fbpx

КНСБ: Предлагаме промени, с които минималната пенсия да стане 300 лв., а максималната – 1440 лева

Новини
11
реклама

Снимка pixabay

КНСБ предлага пакет от промени, които ще доведат до увеличаване на всички пенсии в България. С предложенията ще се постигне минимална пенсия от 300 лева, максимална пенсия от 1440 лева, 10 на сто увеличение на пенсиите от 300 до 369 лева и 5 на сто на останалите. Това каза в интервю за БТА националният секретар на КНСБ Ася Гонева.

КНСБ предлага от 1 януари 2021 година да се увеличат базовите параметри на входа на системата, като увеличението е на основата на процентното увеличение на минималната работна заплата, заложено от правителството с 6,56 на сто. Предложението на синдиката е минималният осигурителен доход за самоосигуряващите се да стане от 610 лева на 650 лева, както е планирано, минималният осигурителен доход за земеделските производители и тютюнопроизводителите да стигне поне 450 лева, тъй като по думите на Ася Гонева, в момента няма политическа воля да стане 650 лева, както е редно според синдикалистите. Максималният осигурителен доход също да бъде вдигнат с 6,56 на сто предлагат от КНСБ, което го качва на 3200 лева. Така максималната пенсия ще стане 1440 лева.
По думите на Гонева с тези промени ще има приличен ефект върху приходите – около 80 милиона лева.
Минималният размер на пенсиите трябва да е обвързан с минималната работна заплата и да стане 45 на сто от нея, като изчисленията сочат, че при този процент на обвързване, минималната пенсия трябва да стане 292,50 лева при 650 лева минимална заплата, но от КНСБ „няма да се разсърдят, а ще бъдат удовлетворени, ако политиците, които имат записани в програмата си 300 лева, закръглят това число на 300 лева за минималните пенсии“, каза Ася Гонева. Това ще осигури увеличение със средно 20 на сто на пенсиите на поне на 1 милион и 100 хиляди души.

реклама

Повече по темата ТУК

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...

значи малките пенсии с 10% увеличение, а другите с 5% ….несправедливо е, защото малки пенсии се получават и много малък стаж……а защо хора ,които не са и работили цял живот изобщо получават пенсии…..

със 39 години трудов стаж получавам минимална пенсия защото 15 години работих в болницата санитарка а -не отидох на трудовата борса -до тогава съм работила в два завода

Тези от КНСБ са големи почертавам малоумници,няма как да се повиши Максималната Пенсия 1440лв,а Минималната Пенсия да е 300лв.Това направо е престъпление с огромна маса Български Народ, които са на Минимални Пенсии това са повече от 1 МИЛИОН И ДВЕСТА ХИЛЯДИ ДУШИ, които получават Минимални Пенсии.Това значи според тези безмозъчни същества от КНСБ и КТ Подкрепа буквално оставят огромна маса Български Народ това са повече от 1 МИЛИОН И ДВЕСТА ХИЛЯДИ ДУШИ да живеят на ръба на пропастта на гладната смърт,и най добрия случай на ръба на оцеляването.Ето затова всеки път казвам,но явно тези безмозъчни същества и малоумници от КТ Подкрепа и КНСБ които забравят основното правило в Европейския Съюз и Швейцария,а именно разликата между Минималната Пенсия и Максималната Пенсия във Европейския Съюз и Швейцария почертавам не трябва да надвишава 3 пъти.Тоест щом предлагат Максималната Пенсия във България 1440лв това значи автоматично Минималната Пенсия трябва да бъде 480лв.Така е навсякъде в Европейския Съюз и Швейцария,затова и във България трябва да бъде като Европейския Съюз и Швейцария,а именно разликата между Минималната Пенсия и Максималната Пенсия не трябва да надвишава почертавам 3 пъти.Ето затова Минималната Пенсия във България задължително трябва да бъде 480лв,при условие че Максималната Пенсия във България стане 1440лв.А на този етап в момента във България Максималната Пенсия е 1200лв.Това значи автоматично Минималната Пенсия трябва да стане незабавно 400лв.Само така разликата между Минималната Пенсия и Максималната Пенсия във България ще бъде почертавам 3 ПЪТИ както е в Европейския Съюз и Швейцария.

dori i stezi 300lv akogidaddat trudno se jivee napravonqmdumi napravete qpone 400lv parite samozalekrastvonestigat kamoli zahranaismetki

napravete q pone 400lv a ne 300 horata edva sv1rzvt dvata kraq lekarstvatasask1pidanigovorime zahranaismetki

НОИ не е благотворителна организация и трябва да плаща пенсии само на осигурявалите се. Всички останали – не плащали, не работили официално – да се подпомагат след навършване на 70 год. И от други фондове. Тавана на ПЕНСИИТЕ да отпадне НЕЗАБАВТО.

НОИ не е благотворителна организация и трябва да плаща пенсии само на осигурявалите се. Всички останали – не плащали, не работили официално – да се подпомагат след навършване на 70 год. И от други фондове. Тавана на ПЕНСИИТЕ да отпадне НЕЗАБАВТО.

