fbpx

Корнелия Нинова обеща пенсиите да се вдигнат с 20-30 процента след преизчисление

Новини
4
реклама

снимка: Фейсбук/Корнелия Нинова

Близо 2 милиона българи живеят на прага на бедността и кризата задълбочи това. Пенсиите трябва да се преизчислят и ще се повишат между 20 и 30%. Правено е през 2008 г. при тройната коалиция, това каза в интервю в ефира на bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Кризата и пандемията доказаха необходимостта от промени. Доказаха, че болниците трябва да бъдат търговски дружества. Кризата показа, че са необходими високи технологии, за да учат онлайн. Някой гледа ли съдържанието? Искаме съдържанието да е отговорност на държавата.   Моделът на управление трябва да се промени и да управлява с грижа за хората“, заяви председателката на социалистите, предава „Блиц“.

„Хората са отблъснати и хората си казват, че няма смисъл да гласуват, защото вотът им ще бъде подменен. Във времето на криза трябва да имаш много силна подкрепа, за да предприемеш големи реформи“, допълни тя.

„Тези избори ще ги правят ГЕРБ. Същите на които техни представители носят бюлетините, правят протоколи и сте заснемали как им се казва за кого да гласуват. Решението на въпроса за омаловажаване на купения вот – масово гласуване и висока активност. Гласувайте без страх, свободно. Вотът не е предрешен и всеки глас е много важен. Гласувайте за когото предпочитате, за този който ви дава надежда. Така беше при президента Радев. Знаете каква висока активност имаше. Сигурно е имало опити за фалшификации. Победата на Радев беше комплексна – това, че организирахме изборите и го издигнахме, хората извън БСП, които гласуваха за него и личните му качества. Високата активност е ключова за легитимността на институциите“, обясни лидерът на БСП. Нинова бе категорична, че БСП и Радев нямат конфликт, нито напрежение.

„Дали БСП ще издигне Радев за втори мандат, ще се реши след парламентарните избори. Все още не е обсъждано в партията. И ние, и Радев, сме на едно и също мнение. Не е естествено да го обсъждаме в момента. Не се правят номинации. В момента текат номинации за депутати. След парламентарните избори ще вземем това решение. И двете страни заявихме, че между нас няма напрежение“, каза Нинова. „Всеки от нас може да е различен в програмата и идеологията си, но всички искаме честни избори. БСП може да предложи две неща – имаме структури в цялата страна. Някои от извънпарламентарните партии нямат такива. Имаме членове на секционни комисии. Искаме да обединим кадровия потенциал, който е надпартиен“, обясни соцлидерката.

„Не сме канили ДПС на срещи. Изпратихме покани на партиите, с които сме си сътрудничили. Аз казах Слави Трифонов, Мая Манолова, Христо Иванов и останалите. Още не сме разговаряли с Мая Манолова. Ще поканим и Христо Иванов“, каза тя. Тя заяви, че днес БСП са внесли предложенията си, като видеонаблюдението е едно от промените в Изборния кодекс, а другото е изчистването на мъртвите души, което става чрез публичен регистър. „Взема се информация от миналите избори и се използва тя. А тези, които не са гласували тогава, но искат да гласуват сега, отиват с личните си карти и се дописват. Прави се в много държави. За видеонаблюдение имаме две предложения – онлайн да се предава броенето на бюлетините и предоставянето на протокол“, обясни Нинова.

 

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...

Докато болниците са търговски дружества здравеопазване в България няма да има!Защо винаги се обещава предизборно за вдигане на пенсиите?Къде са младите хора,които работят и живеят в България?Защо във време на пандемия не се изплащат болнични,заради стари наредби?И докога ще слушаме лъжи?

Продължавате с вашите лъжи останаха само наивни да ви вярват.Борите се само за власт и по големи заплати.Защо вие не живеете с 300 лв на месец Но изобщо защо ли пиша като никой не го е грижа за тоя български народ Незнам как спите нощем не ви ли е срам че и вие имате родители които сигурно получават мизерни пенсии но все пак можете да им осигурите всичко с вашите заплати по 7000 8000 лв А за здравеопазването да неговорим ако имаш пари оцеляват ако нямаш умираш затова изгрява хиляди българи защото не могат да си платят …

Ама защо само толкова по едно време и до няколко хиляди лева ги бяхте вдигнали. Като гледам Румен Гечев пак се гласи да управлява.

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Версии: Точно в 19 часа Трифонов ще извади разкрития за Бойко или ще обяви споразумение с него

реклама Снимка профил ФБ Вчера в пост в социалната мрежа Слави Трифонов обяви, че днес, точно в 19,00 часа ще каже и ще направи нещо много важно. Това заяви самият той в четвъртък. За 24 часа чухме невероятни версии, някои претоплени стари, други съвсем нови, трети от сферата на ненаучната …

Новини
ЕС одобри лекарството на Тръмп срещу коронавирус

реклама Снимка pixabay Има високи очаквания моноклоналните антитела да помогнат в борбата срещу коронавируса. Такива тела, произведени от Regeneron в САЩ, бяха използвани по време на лечението на Доналд Тръмп срещу коронавируса и изиграха важна роля при възстановяването му. Европейската агенция по лекарствата съобщи, че коктейлът от антитела на американската …

Новини
Ердоган праща туркиня в космоса и сонда на Луната

реклама Дойче веле, кадър видео туитър Съединените щати и Обединените арабски емирства събраха погледите на целия свят със своите мисии в Космоса. ОАЕ отбелязаха 50 години от създаването си, изпращайки сондата „Хоуп“ до Марс. А преди броени дни САЩ обявиха, че най-сложният ровър, изпращан някога на друга планета, е кацнал …