fbpx

Кьовеши с първа акция срещу мафията в Европа, има арести в Германия, Италия и България

Новини

кадър bTV

Тази сутрин при координирана от Европейската прокуратура акция са претърсени адреси в Германия, Италия и България, като са конфискувани луксозни автомобили и са арестувани поне 10 души. Това съобщи Капитал“, позовавайки се на водената от Лаура Кьовеши институция.

Задържаните са заподозрени в организиране на престъпна група за данъчни измами, а част от тях са свързани с италианската мафиотска организация Ндрангета.

външна реклама

Според съобщение на баварската полиция, която е ключов участник в акцията, тя е обхванала 46 жилищни и търговски обекта в трите страни, от които 28 в Италия, 17 – в Бавария, и един в България. Разследващите са изпълнили 11 заповеди за арест – 6 в Италия, 4 в Германия и една в България, като са се сдобили и с много доказателства, включително и няколко изключително луксозни возила. По данни на Европейската прокуратура те са 13 на брой и всичките са били в Германия.

Основното обвинение е, че участниците в схемата са препродавали много пъти колите в различни страни от ЕС, което им е позволило да претендират платено ДДС и да поискат възстановяването му. Загубите от данъчната измама все още се уточняват, но се изчисляват за над 13 млн. евро.

Имена не са посочени, а българското участие явно е било по-скоро периферно и не става ясно в какво точно се е изразявало. Като основни места на престъпната дейност са посочени Милано и Айхщат. Италиански дилър на автомобили купувал превозните средства от германски салони през посредничеството на несъществуваща компания и на още едно лице в Италия. Така те симулирали покупка за лично ползване, което се освобождава от ДДС, ако колите са регистрирани в Италия. Частният купувач обаче впоследствие продавал колата обратно на дилъра в Милано, който вече ги продавал на истински купувачи, но на по-атрактивни цени.

Цялата статия четете тук.

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БТВ
БТВ предава на живо от Витоша: Мистерия с военен!

Призовават се хората, които видят този човек незабавно да се обадят в полицията. Извънредна вест съобщи с разтревожен глас преди минути водешата на Бтв Виктория Петрова. Екипът е изпратен по спешност на Витоша. външна реклама Там екипи на Полицията и Военни от Военна полиция издирват изчезнал мъж. Включени са и …

БГ звезди
Яна Маринова на косъм от най-лошото

кадър Фейсбук/ Yana Marinova | Яна Маринова Актрисата Яна Маринова за малко да се прости с живота си във водите на Дунав по време на снимките на „С река на сърцето“. Любимката на зрителите сподели историята със закъснение, за да не разваля интригата и да не издава събитията в сериала. …

БТВ
Камелия коли и беси във Фермата

Кадри БТВ След снощният дуел във „Фермата“ Камелия категорично победи Нина и стана рекордьор по победи на арената. Досега Хепи Ванче бе на върха с четири победи, но дори тя помогна на Камелия да я изпревари, тъй като е една от петте надвити от болярката. Нина не бе никаква пречка …

error: Content is protected !!