fbpx

Корнелия Нинова: Борисов е неадекватен. Хора си отиват, а той показва магистрали

Новини
7
външна реклама

Снимка профил ФБ

От страна на управляващите има упорство. Сбърканата цел води до грешни решения. Виждате, че който реагира по-остро, веднага се разхвърлят пари хаотично. Хора умират, а ти показваш как се сторят магистрали и мантинели. Този човек е неадекватен за реалността. Вместо да са с грижа за хората, управляващите са с грижа за олигархията. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по БНТ относно управлението на кризата с коронавируса. Тя разказа за преживяванията си, докато бе болна:

4 дни лежах във ВМА, но поисках по-рано да ме изпишат. Почувствах се по-добре. Първите дни бе доста тежко. Всеки различно понася болестта. В деня, в който ме приеха получих треска и имах чувството, че спрях да дишам.

външна реклама

След това преживят всички съпътстващи заболявания-всичко те боли. Има и странични ефекти-получих отслабване на слуха ,влияние върху вегетативната нервна система, не можеш да задържиш предмет, получих бъбречна криза. Имах чувството, че това нещо се движи в тялото. Имаше трудни моменти.

Във ВМА не можеш да видиш много, изолиран си в една стая. Видях, че лекарите са изморени, сестрите са изтощени. Но много организирани и всеотдайни в работата си

Лекарите са на предела и самите те го казват. Организирахме се в три групи-едни ще отидат ще помагат в болниците, други в РЗИ, а трети в социалните служби. Учителите ще помагат в училищата. И ние имаме заразени депутати.

Ще стана доброволец, реших го на втория ден в болницата. Влизам в болница с ковид –отделение. Вече съм го организирала. Ще вляза в болница в София. Ще бъда санитарка. Ще остана колкото е необходимо. 33-ма души сме до тук да помагаме. Това е човещина, вътрешна потребност.

В провинцията е още по-зле, колегите дежурят по 12 часа. В Шумен е по-зле от Свищов, защото болните са повече. Ще се върнат двамата от Свищов за бюджета. И след бюджета продължаваме отново.

При първата вълна през март ние подкрепихме правителството, но не спирахме да критикуваме управлението на кризата. То продължава да е в хаос. Провали се в управленските решения-изпуснаха лятото, децентрализираха решенията от страх да не носят отговорност, издаваха заповеди, които си противоречаха.

Мисленето им е мандатно, как да изкарат мандата. целта е властта-как да използват кризата ,за да спечелят следващото управление. Алтернативата е не на мислиш мандатно, а държавнически с грижа за хората.

Още през юни бихме активирали националния план за управление при грип. Процесът трябва да се централизира при взимане на решения. Още тогава трябваше да се подготвят болници само за ковид и чисти болници. Бихме осигурили безплатни тестове. Бихме приели държавна наредба, регламентираща заплащането на лекари и медицински сестри. Трябва базова заплата на всички и над нея да се надгражда според болниците и нейното състояние. Да се намали ДДС за лекарствата.

Болниците да не са търговски дружества, да се промени законодателството, да се направи електронно здравно досие. Здравеопазването трябва да се реформира на регионален принцип. Има региони като Видин, където няма лекари.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама

Знаете ли, това, което пишете е грозно, НЕЧОВЕШКО!
Освен това тази лоша и злобна енергия се връща обратно като бумеранг към вас.
Може ли, едни политически и други различия, да ви направят нечовеци, ако вие изначално не сте лоши и некачествени хора?!?

Знаете ли, това, което пишете е грозно, НЕЧОВЕШКО!
Освен това тази лоша и злобна енергия се връща обратно като бумеранг към вас.
Може ли, едни политически и други различия, да ви направят нечовеци, ако вие изначално не сте лоши и некачествени хора?!?

7 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Пуснаха палав чат между Венета Райкова и Галин

външна реклама Снимки социални мрежи „Чакаме. И заедно ще четем моята книга “Вендета”, коментира Райкова под пост на певеца, представящ новия му проект. На тази близост се натъкна репортер на show.blitz.bg.. външна реклама Изглежда бившата водеща на „Горещо“ си е паднала по певеца, който напоследък залива социалните мрежи с голи …

Новини
Милица Гладнишка: Чувствах се самотна, спях с този и онзи

външна реклама Кадър видео Нова ТВ Малко се знае в общественото пространство за личния живот на чаровната Милица Гладнишка. Астрисата открехна завесата и сподели пред Мон Дьо и „Неделята на NOVA“ разтърсваща история за смъртта на майка си. Актрисата разкри, че майка ѝ е била много болна и е починала …

Новини
Близо 1 660 000 българи са бедни

външна реклама Снимка pixabay Ключов приоритет е и интеграцията на пазара на труда на неактивни и безработни, в това число продължително безработните. Бедните българи са 23,8 процента от населението или близо 1 660 000 души, а целта е до 2022-ра година делът им да намалее на 22,5 на сто. външна …