fbpx

Кардиолог: Хората, които са болни, си отиват от две неща – от COVID-19 и от страха

Новини
реклама

Снимка pixabay

„За да намалим страха, трябва да се обучим. Човек трябва да е наясно къде се намира и какво се случва с организма му. Това намалява страха. Първото нещо, което искам да им кажа на тези хора, е, че болестта трае стандартно 2 седмици. Свиквайте“. Това каза в ефира на БНТ началникът на Клиниката по кардиология на Медицинския институт на МВР доц. Сотир Марчев.

„Хората, които спят под 6 часа, по-често страдат от сърдечносъдови заболявания и са по-рискови за боледуване и с COVID-19“, предупреждава той.

Той посъветва болните да не се плашат от температурата. „Ако е до 38 градуса, не я понижаваме, защото стимулира защитните сили на организма. Това, че хората са отпаднали, да не ги безпокои! Нека спят повече“, добави той.

реклама

По думите всички защитни сили на организма се синтезират на сън. „Тогава се изграждат антителата. Затова е важно да спим повече докато боледуваме“, сподели Марчев.

„Едни и същи неща причиняват и нарушен имунитет, и повишаване на кръвното налягане, а те са всеизвестни: обездвижването, наднорменото тегло, нездравословното хранене и недоспиването. Повишаването на кръвното е белег, че човек води неправилен начин на живот и трябва да го променят“, подчерта доцентът.

Той съветва хората да спортуват у дома поне по 35-40 минути и да се натоварват физически всеки ден, ако нямат възможност да тренират навън.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
От пътна полиция предупреждават: Глобите се плащат само по сметка, посочена във фиша

реклама Снимка piuxabay Не се допуска заплащане на глоба чрез пари в брой на мястото на извършване на нарушението или проверката предупреждават от Пътна полиция. На сайта им е качена информация как става плащането на глобите, както и списък на най-често допусканите грешки при попълване на документите. Как могат да …

Новини
Заведенията отварят след 20 февруари

реклама Снимка pixabay На продължила няколко часа среща в Министерство на здравеопазването между ресторантьори и ресорни министри съгласие не е постигнато. Ако не получим решение до края на седмицата, което да е в наша полза, следващия понеделник ще отговорим с решение от наша страна, заяви Ричард Алибегов пред журналисти, пише …

Новини
При виене на свят, шум в ушите, изтръпване на крайници веднага вземете мерки

реклама Снимка pixabay Много признаци показват, че артериалното налягане не е в норми. Атмосферното налягане, емоциите, температурите на въздуха и други външни условия могат да му повлияят да падне или да се вдигне. Виене на свят, шум в ушите, изтръпване на крайниците – всичко това е, че кръвното ви е …