КАТ: Почваме акция. Ще наказваме абсолютно всяко нарушение

Новини
3
реклама

Снимка pixabay

Нова акция от днес на Пътна полиция и ИА „Автомобилна администрация“, стартират масови проверки на товарните автомобили и автобусите. Това съобщи главен инспектор Чавдар Кочев от отдел „Пътна полиция“, цитиран от Факти.

Ще се следи дали шофьорите спазват времето си за почива, техническата изправност на превозните средства и документацията.

Водачите ще бъдат тествани за алкохол и други упойващи вещества. Пътниците в автобуси също ще бъдат проверявани – за носенето на маски.

реклама

„Ще бъде проверявано за абсолютно всякакви нарушения. Всяко нарушение, което бъде констатирано, ще бъде санкционирано“, допълни той.

Инспектор Кочев уточни, че тази операция се провежда два пъти в годината и ще бъде съвместна с „Автомобилна администрация“. Той добави, че акцията няма общо с катастрофата край Лесово.

Операцията не е свързана със зачестилите пътни инциденти у нас. Тя се провежда в цяла Европа и е в календара на „Роудпол“. Миналата година у нас се проведоха две подобни акции, при тях бяха санкционирани около 17 хил. водачи.

реклама
loading...

А дали се сещат проверяващите ,че шофьорите на камиони и автобуси в пандемията пак караха и нямаше проишествия. Опаааа….. май други са виновни..😠😠😠!!!!!!

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Съобщиха Седем признака, че сме изкарали Ковид 19 и не сме разбрали

реклама Снимка pixabay Повечето хора преминали през COVID-19 нямат симптоми или те са леки до умерени и се възстановяват без специално лечение. Доста от тях се припокриват с тези при грип или обикновени респираторни заболявания. Дори да сте имали някои от долуспоменатите, това не означава че непременно вирусът е преминал …

Новини
Синдикатите: Минималното дневно обезщетение за безработица да стане поне 17 лв

реклама Снимка вихрогон.бг И двата синдиката КТ „Подкрепа“ и КНСБ са на мнение, че предвиденото увеличение на обезщетението за безработица от 12 лв не е достатъчно. Според тях трябва да е поне 60 на сто от минималната заплата или 17 лв. От КНСП са и против замразяването на на паричното …

Новини
AccuWeather прогнозира бурни ветрове и наводнения в Европа през предстоящата зима

реклама Снимка pixabay Метеоролозите на „AccuWeather“ обявиха своята прогноза за зимата, която наближава все повече. Техните очаквания са за снежен декември и по сухи януари и февруари. Бури, придружени със силни ветрове се очакват през януари и до средата на февруари.   Основният път на лошото време в цяла Европа …