fbpx
Блиц Новини

Кадри: бТВ

Конструкторът във военен завод Маргарита Джонгова направи отлична игра в Стани Богат и заслужено спечели 3000 лева. В началото тя изненада приятно Михаил Билалов, като му показа автограф, който е взела от него по време на представление на първата пиеса „Козата или Силвия“.

Водещият си спомни, че това е било преди 14 години и не скри, че това е много сантиментален спомен за него. Видимо разчувстван, той пожела на участничката, след като има автографи на много хора, да й подари и един такъв с чек за 5000, 10 000 или 100 000 лева.

Маргарита лесно взе първа сигурна сума, а за 1000 лева бе попитана: „Първият ръкопис на кой важен текст е направен от плевенския депутат Георги Яковлев Кирков?“ – История славянобългарска, Под игото, Търновската конституция и Мила Родино. Джонгова се колебаеше между третата и четвъртата възможност, но не изглеждаше сигурна и затова поиска 50 на 50. При останали първа и трета опция, тя правилно маркира първото си предположение за конституцията.

Въпросът за 1500 лева бе: „В коя планина се намира природният феномен Златните мостове?“ – Родопи, Витоша, Средна гора и Пирин. Тук Маргарита беше убедителна и посочи Витоша, а преди да каже, че е познала, Билалов й намекна, че не е объркала Златните мостове с Чудните. От своя страна обаче дамата показа знания и уточни, че Чудните мостове се намират в Родопи.

Последва въпрос за 2000 лева: „Кой е създателят на първия автомобил с бензинов двигател?“, с опции Карл Бенц, Готлиб Даймлер, Хенри Форд и Фердинанд Порше. Маргарита бе чувала за всичките, но реши да се обади на приятел и Красимир Грозев й помогна с Бенц.

Жената заключи сумата от 3000 лева, а при въпроса за тях се разигра драма. Билалов я попита „Кои са най-дълголетните бозайници в света?“, с възможности Индийските слонове, Гренландските китове, Белите мечки и Хората. Джонгова елиминира Хората, но нямаше идея кой е верния отговор. Тя повика на помощ добре познатия на зрителите на телевизионната игра по БТВ Атанас Атанасов, който неотдавна спечели 10 000 лева. Любопитното беше, че той за трети път е жокер от публиката, но за първи път го поканиха на сцената да помага.

Атанас призна, че не знае отговора, но ще опита да поразсъждава и се насочи към Китовете. Неговият аргумент бе, че са специални екземпляри, които живеят в тази област, и щом са номер едно по тежест и дължина, защо да не са такива и по възраст. Още повече, че в Гренландия условията за живот можело да са по-добри, отколкото на полюса. Атанасов буквално остави без думи Билалов със своето аналитично мислене, а Маргарита го послуша и позна, въпреки че бе изразила готовност да стане и да си тръгне.

Въпросът за 5000 лева бе: „За борбата срещу кого Исак Нютон получава благородническа титла от кралица Анна през 1705 г.?“ – Католиците, Фалшификаторите на пари, Ясновидците, Републиканците. Маргарита, която нямаше вече какво да губи, първо се ориентира към четвъртата възможност, после обаче каза, че ще маркира третата, а след това – първата. Това наложи Билалов да й напомни, че трети път няма да има.

Тогава тя посочи Католиците, но верният отговор се оказа Фалшификаторите. Преди да я поздрави за добрата игра, Билалов припомни на участничката, че неслучайно я попитал коя е най-голямата опасност за едно кралство, но Маргарита така и не потърсила логиката, че парите са най-важни във властта.

Блиц Новини
Ники Кънчев си намери майстора в „Стани Богат“

Кадри: бТВ Ники Кънчев е известен с хапливия си език и с това, че често поставя гостите си в неудобни ситуации, но ето че тази вечер и той си намери майстора. Водещият на „Стани Богат“ бе поставен на място от лекар, и то в момент, в който ни най-малко го …

Блиц Новини
Алекс Сърчаджиева съжали пред Деси Стоянова, че изтървала Сашо Кадиев

кадри bTV Сашо Кадиев само за малко отсъства от ефира на bTV след спирането на хитовото предаване „Кой да знае?“. Той се завръща в новото семейно шоу „Аз обичам България“, но този път като капитан на отбор. Часове преди излъчването на първия епизод на играта, две телевизионни водещи – Деси …

Блиц Новини
Конспирация по БТВ: „Ергенът“ клати държавата

кадри bTV Водещите на „Тази сутрин“ Златимир Йочев и Мария Цънцарова лансираха в ефир конспиративна теория за връзката на риалитито „Ергенът“ със ситуацията в държавата. „Когато започне „Ергенът“ или навлезе в по-решителна фаза, в България стават политически сътресения“, така обобщи наблюденията си сутрешното дуо. „Я меморандуми, я арести…“, това коментира …

error: Content is protected !!