fbpx

Костадин Ангелов: Няма да учат от вкъщи учениците от 5-и до 7-и клас

Новини
17
реклама

Снимка  профил ФБ

Едно от предложенията дадено по-рано, децата от 5 до 7 клас да преминат на обучение от къщи отпадна няколко часа след като беше анонсирано.. Оказа се, че до това решение са стигнали след дълго заседание експертните съвети с епидемиолози и инфекционисти.

Евентуално се обсъжда да се въведе отново времевият коридор за възрастните хора, когато отиват да пазаруват. Това стана ясно от думите на здравния министър Костадин Ангелов пред БНТ.

 

„Няма да има нови мерки освен тези, които са до момента. Единственото нещо, което обсъждаме да въведем, е зелен коридор за възрастните хора, за уязвимите групи сутрин за ходене до магазините, защото считаме, че по този начин бихме запазили техния живот от излишни рискове“, каза Костадин Ангелов.

реклама

Здравният министър разкри, че предложенията на главния държавен здравен инспектор за затягане на мерките са били обсъждани от експертните съвети цял следобед.

Министър Ангелов каза, че мерките, които са в момента работят и трябва да се спазват и контролират.

„В държавата имаме няколко критични точки – в София, в Бургас, Шумен. Там лекарите работят денонощно. Благодаря за техните усилия. Трябва да укрепим тези места. Трябва държавата да е стабилна. Трябва всички да сме единни и солидарни. Трябва да се спазват мерките и да има разбиране и разум, за да можем да излезем живи и здрави от тази епидемия“, коментира проф. Ангелов.

реклама
loading...

Ами възрастните хора са цял ден по магазините не само по време на зеления коридор А младите сутрин дори и един кросан не могат да си купят

Да ,аз съм възрастен човек ,но се старая да спазвам всички предписания.Не приемам обаче да ме ограничават само от 8-10 часа да мога да пазарувам.Нека тогава да има още един следобеден интервал за пазаруване.Не мога да приема и злобата на младите хора към възрастните.Колелото се върти ,пожелавам им да доживеят до дълбоки старини и тогава едва ли биха разсъждавали по този начин.

Тъй като доста от възрастните хора „сън не ги лови“ – да дочакат актуалните промоции, не е ли време да се обособят денонощни магазини? По презумция, времевите зелени и пембени коридори автоматично ще отпаднат.

Само разделят. хората да се дразнят по между си. Разделяй и владей.

Вярно е, нищо не ги спира пенсионерите! Аз работя в хранителен магазин и мога да ви кажа, че едни и същи хора идват по десет пъти на ден! Техни думи:идваме в магазина да мине малко време, че нямаме какво да правим в къщи???

Коридорът за възрастните хора да бъде в по- късен час. Все пак идва зима.

Коридорът за възрастните хора да бъде в по- късен час. Все пак идва зима.

Възрастните какъвто и коридор да им се даде,те си знаят само да се бутат и пречат.Дистанция никаква,че и нахални.Слушам днес на опашка и чувам как от сутринта ходила по магазини,а то обяд.Нямам думи!

Възрастните какъвто и коридор да им се даде,те си знаят само да се бутат и пречат.Дистанция никаква,че и нахални.Слушам днес на опашка и чувам как от сутринта ходила по магазини,а то обяд.Нямам думи!

Уж имаме „опит“ от първата вълна, а главозамайващо расте броя на заразените с КОВИД?! За една малка България броят е стряскащ…
Защо от „опита си“ не взеха най разумните мерки?

Защо анонимни коментирайте с имената си за да ви видим кои сте.

Защо,когато става дума за учениците 5 – 7 клас, става дума само за тях и родителите им? Защо здравните власти и държавниците забравиха за учителите и за факта,че повечето са в рискова възраст,защо?Защо искате да ни изтребите? Това е геноцид към съсловието. А кой ще попита дъщеря ми, дали иска да продължава да има майка!Защо миналата учебна година можеше да се учи 3 месеца онлайн, а сега – не?А къде са синдикатите да защитят нас – които им плащаме за това?Искам ,както няма лекари да лекуват болните, да няма и учители, които да учат учениците. В училище да останат само ученици и родители и тогава ще са си самодостатъчни!

Галина, защо не си останете вкъщи-сложете си маски, шлемове, ръкавици и се дезинфекцирайте на всеки час! И явно вие сте на държавна заплата, щом разсъждавате така! Ако децата минат на дистанционно обучение, някой трябва да седи с тях вкъщи-кой-при положение, че и двамата родители работят? Но защо ли да се замисляте за другите хора-важното е вие да сте добре!

Уж имаме „опит“ от първата вълна, а главозамайващо расте броя на заразените с КОВИД?! За една малка България броят е стряскащ…
Защо от „опита си“ не взеха най разумните мерки?

Още колко учители трябва да иэгубят живота си в битката с вируса, эа да осъэнаете, че присъственото обучение не е раэумен эа момента вариант?

17 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Дойче веле: Водещ експерт прогнозира: Вирусът изчезва до идната есен

реклама Снимка pixabay Професор Александър Кекуле сподели своя “работна хипотеза” за това кога пандемията ще приключи: “Ограничаването на заразата ще стане видимо за общество чак между април и юни, след като в началото на годината или най-късно през януари ще започнем да ваксинираме рисковите групи в старческите домове в Германия”, …

Новини
Ева Веселинова обяви щастливо събитие, ще става майка на близнаци

реклама Снимка профил инстаграм Това сподели самата тя с последователите си в профила си в инстаграм. От снимката личи, че щастливото събитие не е далеч. „Най-хубавият подарък тази година – вече понаедрял и оформен. Време е да споделя тази прекрасна новина! Вълнувам се много и съм щастлива, защото в мен …

Новини
Галерия: Борисов готви чистка в редиците на ГЕРБ, Караянчева и Пламен Нунев на мушката

реклама Снимка профил ФБ Радикалните промени в партията се налагали заради непоносимостта на хората към някои от популярните муцуни в партията. Част от набелязаните присъстват в последните няколко парламента и събират повече негативи, отколкото позитиви. Сред тях били и хора, считани за едни от най-приближените до премиера, пише в новия …