КАТ ще проверявна активно за предпазни колани, каски и детски столчета до 10 юни

Новини

Започнаха масови проверки по пътищата заради засиления трафик и зачестилите нарушения. Служителите на реда следят дали има шофьори без предпазни колани, мотористи без каски и хора, които возят децата си без детски столчета в автомобилите си, съобщи Нова телевизия.

Само за три дни през изминалата седмица са констатирани около 1000 такива нарушения. Миналата година пък те са били десетки хиляди.

За цялата 2019 година на територията на страната са установили 89 500 нарушения на водачи и пътници. На тях са наложени и санкции с фиш и са издадени наказателни постановления.

От КАТ обясняват, че в тази група влизат водачи, управлявали МПС-та без предпазни колани, мотоциклетисти без каски и водачи, които са превозвали деца без те да бъдат поставени в специални столчета.

Глобата за водачи, които не ползват обезопасителни колани и каски е 50 лева и им се отнемат 6 контролни точки, допълват от КАТ.

Акцията продължава до 10 юни. Униформените поясняват, че през това време ще се следи и за всички други нарушения на пътя.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Колекторите да звънят само от 8 до 20 ч. в работен ден и не при работодателя му

Колекторите да могат да търсят длъжника само в работни дни от 8 ч. до 20 ч. и не при работодателя му, да не разгласяват информация за задълженията му и да не използват заплахи, обиди или принуда. Вземанията срещу потребител да се прехвърлят само след негово изрично писмено съгласие, дадено предварително …

Новини
Доктори подадоха сигнал срещу сигнала срещу доц. Мангъров

Лекари подадоха сигнал срещу колежката си д-р Сибила Маринова затова, че е нападнала и подала сигнал към Етичната комисия на Български лекарски съюз срещу доц. Атанас Мангъров. Сигналът срещу Мангъров дойде миналата седмица, след като той изказа мнение във Фейсбук, че броят на новозаразените случаи на коронавирус у нас се …

Новини
7
До 30 хил. лв. глоба за работодател при забавени заплати и осигуровки

Националният съвет за тристранно сътрудничество постигна принципна подкрепа за предложените от Министерството на труда и социалната политика промени в Кодекса на труда, съобщи пред журналисти в Министерския съвет председателят на тристранния съвет – вицепремиерът Марияна Николова, пише www.banker.bg. Правителството предлага повишаване на санкциите за недеклариран труд. При повторно нарушение, свързано …