Климатолози: Очаква ни необикновено горещо лято с екстремално високи температури

реклама

Очаква ни необикновено горещо лято, твърдят британски климатолози. Милиони хора по света са застрашени от екстремално високите температури, предава БНТ.

Затова учени от Острова предупреждават за т.нар. топлинен стрес – състояние, при което е възможно някои органи да откажат да функционират.

Особено застрашени са хората, които работят на открито – в селското стопанство, в строителството. Застрашени са и заетите в големите производства.

Сериозно безпокойство има и за лекарите, които в условия на пандемия, работят с всички възможни видове защитни облекла – гащеризони, ръкавици, манти, маски. Това прави охлаждането на тялото почти невъзможно.

Доказателство, че знойната вълна идва са прогнозите в САЩ, според които през следващата седмица необичайно горещо ще бъде в почти цялата страна.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Голямо отличие за Мутафчийски, стана Доктор хонорис кауза на Военноморското училище във Варна

реклама снимка: сп. „Контрафорс“ Началникът на Военномедицинската академия ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски бе удостоен с поредно научно звание – „Доктор хонорис кауза“ на Висшето военноморско училище, предаде topnovini.bg. Удостояването му е по решение на Академичния съвет на Морската академия за приноса му в развитието на образованието и медицината у нас, …

Новини
Бабикян от Отровното трио: И да направим партия, и да не направим, все ще ни ругаят

реклама кадър: YouTube/ Darik Plus Правили сме различни неща досега, за да изразим нашето недоволство от действията на правителството, обяви в ефира на „Дарик“ един от членовете на „Отровното трио“ Арман Бабикян и разказва как са се сдобили с прозвището „Отровното трио“ – много преди тазгодишните протести. Той обяви, че юли са решили …

Новини
КЗП: Не сушете маските в микровълновата и не ги правете от памперс

реклама Снимка: Pexels Съвети за изискванията към маските и методите за тяхното изпитване и ползване, представи Комисията за защита на потребителите на своя сайт. Те са изготвени на базата на стандартизационния документ за предпазни покрития за лице за  обща употреба за населението Споразумение CWA 17553:2020 „Маски за лице за населението. Ръководство за минимални …