Коалиционният съвет обсъжда възможните рокади в кабинета

Новини
реклама

Коалиционният съвет решава дали и кои министри трябва да напуснат правителството.

Вчера премиерът обсъди въпроса за кадрови промени с вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и с лидера на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов, информира Нова ТВ.

Все още не е ясно кои министерски позиции могат да бъдат освободени. Миналата седмица Борисов поиска оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов. Впоследствие обаче процедурата беше замразена.

„Днес ще има заседание и рокадите ще се обсъдят. Очакваме предложенията за промени да бъдат представени на парламентарните групи. Лидерите на ГЕРБ и Обединени патриоти ще определят обема и имената свързани с промените”, обясни Красимир Ципов от ГЕРБ.

Той добави, че е важно на масата да бъдат поставени решения за излизане от кризата.

„Не мисля, че ще се стигне до изненади. Споровете по отношение на имената на министрите не са важни. Важни са политиките. Министрите ще бъдат сменяни на база изпълнение на програмата. Самите промените няма да бъдат голям проблем. По-важно е да обсъдим нещата, които трябва да бъдат свършени”, каза депутатът от ВМРО Александър Сиди.

„Спасителен план за кабинета няма, тъй като хората искат оставката му. Новите министри ще следват същите политики”, заяви депутатът от БСП Тодор Байчев.

Той добави, че БСП са готови за избори и са в „постоянна бойна готовност. „Готови сме да спечелим изборите и да управляваме”, каза Байчев.

Красимир Ципов добави, че БСП се намира в състояние, в което репликата „готови сме за избори” звучи абсурдно.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
16
Георги Първанов: Не съм запомнил позитивно изявление на президента Радев. Сега е лесно да критикуваш Борисов

реклама Кадри: Нова телевизия, bTV „Няма как държавата да продължи да бъде в този хаос, в тази война. Ако в парламента тази непримиримост ще се разреши, то между институциите не бива да остава без възможност за диалог, защото катастрофата е предстояща“, каза президентът (2002-2012 година) Георги Първанов по Нова телевизия. …

Новини
Бойко Борисов:  Те сеят омраза, ние – работни места. Искат да ни запомнят с лошо, но ние ще останем с доброто

реклама снимка: Фейсбук/Бойко Борисов Брифингите на Щаба няма да са като преди – само веднъж седмица министър Ангелов ще обобщава заразените и новините за ваксини и лекарства, разкри министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в завод инсталации за линейки и „Форд“ в с. Люляково, област Бургас. Зам.-министърът на регионалното развитие …

Новини
Президентът Радев: Борисов превръща 7 милиона българи в заложници на своята параноя

реклама кадър bTV Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога“. Това каза президентът Румен Радев по повод снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов, предаде bTV. „Господин Борисов превръща 7 милиона българи в заложници на своята параноя. А знаете, че гузната съвест ражда параноята“, уточни държавният глава. Припомняме, че през …