fbpx

Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Блиц Новини

Кадри България он ер.

Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна.

Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като там говорим за масова продажба. Когато купувате от квартална пекарна, надали някой на щанда отпред лепи етикети и слага дата на производство. Най-вероятно козунакът е произведен в същия ден или поне изпечен, тъй като козунакът е едно дълго производство и само този, който не е правил козунак, не знае, че има доста търкания до направата на един хубав козунак, каза Николай Немигенчев от УС на Сдружението за достъпна и качествена храна в ефира на България он ер.

По негови думи препоръчителният период на годност на един козунак е в рамките на 2-3 дни, но не защото той ще се развали, а защото ще изгуби вкусовите си качества и ще изсъхне.

Немигенчев обясни, че причината козунаците да издържат повече време в хранителните вериги се дължи на това, че в тях се съдържат множество добавки.

В последните дни и седмици много хора заговориха за цените на козунаците, като някои ги намират в ценовия диапазон от 2 лева, до впечатляващите 100 лева. Цената е важна, тъй като не може да очаквате за 2 лева да си купите нещо и то да бъде уникално. 500 грама козунак е напълно нормално да струва между 20 и 30 лева. Според Немигенчев производството на козунак е доста специфично и изисква добро познание, много работа, заради това е и по-високата цена.

 

Блиц Новини
Орлин Горанов пусна снимка от казармата: Същият съм си!

Снимки профили ФБ Орлин Горанов пусна снимка от времето, когато е отбивал военната си служба и предизвика голям интерес. На нея се оказа не само той, а и големия Иван Лечев, с който са били заедно. Изнамерих една снимка на батко ви Орлин, преди около 110 години по време на …

Блиц Новини
Великден за 60 000 българи в Гърция

Кадри БТВ Традиционно няколкото почивни и празнични дни българите пътуват към съседни дестинации. Най-предпочитана е Гърция пък и не е далеч, особено за хората в Западна и южна България. 58 000 българи празнуват Великден в Гърция. Това каза в предаването „Тази сутрин“ директорът на Института за анализи и оценки в …

Hell's kitchen
Много любов даде Хелс китчън на участниците

Кадри Нова ТВ и снимки социални мрежи В шоуто на шеф Виктор Ангелов много момичета не си тръгнаха с голямата награда, но намериха любовта покрай готвенето. Освен любовта между Митко и Симона, която се разви пред очите на цяла България, в кухнята на шеф Ангелов е пламната и друга любов …

error: Content is protected !!