fbpx
БТВ

Кадри: БТВ

Красива участничка направи добра игра в „Стани богат“ тази вечер. Водещият Михаил Билалов сподели за нея, че е маркетинг мениджър в австрийска фирма за строителни материали, слуша руски рап и е гледала филма „Бодигард“ над 10 пъти. Става дума за Аделина Аршева от Горна Оряховица.

Тя мина с лекота през първите пет въпроса за сигурната сума от 500 лева, а инерцията й продължи и по-нататък.

Шестото питане бе „Коя анимационна героиня в Хърватия е известна с името Влатка Патка?“ – Мулан, Дейзи Дък, Мини Маус или Чебурашка. „Без да видя отговорите нямаше кака да се ориентирам, но след като ги видях маркирам Дейзи Дък“, каза тя и това се оказа правилно решение.

„На територията на коя държава се намира Елбрус, определян за най-висок планински връх в Европа“?, попита след това Билалов, а опциите, които даде, бяха Италия, Австрия, Норвегия и Русия. „Трябва да е Русия. Това съм го учила по география. Маркирам отговор D“, каза Аршева и продължи нагоре.

Следващият въпрос обаче й донесе първите трудности: „Коя от любимите на българския зрител комедии не е на български драматург?“ – „Госпожа министершата“, „Службогонци“, „Големанов“ или „Криворазбраната цивилизация“.

Тук Аделина призна, че е гледала първата постановка и се сеща за главната актриса – Лилия Маравиля, но не и за драматурга. След това поиска помощ от приятелката си в публиката Галя. Тя обаче почти не успя да я насочи. Затова мениджърката поиска и „50:50“ и с негова помощ правилно избра „А“.

След това горнооряховката заключи 3000 лева като втора сигурна сума. За тях бе запитана „Кои продукти не са част от малката потребителска кошница?“ – книги, фризьорски услуги за жени, мъжки ризи или мебели.

Участничката веднага каза, че това са най-необходимите продукти и изключи мебелите от тях, тъй като човек си ги купува по-рядко. Логиката й се оказа вярна и тя си гарантира 3000 лева от играта.

Последва 10-ото питане: „Бойното знаме на кои владетели е носило името орифлама?“ – Византийските императори, Френските крале, Китайските императори или Шведските крале.

Аршева поиска помощ от приятел по телефона и се обади на Ралица Илиева от Варна, но тя не можа да й помогне, тъй като каза нещо в последния момент, което се чу или като B или като D. Участничката посочи шведските крале, но се оказаха френските и така тя си тръгна с 3000 лева, оставяйки хубави впечатления в Билалов, публиката и зрителите.

Преди нея на стола на богатството бе и друг участник тази вечер – Младен Младенов, който работи като медицинска сестра в Испания.

Той също се справи без проблеми с първите пет питания, а шестото бе: „Към кой род змии спада очиларката?“ – Мамби, Усойници, Кобри или Анаконди. Участникът веднага посочи кобрите и продължи напред.

„Чие дело са Първи и Втори Котленски препис на „История славянобългарска“?“, бе следващият въпрос, а възможните отговори – Петър Богдан Бакшев, Софроний Врачански, Петър Берон и Иларион Макариополски. Младен се консултира с жокера си от публиката – неговият брат Димитър, с когото се обединиха около Софроний Врачански и това бе вярно.

„Кого наричат „баща на абстракционизма“ в изобразителното изкуство?“, бе питането за 2000 лева, а опциите – Василий Кандински, Джон Кразински, Джоузеф Косински и Ноам Чомски. Тук Младенов поиска „50:50“, благодарение на който избра Василий Кандински – отговор, към който първоначално се беше насочил.

След това заключи 3000 лева като втора сигурна сума и бе попитан „Коя държава през 2005 г. плати близо 6 млн.в евро, за да върне Обелиска от Аксум на страната, откъдето го е заграбила?“ – Великобритания, Франция, Испания или Италия.

Медикът се насочи към Великобритания и Франция, но се обади на приятел – Стоян Реджов от Благоевград, който не му помогна. Затова участникът се довери на интуицията си, посочи Франция, но за негово съжаление верен се оказа отговорът Италия и така той си тръгна само с 500 лева.

Блиц Новини
Кънчев се изуми: Въпрос за Симеон II провали играч в „Стани богат“

кадри bTV Една от най-важните особености на „Стани богат” е да се чете внимателно въпроса и да се разсъждава върху него. Въпреки че това се повтаря често от водещия на играта, постоянно се появяват играчи, които забравят за това. Такъв беше случаят с Красимир Божинов, IT специалист с 30 годишна …

Блиц Новини
Огромен гаф при въпрос за 3000 лева в „Стани богат“

Кадри: бТВ Рентгеновият лаборант Павел Антонов продължи играта си в „Стани богат“, но последния въпрос, който му бе зададен от Ники Кънчев поради много дискусии. За 2000 лева Павел бе попитан: „Коя легенда на Формула 1 създава нискотарифна самолетна компания, докато е действащ пилот“? – Михаел Шумахер, Аертон Сена, Ники …

БТВ
С два часа забава стартира „Кой да знае?“

Кадри БТВ Стартира новият сезон на „Кой да знае?“ и отново залепи зрителите, които искат да се забавляват пред екраните. Актьорите Сашо Кадиев, Милица Гладнишка и Христо Пъдев бяха на ниво и изпълниха отлично задачата си. Присъствието на Ники Кънчев в отбор Пъдев ги издигна на високо ниво, но дамите …

error: Content is protected !!