fbpx

Корнелия Нинова: Борисов е неадекватен. Хора си отиват, а той показва магистрали

Новини
7
реклама

Снимка профил ФБ

От страна на управляващите има упорство. Сбърканата цел води до грешни решения. Виждате, че който реагира по-остро, веднага се разхвърлят пари хаотично. Хора умират, а ти показваш как се сторят магистрали и мантинели. Този човек е неадекватен за реалността. Вместо да са с грижа за хората, управляващите са с грижа за олигархията. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по БНТ относно управлението на кризата с коронавируса. Тя разказа за преживяванията си, докато бе болна:

4 дни лежах във ВМА, но поисках по-рано да ме изпишат. Почувствах се по-добре. Първите дни бе доста тежко. Всеки различно понася болестта. В деня, в който ме приеха получих треска и имах чувството, че спрях да дишам.

След това преживят всички съпътстващи заболявания-всичко те боли. Има и странични ефекти-получих отслабване на слуха ,влияние върху вегетативната нервна система, не можеш да задържиш предмет, получих бъбречна криза. Имах чувството, че това нещо се движи в тялото. Имаше трудни моменти.

Във ВМА не можеш да видиш много, изолиран си в една стая. Видях, че лекарите са изморени, сестрите са изтощени. Но много организирани и всеотдайни в работата си

Лекарите са на предела и самите те го казват. Организирахме се в три групи-едни ще отидат ще помагат в болниците, други в РЗИ, а трети в социалните служби. Учителите ще помагат в училищата. И ние имаме заразени депутати.

реклама

Ще стана доброволец, реших го на втория ден в болницата. Влизам в болница с ковид –отделение. Вече съм го организирала. Ще вляза в болница в София. Ще бъда санитарка. Ще остана колкото е необходимо. 33-ма души сме до тук да помагаме. Това е човещина, вътрешна потребност.

В провинцията е още по-зле, колегите дежурят по 12 часа. В Шумен е по-зле от Свищов, защото болните са повече. Ще се върнат двамата от Свищов за бюджета. И след бюджета продължаваме отново.

При първата вълна през март ние подкрепихме правителството, но не спирахме да критикуваме управлението на кризата. То продължава да е в хаос. Провали се в управленските решения-изпуснаха лятото, децентрализираха решенията от страх да не носят отговорност, издаваха заповеди, които си противоречаха.

Мисленето им е мандатно, как да изкарат мандата. целта е властта-как да използват кризата ,за да спечелят следващото управление. Алтернативата е не на мислиш мандатно, а държавнически с грижа за хората.

Още през юни бихме активирали националния план за управление при грип. Процесът трябва да се централизира при взимане на решения. Още тогава трябваше да се подготвят болници само за ковид и чисти болници. Бихме осигурили безплатни тестове. Бихме приели държавна наредба, регламентираща заплащането на лекари и медицински сестри. Трябва базова заплата на всички и над нея да се надгражда според болниците и нейното състояние. Да се намали ДДС за лекарствата.

Болниците да не са търговски дружества, да се промени законодателството, да се направи електронно здравно досие. Здравеопазването трябва да се реформира на регионален принцип. Има региони като Видин, където няма лекари.

реклама
loading...

Знаете ли, това, което пишете е грозно, НЕЧОВЕШКО!
Освен това тази лоша и злобна енергия се връща обратно като бумеранг към вас.
Може ли, едни политически и други различия, да ви направят нечовеци, ако вие изначално не сте лоши и некачествени хора?!?

Знаете ли, това, което пишете е грозно, НЕЧОВЕШКО!
Освен това тази лоша и злобна енергия се връща обратно като бумеранг към вас.
Може ли, едни политически и други различия, да ви направят нечовеци, ако вие изначално не сте лоши и некачествени хора?!?

7 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Сачева: Безработицата няма да е катастрофална в края на годината

реклама Снимка профил ФБ Безработицата намалява от 9% през май на 6,9% през октомври. Това заяви пред БНР министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. Тя прогнозира известно покачване през декември, тъй като затворените бизнеси могат да освободят хора, които да отидат на бюрото по труда въпреки предложените икономически …

Новини
Над 1300 души погрешно уведомени, че са с коронавирус

реклама Снимка pixabay Над 1300 души във Великобритания са били погрешно уведомени, че резултатите им от тестове за коронавирус са положителни заради лабораторна грешка, предаде Ройтерс, цитиран от Струма. Тестовете са били проведени между 19 и 23 ноември. Проблем с партида химикали за тестване обаче е довел до недостоверни резултати, …

Новини
1
Борисов: Успешен политик съм, но личният ми живот е провал

реклама Снимка профил ФБ „Въпреки всичко, в този случай трябва да се възхищавам на извършителите колко добре са го подредили. Неслучайно говоря за методите на КГБ. Някои от опонентите ми, които работят за президента Румен Радев, са бивши тайни агенти, хора от тези среди или деца на страхотни шпиони, офицери …