fbpx

Кметът на Благоевград: Затварянето ще донесе непоправими последици за бизнеса в града

Новини
външна реклама

Снимка pixabay

„Притеснен съм от предложението на комисията, сформирана вчера към ОбС-Благоевград и предложените от нея крайни мерки във връзка с разпространението на COVID-19″, заяви кметът на Благоевград, по време на брифинг днес. Той поясни, че ще докладва предложенията на новосформираната комисия на Общинския кризисен щаб, който ще заседава в петък от 16.30 часа.

Затварянето на Благоевград ще бъде пагубно за бизнеса, стотици ще останат без работа и препитание, каза  Румен Томов, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

външна реклама

В сряда общински съветници сформираха „Ковид-комисия“ с девет членове и председател д-р Янкулски, която предложи на щаба да вземе крайни мерки за овладяване на епидемията от коронавирус в Община Благоевград. Тя предложи пълно затваряне на града за три седмици, преустановяване работата на училищата, детските градини и търговските обекти, както и вечерен час за учениците. Ковид-комисията предложи да работят само държавните учреждения, банките, бензиностанциите, аптеките и хранителните магазини.

„Когато се вземат такива решения, би трябвало да се направят анализи на епидемиологичната обстановка, на броя на положителните проби и какъв е процентът им спрямо тези на област Благоевград“, каза кметът Томов.

Според него от началото на август процентът на положителните проби е един и същ с този в областта и така предложената мярка трябва да бъде предложена за цялата област и държава.

„Моето лично мнение е, че това ще донесе непоправими последици за бизнеса в Благоевград, а в момента той се движи по ръба на бръснача и стотици ще останат без работа и препитание“, каза още Румен Томов. Той обясни, че при предишното затваряне през март бизнесът в града се е възстановявал два месеца.

„Ние българите сме царе да създаваме комисии“, категоричен бе Томов. Той обясни, че в област Благоевград има много положителни проби заради много по-големия брой тестове заради стратегическото ѝ положение на две граници.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Пуснаха палав чат между Венета Райкова и Галин

външна реклама Снимки социални мрежи „Чакаме. И заедно ще четем моята книга “Вендета”, коментира Райкова под пост на певеца, представящ новия му проект. На тази близост се натъкна репортер на show.blitz.bg.. външна реклама Изглежда бившата водеща на „Горещо“ си е паднала по певеца, който напоследък залива социалните мрежи с голи …

Новини
Милица Гладнишка: Чувствах се самотна, спях с този и онзи

външна реклама Кадър видео Нова ТВ Малко се знае в общественото пространство за личния живот на чаровната Милица Гладнишка. Астрисата открехна завесата и сподели пред Мон Дьо и „Неделята на NOVA“ разтърсваща история за смъртта на майка си. Актрисата разкри, че майка ѝ е била много болна и е починала …

Новини
Близо 1 660 000 българи са бедни

външна реклама Снимка pixabay Ключов приоритет е и интеграцията на пазара на труда на неактивни и безработни, в това число продължително безработните. Бедните българи са 23,8 процента от населението или близо 1 660 000 души, а целта е до 2022-ра година делът им да намалее на 22,5 на сто. външна …