fbpx

Кирил Петков: Надявам се да се излъчи стабилно правителство

Новини
външна реклама

Кадър видео Нова ТВ

„За мен беше чест да работя за българското общество и не бих избягал, ако имах възможност да продължа в това си качество, ако мога да работя както досега – с пълна свобода на действие, прозрачност. Президентът Радев нито веднъж не ни се обади по телефона за да ни каже да направим нещо.“

„Надявам се да видим, че НС ще излъчи стабилно правителство. Казвам го като гражданин. Нагласата ми за оставащите дни е да видим какво можем да свършим още като правителство.“, това заяви пред Нова тв служебният министър на икономиката Кирил Петков.Според него, не е добре да има трети път избори тъй като и резултатите едва ли ще са съвсем различни. „Важно е да се излъчи стабилно правителство, което да продължи курса на промяна – хем ревизия, хем прозрачност, хем надежда на всички, които искат да видят България да се движи в различна посока“, допълни той и отчете, че има набрана скорост, проектите се движат така и ако тази политика се продължи, за малко време ще има добри резултати.

външна реклама

Кирил Петков обяви, че няма покана за участие в бъдещото правителство. „За мен беше чест да работя за българското общество и не бих избягал, ако имах възможност да продължа в това си качество, ако мога да работя както досега – с пълна свобода на действие, прозрачност. Президентът Радев нито веднъж не ни се обади по телефона за да ни каже да направим нещо.“, обясни той и коментира, че се е изненадал от размера на раздаваните пари и начина, по който те са давани. За пример даде 630 милион, които са отишли в проекти в язовирите, както и строежа на правителствен комплекс за над 180 милиона. По думите му, той се строи в държавна сграда с държавни пари по време на пандемия.

Според Петков е недопустимо да строим небостъргач, който да се пълни с държавни служители по време на пандемия. Според него, не е ясно дали там няма да се пълнят министерства, тъй като до този момент държавните служители са в центъра на София. По думите му проектът за строителство на правителствения комплекс в „София Тех Парк“ трябва да бъде спрян, авече са дадени 180 милиона авансово.

„По-лошо е начинът, по който са дадени. Дадени са на инженеринг. Все едно да ви дам 180 милиона и да ви кажа: „Ако можете проектирайте си го, построете си го и надзора да е ваш“, обясни Петков.

По думите му от „Държавната консолидационна компания“ са дадени към „Монтажи“ 180 милиона, а от „Монтажи“ към външна фирма са дадени авансово 70 милиона.

„Следващата седмица викам тази външна фирма да се разберем как да го спрем и да не загуби държавата много. Самият проект е безумен – да строим небостъргач, който да пълним с държавни служители. Големите пари са се плащали по време на пандемията“, коментира служебният министър.

Кирил Петков коментира и ББР: „Два от кредитите са с около 100 млн. всеки е с много ниски лихви за много време и една огромна главница се плаща накрая.“ По думите му, не е сигурно дали тази главница изобщо ще се плати.“ Според него търговска банка няма да се види да дава такъв кредит.

Служебният министър коментира и Планът за възстановяване. По думите му има увеличение на парите за бизнеса като има отделена част за дялови инвестиции в иновативни компании.

„Когато го заварихме, беше на 100% грантове, а сега вкарахме дялови и дългови инструменти, заедно с Европейската инвестиционна банка, част от тези пари ще се помагат на едни фирми, които като връщат ще се помогнат на други фирми.“, допълни той.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Пламен Николов към Беновска: Много харесах снимката ви с плавниците

външна реклама Кадър Нова и Беновска, ФБ Интересно предложение направи Пламен Николова на Беновска. Пламен Николов се здрависа с Илиана Беновска в кулоарите на Народното събрание и каза, че много е харесал снимката, на която Беновска е с негови плавници. външна реклама След което я попита плува ли. Беновска му …

Новини
САЩ маха визите за Хърватия

външна реклама Снимка pixabay В началото на тази година бе официално съобщено, че броят на отхвърлените американски визи за хърватски граждани през 2020 г. е спаднал под три на сто, което е предусловие за премахване на американските визи. Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън е поканил Хърватия да се присъедини …

Новини
Борисов: Изроди! Кръстник на всичко това е Румен Радев

външна реклама Кадър видео ФБ „Наложиха страх, какъвто не е имало от времето на комунизма. Кръстникът на всичко това е Румен Радев. Правят ми се за успешни за два месеца. Нула са свършили. Как децата на Янев и Манолова бяха назначени, когато бях премиер. Защо не ги остъргахме? Нашата добрина …