Народа е ограбен от държавата не от НОЙ. Хората работеха за държавата, за общото благо, но с много ниски заплати. Реално не им се заплащаше труда. Затова държавата беше богата и разполагаше със средства, а народа изнемогваше. След това беше всичко окрадено и народа остана с пръст в уста и без работа. Общото благо, за което работеха и се лишаваха, отиде за бог да прости. Който плячкосал е добре, другите- кучета ги яли. Сега и пенсия няма. Щом живее в България все нещо дава от себе си до пенсионна възраст. Кой е виновен отговорете си сами. Кои са тези тарикати.

Така е най-справедливо, но всички се съобразяват с масата … нали са им избиратели. Затова някой който не е работил и си е кривил шапката или пък е бил тарикат – само в сивия сектор и не е плащал, а натрупал от това странични доходи накрая да плаче и държавата да го издържа или от парите и вноските на „балъците“ които са си плащали и са им одържали да продължават да не си им дават изработеното, а да „спонсорират по този начин тарикатите“.

БЕЗУМИЕ! НЕ РАЗДЕЛЯЙТЕ ХОРАТА! ЗАЩО ДЕСКРИМИНИРАТЕ ХОРАТА С ОСТАНАЛИТЕ ПЕНСИИ ОТ 400 ЛВ. МНОГО ГОЛЕМИ ЛИ ВИ СЕ ВИЖДАТ? ТЕ СА СА ПОЛУЧЕНИ ЗАСЛУЖЕНО, СПОРЕД ВЛОЖЕНИТЕ ТРУДОВ СТАЖ И ОСИГУРОВКИ ОТ ГРАЖДАНИНА.
А ТЕЗИ С МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ СА СИ ЖИВЯЛИ СПОКОЙНО, РАБОТИЛИ СА НА ЧЕРНО, ПОЛУЧАВАЛИ СА СИ ПАРИТЕ И НЕ ИМ Е БИЛО ГРИЖА ЗА ОСИГУРОВКИ….И СЕГА САМО ТЯХ ЩЕ ПОВИШАВАТ, ЧЕ БИЛИ НИСКИ. ДА, НИСКИ СА, НО ТОВА СА ЗАСЛУЖИЛИ…..СКОРО ЩЕ ГИ ИЗРАВНИТЕ С ТЕЗИ ПЕНСИИ ОТ 400 ЛВ. ТОВА Е НЕСПРАВЕДЛИВО И ЩЕ ПООЩРИ ДА СЕ РАБОТИ НА ЧЕРНО- ЗАПЛАТАТА ВИСОКА, НО СЕ ОСИГУРЯВАТ НА 4 ЧАСА/ПОЛОВИН РАБОТЕН ДЕН/ И ТО НА МАЛКИ ДОХОДИ. ТОВА НЕ ГО ВИЖДАТЕ И РАЗБИРАТЕ ЛИ? ПОВИШАВАЙТЕ НА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ С ЕДНАКЪВ ПРОЦЕНТ ИЛИ СУМА, А НЕ НА ТЕЗИ С МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ С 14,7%, А НА ОСТАНАЛИТЕ С 6,7% КАКТО БЕШЕ НА 1 ЮЛИ 2020Г. СЕГА ОТНОВО НИ ГОТВИТЕ НЕРАВЕНСТВО-ЗАГРИЖЕНОСТ ЗА ЕДНИ И ГЕНОЦИД И ДИСКРИМИНАЦИЯ ЗА ТЕЗИ С ПЕНСИЯ ОТ 400ЛВ., КОИТО СА БИЛИ ИЗРЯДНИ И КОРЕКТНИ КЪМ ДЪРЖАВАТА!!!
ЕДНАКВО ПОВИШЕНИЕ ЗА ВСИЧКИ! НЕ НИ РАЗДЕЛЯЙТЕ! НЕ НИ ХВЪРЛЯЙТЕ В СИВАТА ИКОНОМИКА! ПОЗОР!

11 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Проф. д-р Костадин Ангелов: Ще предложим удължаване на мерките с още 3 месеца

реклама Снимка МС „Нещата са притеснителни в Европа заради лошите тенденции, свързани с новия „британски“ щам, защото той се разпространява по-лесно и по-бързо – един преносител заразява 2,6 души. Ако се случи това в България, а с голяма вероятност се допуска, това ще постави в риск бъдещите противоепидемични мерки. Допускаме, …

Новини
Най-сигурните симптоми, че сме изкарали COVID-19 – отпадналост, безсъние, депресия

реклама Снимка pixabay И така, според данните от изследването, трите най-често срещани симптома сред прекаралите новия коронавирус са отпадналост (63%), безсъние (26%) и безпокойство/депресия (23%). Учените проучили какви би били дългосрочните последици за здравето на пациенти с COVID-19, които са преборили инфекцията. В изследването били включени всички пациенти на болничното …

Новини
Лидъл дава на всеки ваксиниран служител по 200 долара

реклама Снимка pixabay Πooщpeниeтo нa Lіdl e eднo oт нaй-гoлeмитe, пpeдлaгaнo нa aмepиĸaнcĸитe paбoтници дoceгa. Гepмaнcĸaтa вepигa Lіdl щe пpeдocтaвя дoпълнитeлни 200 дoлapa нa вceĸи cвoй cлyжитeл в CAЩ, ĸoйтo ce вaĸcиниpa cpeщy Соvіd-19, cлeд ĸaтo имa пo-гoлям дocтъп дo вaĸcинитe, пишe Rеutеrѕ, цитиран от money.bg. За България засега няма …