е гледала филма „Бодигард“ над 10 пъти. Става дума за Аделина Аршева от Горна Оряховица.

Тя мина с лекота през първите пет въпроса за сигурната сума от 500 лева, а инерцията й продължи и по-нататък.

Шестото питане бе „Коя анимационна героиня в Хърватия е известна с името Влатка Патка?“ – Мулан, Дейзи Дък, Мини Маус или Чебурашка. „Без да видя отговорите нямаше кака да се ориентирам, но след като ги видях маркирам Дейзи Дък“, каза тя и това се оказа правилно решение.

„На територията на коя държава се намира Елбрус, определян за най-висок планински връх в Европа“?, попита след това Билалов, а опциите, които даде, бяха Италия, Австрия, Норвегия и Русия. „Трябва да е Русия. Това съм го учила по география. Маркирам отговор D“, каза Аршева и продължи нагоре.

Следващият въпрос обаче й донесе първите трудности: „Коя от любимите на българския зрител комедии не е на български драматург?“ – „Госпожа министершата“, „Службогонци“, „Големанов“ или „Криворазбраната цивилизация“.

Тук Аделина призна, че е гледала първата постановка и се сеща за главната актриса – Лилия Маравиля, но не и за драматурга. След това поиска помощ от приятелката си в публиката Галя. Тя обаче почти не успя да я насочи. Затова мениджърката поиска и „50:50“ и с негова помощ правилно избра „А“.

След това горнооряховката заключи 3000 лева като втора сигурна сума. За тях бе запитана „Кои продукти не са част от малката потребителска кошница?“ – книги, фризьорски услуги за жени, мъжки ризи или мебели.

Участничката веднага каза, че това са най-необходимите продукти и изключи мебелите от тях, тъй като човек си ги купува по-рядко. Логиката й се оказа вярна и тя си гарантира 3000 лева от играта.

Последва 10-ото питане: „Бойното знаме на кои владетели е носило името орифлама?“ – Византийските императори, Френските крале, Китайските императори или Шведските крале.

Аршева поиска помощ от приятел по телефона и се обади на Ралица Илиева от Варна, но тя не можа да й помогне, тъй като каза нещо в последния момент, което се чу или като B или като D. Участничката посочи шведските крале, но се оказаха френските и така тя си тръгна с 3000 лева, оставяйки хубави впечатления в Билалов, публиката и зрителите.

Преди нея на стола на богатството бе и друг участник тази вечер – Младен Младенов, който работи като медицинска сестра в Испания.

Той също се справи без проблеми с първите пет питания, а шестото бе: „Към кой род змии спада очиларката?“ – Мамби, Усойници, Кобри или Анаконди. Участникът веднага посочи кобрите и продължи напред.

„Чие дело са Първи и Втори Котленски препис на „История славянобългарска“?“, бе следващият въпрос, а възможните отговори – Петър Богдан Бакшев, Софроний Врачански, Петър Берон и Иларион Макариополски. Младен се консултира с жокера си от публиката – неговият брат Димитър, с когото се обединиха около Софроний Врачански и това бе вярно.

„Кого наричат „баща на абстракционизма“ в изобразителното изкуство?“, бе питането за 2000 лева, а опциите – Василий Кандински, Джон Кразински, Джоузеф Косински и Ноам Чомски. Тук Младенов поиска „50:50“, благодарение на който избра Василий Кандински – отговор, към който първоначално се беше насочил.

След това заключи 3000 лева като втора сигурна сума и бе попитан „Коя държава през 2005 г. плати близо 6 млн.в евро, за да върне Обелиска от Аксум на страната, откъдето го е заграбила?“ – Великобритания, Франция, Испания или Италия.

Медикът се насочи към Великобритания и Франция, но се обади на приятел – Стоян Реджов от Благоевград, който не му помогна. Затова участникът се довери на интуицията си, посочи Франция, но за негово съжаление верен се оказа отговорът Италия и така той си тръгна само с 500 лева.


Блиц Новини
4-те тигрици на БТВ разкостиха Злати Йочев за ужас на Марина

кадри bTV: 4-те тигрици на БТВ разкостиха Злати Йочев за ужас на Марина Златимир Йочев се видя в чудо този четвъртък, след като до него на канапето на „Тази сутрин“ по bTV се подредиха само жени. Още от началото водещият се усети, че в тази ситуация шегите ще са за …

Блиц Новини
Теди направи интимно признание за Кенан: Видях в него бившия си мъж

кадри bTV: Теди направи интимно признание за Кенан: Видях в него бившия си мъж „Развод или болест – ако стоим и се питаме „защо аз, защо на мен ми се случва“, никога няма да намерим отговор“, това прозрение направи Теодора след отпадането от „Фермата“. В „Преди обед“ по bTV тя …

Блиц Новини
Кенан плаче за Теди

Кадри БТВ: Кенан плаче за Теди Първият „братоубийствен“ двубой остави отбора на Канатица без жени. Последната дама Теодора напусна, след като бе победена от Кенан буквално на крачка от финала. Красивата учителка загуби дуела и така останаха един срещу друг да се изправят Коко и Кенан. Сблъсъците бяха „унисекс“ – …

error: Content is protected !!