fbpx

Кметът на Благоевград: Затварянето ще донесе непоправими последици за бизнеса в града

Новини
реклама

Снимка pixabay

„Притеснен съм от предложението на комисията, сформирана вчера към ОбС-Благоевград и предложените от нея крайни мерки във връзка с разпространението на COVID-19″, заяви кметът на Благоевград, по време на брифинг днес. Той поясни, че ще докладва предложенията на новосформираната комисия на Общинския кризисен щаб, който ще заседава в петък от 16.30 часа.

Затварянето на Благоевград ще бъде пагубно за бизнеса, стотици ще останат без работа и препитание, каза  Румен Томов, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

В сряда общински съветници сформираха „Ковид-комисия“ с девет членове и председател д-р Янкулски, която предложи на щаба да вземе крайни мерки за овладяване на епидемията от коронавирус в Община Благоевград. Тя предложи пълно затваряне на града за три седмици, преустановяване работата на училищата, детските градини и търговските обекти, както и вечерен час за учениците. Ковид-комисията предложи да работят само държавните учреждения, банките, бензиностанциите, аптеките и хранителните магазини.

реклама

„Когато се вземат такива решения, би трябвало да се направят анализи на епидемиологичната обстановка, на броя на положителните проби и какъв е процентът им спрямо тези на област Благоевград“, каза кметът Томов.

Според него от началото на август процентът на положителните проби е един и същ с този в областта и така предложената мярка трябва да бъде предложена за цялата област и държава.

„Моето лично мнение е, че това ще донесе непоправими последици за бизнеса в Благоевград, а в момента той се движи по ръба на бръснача и стотици ще останат без работа и препитание“, каза още Румен Томов. Той обясни, че при предишното затваряне през март бизнесът в града се е възстановявал два месеца.

„Ние българите сме царе да създаваме комисии“, категоричен бе Томов. Той обясни, че в област Благоевград има много положителни проби заради много по-големия брой тестове заради стратегическото ѝ положение на две граници.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Борисов отново се похвали с кредитния ни рейтинг: Не ние, а световните експерти опровергават тезите за фалит

реклама кадър: Фейсбук/ Бойко Борисов Ние сме една от държавите с най-ниските темпове на намаляване на брутния вътрешен продукт, това заяви министър-председседателят Бойко Борисов във Фейсбук, като цитира оценка на международната рейтингова агенция „Standard & Poor’s“. Агенцията потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута …

Новини
Шефът на ЦИК: Изборите няма да се отлагат заради пандемията, ще са най-късно през май

реклама кадър: Вulgаrіа ОN АІR Парламетнарните избори няма как да бъдат отложени заради пандемията при сегашното българско законодателство. Това заяви категорично председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев пред Дарик радио. реклама Те може да се проведат най-късно в края на май 2021 г. Това стана ясно от думите …

Новини
СЗО призова Европа да не разхлабва мерките срещу COVID-19 по Коледа

реклама илюстрация Pixabay Не отпускайте мерките за борбата с разпространението на коронавируса по празниците, такъв призив отпрази Световната здравна организация към Европа. В същото време се отбелязва, че разпространението на коронавируса е ограничено благодарение именно на мерките от последните седмици, предаде Petel.bg. „Бъдете бдителни, ние отбелязваме положителния ефект от мерките, …